‘tScheldt moet parodieën op Suske en Wiske binnen 48 uur verwijderen anders rechtszaak – 't Scheldt

‘tScheldt moet parodieën op Suske en Wiske binnen 48 uur verwijderen anders rechtszaak

Het is weer zover. Een duur advocatenkantoor stelde ‘tScheldt gisteren ingebreke

Het is weer zover. Een duur advocatenkantoor stelde ‘tScheldt gisteren ingebreke.

Het waren niet de beelden van een dansende Connor Rousseau die men verwijderd wilde zien. Het was niet een kritisch artikel over Piet Vanthemsche dat Baron Vanthemsche zo ernstig irriteerde dat het weg moest. Het was niet Canon dat zich in het kruis getast voelde doordat hun merk voorkwam in een ‘tScheldt parodie. Nee, deze keer komt het zwaar geschut van de erven Vandersteen en De Standaard uitgeverij.

Partijen beweren kotsmisselijk te worden van twee tekeningen die op ‘tScheldt verschenen waarbij een parodie werd gemaakt op de figuren van Kluske en Kliske. Volgens de boze partijen gaat het helemaal niet om parodieën en misbruikt ‘tScheldt het auteursrecht alsof het een minderjarige Nigeriaanse slavin is die wordt geprostitueerd aan het Noordstation in Brussel.

De parodieën waarover de nazaten van Vandersteen en de Standaard Uitgeverij vallen zijn de 2 op deze pagina…

Het artikel over hoe Suske en Wiske evolueerde van rechts naar links mag blijkbaar blijven staan. Dat artikel kan je HIER nog lezen.

Ook de timing is verwonderlijk. De tekeningen staan al lang op de website van ‘tScheldt. De parodie “De Kinderlijke Kindbruid” werd geplaatst op 14 april 2019 (!) en de parodie met Wilders dateert van 28 oktober 2019 (!). Is het omdat Willy Vandersteen gisteren exact 30 jaar dood is dat zijn erven zijn verjaardag wilden vieren met een opkuisactie op het internet?

**

Dit is de vijfde aanval van advocaten op ‘tScheldt in nog geen drie maanden tijd.

Je kan ‘tScheldt steunen met een abonnement via: http://www.tscheldt.be/lidmaatschap

12 reacties op “‘tScheldt moet parodieën op Suske en Wiske binnen 48 uur verwijderen anders rechtszaak

 1. Het linkse fascisme van de 30’er jaren is terug , en springlevend !! Behalve wat wakkere ‘mestkevers’ en
  kritische denkers heeft niemand het zien aan komen laat staan er wat tegen gedaan ,de boekverbranding en
  de vrije meningsuiting staan op de lijst van het’nieuwe ‘ normaal !
  Even de cartoons in mijn bestanden” zetten zodat ze voor mijn kleinkinderen als waarschuwing kunnen dienen voor later !

 2. Het linkse fascisme van de 30’er jaren is terug , en springlevend !! Behalve wat wakkere ‘mestkevers’ en
  kritische denkers heeft niemand het zien aan komen laat staan er wat tegen gedaan ,de boekverbranding en
  de vrije meningsuiting staan op de lijst van het’nieuwe ‘ normaal !
  Even de cartoons in mijn bestanden zetten zodat ze voor mijn kleinkinderen als waarschuwing kunnen dienen voor later !

 3. Stel je voor dat dit met Kuifje gebeurd was. Dan kregen jullie de ganse stichting Moulinsart + een leger advocaten over jullie heen want daar lachen ze er niet mee.

  1. Herge was onder de oorlog toch de vriend van Degrelle is men dat vergeten.en was het Willy Vandersteen zijn boekje van de zwarte Brigade dat hij tekende ik heb hier nog een boekje van.
   kan men dat niet eens op internet zetten.

 4. Ik wil niet dat er gelachen of gespot wordt met mijn kindbruidje, Aisha bint Abu Bakr (geen taarten bakr) of andere minderjarige bruidjes. Ik heb ze na onze onstuimige eerste huwelijksnacht immers een nieuw poppemieke gekocht zo één die “paraprofeet” zegt als ge op haar gat knijpt.

 5. Ik ben nooit een zo een muzelmans kindbruidje geweest, vraag dat maar aan ons Wiske of aan Willy Van der Baksteen

 6. Het onderscheid is nochtans duidelijk: De échte Suske en Wiskes worden getekend door Willy Vandersteen, die van tScheldt door Kamagurka.

 7. De maatschappij is geworden wat onze universiteiten en hogescholen jaren lang gepredikt hebben. Unief Gent, roder dan mijn bloed, KU Leuven, nu LU Leuven, met profs a la ‘t pulloverke. Enz…Mei ’68 en de toenmalige roepers zitten nu op een berg geld, Europa en C° een linkse bende heeft het voor het zeggen. De gewone , nog kritisch denkende burger, zal hen ooit ter verantwoording roepen. Ze hebben nu nog tijd om na te denken over hun beleid, eventueel bij te sturen, zoniet zullen zij de eersten zijn die het loodje zullen leggen. Het kan ook met gewone kogels.

  1. Inderdaad, dat komt omdat wij, Linksologen ons vaak verkleden als “Socioloog”, “Politicoloog”, “Antropoloog” en zelfs één keer als immer in een trui gestoken “4-oloog”. Wij verpakking vaak onze gauchistische PoCo-ideologie als vermeende “wetenschap” (sic) op belastinggeld kosten van die slaafse werkers die WEL baten bij het economisch productief bijdragen tot het BNP en daarom door de overheid “beloond”(sic) worden met een LAGER pensioen dan wij profiteurkes Linksologen. Wij hebben wel een excuus voor ons wangedrag, wij zijn destijds immers tijdens ons “opleiding”(sic) mismeesterd en gehersenspoeld door die huidige mei-68-fossielen, die momenteel staan belachelijk te zijn in Bokrijk, afdeling “Linkse Kolder Folklore”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *