ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent ‘tScheldt richt Trauma Fonds Zwarte Piet op – 't Scheldt

‘tScheldt richt Trauma Fonds Zwarte Piet op

Ter herinnering aan de prachtige traditie van Sinterklaas en Zwarte Piet richt ‘tScheldt het Trauma Fonds Zwarte Piet op.

Per 11 augustus 2020 beslisten Facebook en Instagram om afbeeldingen van of teksten over Zwarte Piet te verwijderen indien er een klacht zou worden ingediend tegen de foto of tekst op hun platformen.

Ter herinnering aan de prachtige traditie van Sinterklaas en Zwarte Piet richt ‘tScheldt het Trauma Fonds Zwarte Piet op.

Doel van het Trauma Fonds Zwarte Piet?

  • De herinnering aan Zwarte Piet levend houden door middel van woord en beeld.
  • Het blijvend kritisch benaderen, lees het satirisch liefkozen, van instellingen, groepen of individuen die ijveren voor de verdwijning van Zwarte Piet.
  • Het blijvend kritisch benaderen, lees het satirisch liefkozen, van instellingen, groepen of individuen die het Vlaamse volk een schuldgevoel willen opdringen wegens het omarmen van de traditie van Sinterklaas en Zwarte Piet.
  • Het blijvend kritisch benaderen, lees het satirisch liefkozen, van instellingen, groepen of individuen die het Vlaamse volk wensen te beschuldigen van vermeend racisme wegens het omarmen van de traditie van Sinterklaas en Zwarte Piet.

Word lid van het Trauma Fonds Zwarte Piet

8 reacties op “‘tScheldt richt Trauma Fonds Zwarte Piet op

  1. uniek op de planeet,Europa bant europese normen en waarden ten voordele van afrikanen.wat is het volgende,voedselbonnetjes i.p.v.loon voor ons en ocmw geld voor de anderen?

  2. Het kan niet anders dan dat onze “leiders” zich de zakken laten volproppen met diamanten, goud en andere waardevolle Afrikaanse grondstoffen omdat ze aan de Afrikaanse potentaten beloofd hebben om al dat rapalje, waar ze ginder toch geen blijf mee weten of niets kunnen mee aanvangen, hier de bek zullen openhouden. Hassan van Marokko was dik 50 jaar geleden ook wát blij dat die stenentijdperkers uit het Rifgebergte eindelijk zijn land verlieten, want ook in de grote steden waren ze toen reeds evenmin welkom als hier nu. En kreeg Mitterand van Mobutu destijds geen handvol diamanten? (wellicht omdat Mobutu Mitterand zo’n fijne peer vond). Hier was het net het omgekeerde, slappe Tindemans trok met een paar zakken zak geld en wat meeëters in zijn zog naar ginder en om hem voor zijn gulheid te bedanken werden hij en zijn kliek vergast op “vivan bomma patate en saucisse”. Tja, een goed orkest was ginder niet goedkoop… En lachen dat Mobutu deed.. hij dacht wellicht reeds aan al die miljoenen die hij in zijn diepe zakken zou schuiven als Léoke terug op de vlieger zat en in een van de zalen van zijn paleis zal hij ongetwijfeld van blijdschap gedanst hebben op de tonen van “Indépendance cha cha”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *