‘tScheldt publiceert als eerste een vlaamse animatieserie over de actualiteit! – 't Scheldt

‘tScheldt publiceert als eerste een vlaamse animatieserie over de actualiteit!

De satirische website ‘tScheldt en het productiehuis Braindog hebben een akkoord gesloten over de publicatie van de humoristische Vlaamse animatieserie “Truman Trash”.

Stop de persen! Effe serieus!!

Het onderstaande is geen grap, geen satire, geen zachte noch bijtende humor, het gaat om een wereldlijk FEIT met verstrekkende gevolgen voor de Vlaamse samenleving, in het bijzonder de politiek.

De satirische website ‘tScheldt en het productiehuis Braindog hebben een akkoord gesloten over de publicatie van de humoristische Vlaamse animatieserie “Truman Trash”.

De serie getiteld “Truman Trash” is een Antwerps gesproken 2D-short-animatieserie waarin hoofdpersonage Truman Trash, een intense, gedreven diehard journalist en nieuwsanker van zijn eigen show, het nieuws brengt op het scherpst van de snee en waarin allerhande BV’s en politiekers de revue passeren.

De serie wordt gecreëerd door Braindog, het productiehuis van Mike Hermans en Eva Koninckx.

Mike Hermans, pseudoniem Maaik, is al cartoonist voor kranten en tijdschriften sinds 1997.

Truman Trash combineert een ongezonde portie zelfoverschatting met een netelige vorm van sarcasme, gekoppeld aan een bepaalde mate van zelfspot. De serie wil in alle onafhankelijkheid op een unieke wijze een bijdrage leveren aan het debat over de huidige maatschappelijke thema’s zonder daarbij enig politiek standpunt in te nemen. Braindog creëert hiermee een unieke Vlaamse variant van South Park.

Door een snel productieproces kan er vlot en kort ingespeeld worden op de actualiteit. Zo zullen er twee tot drie shorts per week gecreëerd worden. Op termijn is het de bedoeling om een serie met langere afleveringen te ontwikkelen.

Truman Trash is ook de naam van de gelijknamige satirische nieuwssite www.trumantrash.com waar naast de animaties ook cartoons, strips, satirische artikels en video’s geproduceerd worden. Er wordt momenteel ook volop gewerkt aan het eerste gedrukte nummer van het satirische tijdschrift “Truman Trash, Trash talk magazine”.

‘tScheldt ontstond in 1995 als een satirische faxkrant. Na het overlijden van oprichter en bedenker Bert Murrath in 2018 werd de titel overgenomen door een groep van gelijkgestemde zielen die het blad volledig digitaliseerden onder het moto “’tScheldt is voor mensen met rechtse gedachten, linkse gedachten, rechtdoor gedachten, Vlaamse gedachten en stoute gedachten”.

In dat kader past de overeenkomst met Braindog waardoor Truman een vast adres krijgt van waaruit hij zijn bizarre avonturen en interventies kan beleven en delen met het brede publiek.

Voor meer informatie:
redactie(at)tscheldt.be – www.tscheldt.be
redactie(at)trumantrash.com – www.trumantrash.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *