‘tScheldt verzamelde enkele harde bewijzen die kat Lee vrijpleiten van de doodstraf – 't Scheldt

‘tScheldt verzamelde enkele harde bewijzen die kat Lee vrijpleiten van de doodstraf

‘tScheldt kreeg inzage in een aantal originele documenten rond de zaak van kat Lee

 • dit artikel werd aangepast op 24 mei 2020 (extra toevoeging origineel document van inenting van kat Lee tegen rabiës in Peru + verduidelijking rol dierenarts Frank Sven)

Allereerst, zeggen dat kat Lee moet geëuthanaseerd worden is een wrang spel met wrange woorden. In normale omstandigheden gaat men bij euthanasie uit van ‘eigen keus’. In het geval van kat Lee is er geen sprake van euthanasie. Het is gewoon moord. Simpel.

Vervolgens lijkt de strijd tussen voor- en tegenstanders van de gevraagde ‘moord’ eerder een strijd tussen bureaucratie en menselijkheid. Zelfs in het kamp van de voorstanders van de dood van kat Lee is er een lichte aarzeling als alle feiten netjes op tafel worden gelegd. Eigenlijk wil niemand die poes dood. Maar voor gevallen van extreme twijfel of zaken die ons kleine ‘ik’ overstijgen, vond de mens de ‘bureaucratie’ uit, een amalgaam aan regels om richting te geven aan het leven of om desgevallend zich achter te verbergen, het favoriete tijdverdrijf van vele politici die dan ook maar ineens de regels maken.

Via een goede wind waaiden verscheidene originele documenten tot bij ‘tScheldt die erop wijzen dat het verhaal van kat Lee toch met iets meer menselijkheid moet bekeken worden, en met iets minder bureaucratie, want de bureaucratie is zich in deze zaak aan het vastrijden.

Zo is er het originele inentingsbewijs van kat Lee in Peru, dd 18 februari 2020, wat tegenspreekt dat kat Lee een vlooienbak van een kat is, als paspop van de straat geroofd door een Belgische studente met heimwee en een groot gemis aan knuffels.

Zo is er het origineel inentingsbewijs van kat Lee tegen rabiës in Peru, dd. 24 maart 2020

Zo is er het onderzoeksrapport van Sciensano in België, goedgekeurd door “Lab Supervisor” Michael Peeters op 30 april 2020. Het rapport is gebaseerd op een boedstaalafname door dierenarts Frank Sven op 28 april 2020.

Rapport Sciensano SERA06929

In het rapport staat duidelijk te lezen dat er antilichamen gevonden zijn in het bloed van kat Lee tegen rabiës of hondsdolheid

Zo is er de mail vanuit Sciensano naar Selena Ali met het ‘goede’ nieuws dat kat Lee beschermd is tegen hondsdolheid

Zo is er de Whatsapp van Laurens Soenen, een medewerker van het ministerie van Buitenlandse Zaken die mee instond voor de repatriëringsvluchten voor Belgen vanuit Peru. Er is Whatsapp communicatie tussen eigenares Selena Ali en Laurens Soenen over het al dan niet meenemen van kat Lee naar België. Soenen laat in een bepaalde Whatsapp boodschap uitschijnen dat er wellicht geen probleem zal zijn om de kat mee naar België te nemen omdat ‘zij’ (de overheid) zelf het transport geregeld hebben via Air Belgium. Het is perfect mogelijk dat Selena Ali de Whatsapp van de overheidsvertegenwoordiger anders interpreteerde dan de Whatsapp bedoeld was.

Wat een beetje spijtig is want de overheid adverteert haar medewerker Laurens Soenen als een expert in ‘disinformatie‘… We lezen: “Laurens Soenen is bij de directie Pers en Communicatie verantwoordelijk voor de sociale mediakanalen van het departement en de posten in het buitenland. Hij heeft een grondige kennis van digitale diplomatie, disinformatie en strategische communicatie.”

Er is ook het document van het kattencafé uit Peru, dat weergeeft dat kat Lee niet zomaar van de straat kwam:

Carta Lee

Er is ook het document van de dierenarts in Peru die aangeeft welke inspuitingen kat Lee al gehad had voor zijn adoptie door de Belgische Selena Ali.

CONSTANCIA DE VACUNACION

Kat Lee reisde dus met medeweten van de overheid van Peru naar België. Kat Lee werd ook niet gesmokkeld. Ze zat in een grote roze reistas.

Er zou nu een oplossing in zicht komen.

Het FAVV dat kat Lee naar de eeuwige jachtvelden wilde sturen, gebaseerd op de haar opgelegde bureaucratische regels, zou bereid zijn om de piste te onderzoeken dat kat Lee terug naar Peru zou gestuurd worden om daar de reglementaire 3 maanden quarantaine te ondergaan. Bazinnetje Selena Ali zou bereid zijn om met kat Lee terug naar Peru te gaan. Ze had er ten andere nog een niet afgewerkte studie open staan. Door corona was ze verplicht geweest terug naar België te komen.

Zomaar schieten op het FAVV in deze zaak is voor ‘tScheldt een brug te ver.

Maar het verhaal dat studente Selena Ali op drieste wijze zomaar een kat van de straat plukte en ten allen prijze naar België smokkelde is ook niet correct. De overheid was geheel en al op de hoogte dat kat Lee naar België reisde. Maar door corona werden er beslissingen genomen, ook bij de overheid, die misschien in andere omstandigheden niet zouden genomen zijn. Het was en is oorlogstijd voor beslissingsnemers, op alle niveaus, zelfs voor een studente onder tijdsdruk om gevolg te geven aan een bevel het land te verlaten.

Het was dus mogelijk dat Selena Ali met kat Lee door de mazen van het net glipte. Maar niet nadat ze er zelf voor zorgde dat kat Lee was ingeënt tegen hondsdolheid. Het bewijs dat kat Lee antilichamen heeft tegen hondsdolheid wijst erop dat kat Lee geen hondsdolheid heeft en niemand in gevaar bracht.

***

U vond de originele documenten in deze zaak het eerst bij ‘tScheldt. Steun onze reporters! Kies een abonnement:

 

8 reacties op “‘tScheldt verzamelde enkele harde bewijzen die kat Lee vrijpleiten van de doodstraf

 1. Dat FAVV is een club overbetaalde ambtenaren die er in zowat alle gevallen naast zaten. Dioxine, gekke koeien, varkenspest weet je nog ? Om hun nut te bewijzen moeten ze af en toe s met een straffe uitspraak naar buiten komen. Hondsdolheid kan alleen door een beet worden overgebracht. Als er dan direct een vaccin wordt toegediend is er niks aan de hand zelfs niet als Lee vol virus zou zitten. En ik moet de eerste nog zien die door een kat gebeten wordt zonder het te weten.En dan de beter geklede evenknie van Van Ranst die ons komt bezweren wat een erge ziekte hondsdolheid is…zo ken ik er nog enkele : pest, cholera, ebola, noem maar op.

 2. Straf wat jullie hier plaatsen, we steunen LEE van meet af en als eerste hebben we de petitie opgestart met massale belangstelling (55.000 ondertekenaars). Maar dit nieuws vinden we heeel straf … Mvg, Raf Van Kattenadvies iVZW – worldcatnonprofit.org

  1. Het artikel wordt vandaag nog aangevuld met een extra doucument: het orginele document van de inenting van kat Lee tegen rabiës! (‘tScheldt)

 3. Heel goed geschreven en goed onderbouwd. Ongelooflijk hoeveel er geoordeeld wordt zonder een 10de van deze informatie te kennen.

 4. Als ze nu het kate niet vrij pleiten is het zeker die sakkerse bureaucratie die sommigen zullen en willen doordrijven om hun gezicht niet te verliezen….Gun verdorie dit katje zijn leventje en ga met een goed gevoel slapen als ge een hart hebt en inziet dat fout denken ook fout is…

 5. FAVV heeft geen argumenten voor de moord op de kat Lee, alleen maar vermoedens. Daarom is FAVV thans niet in staat te verklaren of de kat ziek is of niet. Voor de doodstraf, bij een rechtbank, komt men met een precies bewijs en niet met vermoedens.
  Tegenover de belastende vermoedens van FAVV staan de concrete feiten (van Alice) namelijk, akte van vaccinatie tegen rabies, laboratorium analyses, dierenartsen verklaringen, die allemaal laten zien dat de kat Lee gezond is, vrij van rabies
  en geen gevaar voor de publieke gezondheid.
  De heisa rondom deze kat is niets anders dan een demonstratie, voor publiek, geregiseerd door FAVV met algemene feiten, om te kunnen rechtvaardigen meestal nutteloze eigen activiteiten.

 6. Hopend op een rechter met een hart, en FAVV kunnen jullie nog slapen met een moord op jullie geweten, want dit is het moord als jullie katje Lee een spuitje laten geven !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *