ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Tsjevenstreek in coronatijd: Wouter Beke legt schuld van ontbrekende testers bij De Backer – 't Scheldt

Tsjevenstreek in coronatijd: Wouter Beke legt schuld van ontbrekende testers bij De Backer

Het blijft onthutsend om te zien hoe een minister die zichzelf benoemd heeft zoals Wouter Beke zonder verpinken een fout die hij zelf gemaakt heeft in de schoenen schuift van een collega… in dit geval Filip De Backer.

Het blijft onthutsend om te zien hoe een minister die zichzelf benoemd heeft zoals Wouter Beke zonder verpinken een fout die hij zelf gemaakt heeft in de schoenen schuift van een collega.

**

Wouter Beke is sinds 2 oktober 2019 Vlaams Minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding. Dat werd hij nadat hij vaandelvlucht pleegde uit de federale regering. Hij benoemde zichzelf, dat kan dus in Vlaanderen, tot minister in de Vlaamse Regering na een historische verkiezingsnederlaag van de CD&V waarvan hij de voorzitter was.

Om zijn imago van halfslachtige nerd aan te scherpen begon hij in de Vlaamse Regering met de ene besparing na de andere in de zorgsector. Dat stond stoer en sterk. Zijn N-VA broeders vonden dat wel leuk. De zorgsector, dat is – by the way – die sector die nu het land rechthoudt in coronatijd.

Mijnheer Beke is in zijn job verantwoordelijk voor onder meer de woonzorgcentra. Zoals iedereen weet is er niemand in de zorgsector die genoeg en adekwaat beschermend materiaal heeft om corona te bestrijden. Dat is een probleem dat Wouter Beke makkelijk had kunnen voorkomen mocht hij enige visie hebben gehad en op tijd de juiste beslissingen had genomen en genoeg materiaal had besteld.

Het riedeltje van de overheid dat mondmaskers niet helpen en dat massaal testen geen zin heeft, is ondertussen uitgezongen. Iedereen in de overheid heeft de bocht genomen de laatste week. Iedereen is er nu plots wel van overtuigd dat er massaal moet getest worden en dat vooral in de zorgsector iedereen van mondmaskers moet worden voorzien.

Normaal zou er afgelopen vrijdag een lading van 20.000 testers aangekomen zijn om te verdelen onder de woonzorgcentra van Wouter Beke.

Maar de testers zijn er niet.

Dus wat doet Wouter Beke, op TV, ten aanzien van het grote publiek, hij legt de schuld bij Filip De Backer. Met een tsjevenstem zegt hij fijntjes op het VTM nieuws van 4 april 2020: “Dat is de belofte die Filip De Backer nu opnieuw maakt”. Let op het subtiele “nu opnieuw”

Gewoon, om de geschiedenis recht te doen… de overheid was zo hard aan het knoeien met het bestellen en betalen van medische materialen in coronatijd, dat ze uiteindelijk op 22 maart 2020 een taskforce voor medische tekorten installeerde. Ze vroegen de enige gekwalificeerde minister die verstand heeft van biomedische materialen Filip De Backer (doctor in de biotechnologie) om deze taskforce te leiden.

Zie je hem al aankomen? Beke die totaal incompetent aan deze job begon, en er niet in slaagde om testers op tijd ter plaatse te krijgen, vroeg aan Filip De Backer, nagenoeg in de week dat de testers moesten arriveren, om hem te helpen. En wanneer de testers niet arriveren, zegt hij tegen het publiek: “Niet mijn fout, Filip De Backer had het beloofd, maar is er niet in geslaagd”.

Dit soort van zielige politiek zijn wij eigenlijk beu gezien.

Dit soort van misplaatst leiderschap leidde al tot de bijna ondergang van de CD&V die onder mijnheer Beke de laatste 10 jaar steeds kleiner en kleiner werd.

Wie goed keek kon aan de neus van Wouter Beke zien dat hij aan het liegen was. Hij had het rode restant van een grote Pinokkio-neus op zijn smoel staan.

Wij hopen dat de testers snel arriveren om de mensen in de woonzorgcentra te helpen. Het zal niet aan Wouter Beke liggen, daar kan U van op aan. Het zal Filip De Backer zijn die de rotzooi van Wouter Beke opkuist.

***

Wij zijn geen vrienden van Wouter Beke. En wij hopen van U hetzelfde. Kies een abonnement:

2 reacties op “Tsjevenstreek in coronatijd: Wouter Beke legt schuld van ontbrekende testers bij De Backer

  1. Tjeven en postjes ,ik herinner mij nog de herhaal regeringen van de Martens en De Haene clans en zeker de “tijdelijke bijdragen ” die ook permanent zijn gebleven ,voeg daarbij de Arco catastrofe en de vele bacteriële crisissen toe in de veehouderij ,de doping affaire met het vee ,en de moord op Van Noppen , allemaal in tjeven tijden , wie als schapen wil leven ,zal door wolven verslonden worden ,is hier het huismotto !

  2. wie kent een politieker die niet liegt en bedriegt en zijn zakken vult en met hoeveel baantjes hij geld verdient maar toch nooit op een vergadering op daagt . en die tijd valse tijd van de HAENE EN MARTENS en Arco catastrofe en die vele crisissen de hormonen de opgedragen moorden in w<elke tijd is dat gebeurt TJEVEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *