ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent ‘tScheldt trekt de verboden nacht in voor een niet-essentiële verplaatsing – 't Scheldt

‘tScheldt trekt de verboden nacht in voor een niet-essentiële verplaatsing

Een surreëel Antwerpen dat na middernacht een gebied lijkt waarop een neutronenbom is uitgetest. De treurnis is immens wanneer een stad sterft…

Een surreëel Antwerpen dat na middernacht een gebied lijkt waarop een neutronenbom is uitgetest. De treurnis is immens wanneer een stad sterft.

**

Geen lijken op straat maar de half-levenden houden zich schuil. Tussen de kieren en spleten heerst besmettingsgevaar. Magere Hein jaagt op obese blanke Belgen. Allochtone slachtoffers bestaan immers niet zolang de zwijgplicht verzorgenden muilkorft. Het bruisende van een Spa Rood is uitgedoofd tot de platheid van een Spa Blauw.

Je eigen voetstappen achtervolgen je en dit keer niet voor de moderne struikrovers die in menig stedelijk weefsel woekeren. Neen, het is je vriend, de politie, die je tijdens de nachtklok opspeurt om je te beboeten omdat je leeft. Om 2 uur ’s nachts horen we een combi met sirene die een geschrokken man op weg naar zijn vroege shift doet verstijven van angst. Totaal geen compassie met de wakker gebleirde burger in die straat, want die moet dan maar wat vroeger aan zijn telewerk beginnen.

Zelf vervolgen we onze illegale en vooral niet-essentiële ontdekkingstocht via straathoeken en vanuit portieken. We zijn dan wel schuldig maar we willen geen boete. Het militair aanvoelende regime heeft maatregelen opgelegd zonder een wettelijk DNA-spoor, maar wie maalt erom? De misdaad na middernacht keldert, zoveel is zichtbaar.

Hier en daar zitten deugnieten achter gesloten gordijnen met een glas bubbelende vrijheid. Even na twaalven bemerken we hijgende medeburgers zich ijlings naar huis reppen vooraleer ze bij de lurven kunnen worden gevat. Deze nieuwe criminelen spelen hun calorieën kwijt bij de minuut. Eigenlijk bleek er weinig te beleven nu iedereen aan een ‘lichte’ lockdown-verlamming lijdt.

Enkel de kleine venijnige angsthazen die hun pen in vitriool dopen om alweer eens een klacht over te weinig verstrengingen de wereld in te sturen, zitten te glunderen in hun kleiner wordende bunker. Alomtegenwoordige virologen glunderen bij zoveel gedweeheid, verengen de realiteit tot de ziekenhuiscapaciteit, gorgelen met cijfers en incasseren hun vast loon.

***

Steun het recalcitrante ‘tScheldt.. Kies een abonnement:

 

2 reacties op “‘tScheldt trekt de verboden nacht in voor een niet-essentiële verplaatsing

  1. Niet enkel hun vast loon ,ook de vele extraatjes opgehoest met gemeenschapsgeld kwistig uitgedeeld door
    de gerecupereerde om ter PO-CO’ ste media , en de inkt koelies van ‘progressief ‘ pluimage.
    De enige ‘burgers’ die je nog ziet na spertijd zijn de als mens vermomde flikken te herkennen aan hun opgesmukt links uiterlijk ,(piercings , hippiemuts ,versleten jeans , en oortjes , deze oortjes bevatten geen leuke deuntjes ,maar de directieven van het politburo om verlate overspeligaards te beboeten wegens te lang gewipt te hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *