ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent ‘tScheldt blijft nieuwjaar zingen!! – 't Scheldt

‘tScheldt blijft nieuwjaar zingen!!

Cathy Berx (CD&V): “Deze winter mogen de kinderen in de provincie Antwerpen geen nieuwjaar gaan zingen van deur tot deur”

Heeft u haar gezien? In het journaal? Governator Cathy Berx (CD&V) stond alweer met volle goesting iets plezants en onschuldigs te verbieden. “Deze winter mogen de kinderen in de provincie Antwerpen geen nieuwjaar gaan zingen van deur tot deur”, luidt haar nieuwste edict.

U weet het intussen, beste lezer. Is het plezant? Dan verbiedt Berx het!

Maar wij van ‘tScheldt gaan ook dit jaar nieuwjaar zingen. Ons redactiegebouw telt 17 verdiepingen en het is al sinds mensenheugenis de gewoonte om met de collega’s van de eerste verdieping in groep naar die van het tweede te trekken en daar te gaan zingen. Vervolgens sluiten die van het tweede bij aan en trekken we allemaal naar het derde. Enzovoort en zo verder. Tot we – bijna aan het einde van onze werkdag – met zijn allen op het 17de aankomen. Daar zit onze hoofdredacteur. Met vochtige ogen luistert hij naar ons repertoire. Na afloop krijgen de dames een fles cava en de heren een Cubaanse Cohiba longfiller. Bij goed weer mogen we allemaal op het riante dakterras. En daar zingen we dan nog een keer ons – ook aan u allen – bekende nieuwjaarslied:

“Nieuwjaarke zoete,
een varken heeft vier voeten.
Vier voeten en een staart.
Is dat dan geen centje waard?”

Speciaal voor dit jaar willen we onze tekst aanpassen. Iets in de trant van:

“Nieuwjaarke zoete,
Cathy Berx heeft haar loete.
Het zingen mag niet meer.
Op dolle pret kijkt Berx neer!”

Het kan ook nog een andere tekst worden. Misschien heeft u een nog mooiere, nog meer ontroerende tekst voor ons? Laat het ons weten, geachte lezers. Dank bij voorbaat.

Barbara Tura & Will Deckx

***

Steun het enige nog overgebleven eiland van het Gezond Verstand in een zee van Politieke Correctheid. Steun ‘tScheldt. Kies je abonnement:

11 reacties op “‘tScheldt blijft nieuwjaar zingen!!

 1. Nieuwjaarke zoete,
  Wie speelt hier met ons voeten?
  Is het vadertje staat,
  die over lijken gaat?

  Nieuwjaarke zoete,
  iemand nog een GAS-boete?
  Of iemand een dictaat
  van een jihad-fanaat?

 2. Waarom komen er geen klachten tegen al die regels? Die nachtklok, geen mensen zien,…
  Dat kan toch nooit wettelijk zijn? Rechten van de mens? Recht op vrijheid?

 3. Wij verbieden spionage uit de lucht met drones,wij verbieden frauduleuze “gouverneurs “,wij verbieden het
  verbod op vrijheid ,wij verbieden deze coup nep regering ,wij verbieden het open slijpen van onze woningdeuren, wij verbieden leugen en indoctrinatie media, wij verbieden elke “minister” zijn/haar eigen met belastinggeld betaalde Chef en chauffeur, wij verbieden kortom alles !Behalve lockdown feestjes die mogen massaal in heel het land ,niemand zal er zieker van worden .

 4. Eens temeer bewijst zij de volkomen bemoeizieke onnodigheid van het échelon “Provincie” en ergo haar eigen overbodigheid van uitgerangeerd politica, gepistoneerd omhooggevallen tot politiek benoemde, overbetaalde “ambtenaar” functie zelfs met chauffeur. Kan zij zelf niet rijden ? Een Gouverneur heeft immers niet de allerminste democratisch verleende legitimiteit want niet democratisch verkozen en dus zeker niet gemandateerd door de Belastingbetalende Burgers ! De geldverslindende Provincies met ambtenarij en de lege doos “Senaat” opdoeken zou al een meer dan een slok op een borrel besparen voor de kapseizende Begroting.

 5. Met 5 man feesten in uit den boze maar… een troep joden of islamieten die mogen met een dozijn naar hun synagoge/moskee trekken. (en dat dozijn zullen ze wellicht nogal ruim opvatten) Tensloote waken Jaweh en die akbare daar over hun gezondheid of doen ze misschien zelfs een mirakeltje.. You never know..
  Kurieus hoe hoe onze graaiers er hier steeds in slagen om aan die krijsende minderheden toe te staan wat ze aan eigen volk verbieden. Vraag het aan zo’n Poco mossel waarom en hij zal er wel een draai aan geven om op zijn poten te vallen.
  En trouwens, het begint er hoe langer hoe meer op te lijken dat de autochtone Belg voor sommige ministers (zoals bvb die van inburgering) toch maar een minus abens is, met wiens mening men zeker geen rekening hoeft te houden (wat trouwens na de laatste verkiezing ruimschoots bewezen is).

 6. Ja, wij hebben onze kosher slag thuisgehaald bij de Raad van State, die steken we in onze binnenzak of wat dacht ge ? Een Katholieke eucharistieviering met amper 15 man, hoe zou dat dan wel kunnen doorgaan ?

 7. Heeft er eigenlijk iemand gisteren naar hen nieuws geluisterd? Het ging over de Brexit: “de nieuwe deadline is zondag, dat hebben Ursula von der Leyen en Boris Johnson gisteren TIJDENS EEN DINER IN BRUSSEL besproken”.
  Je mag dus TOCH DINEREN! Je bent dan best wel geen Hongaarse politicus, maar Commissievoorzitter. En dan mag het. Zonder énige commentaar.

 8. Tja ,een volk verdiend de leiders die durven stelen ,bedriegen,dicteren, en vooral hen voorliegen , de nep virologen – met de varkensboer op kop – hebben het voorgedaan ,het volk ondergaat , mort binnensmonds en
  buigt het hoofd , de graaimaffia is baas en zal het blijven dat is al beslist in ministeriële decreten en zoals iedereen weet worden die WET ! , Dé reden om vele ja knikkers in het parlement te benoemen om hun despotisme veilig te stellen.

 9. Waarom heeft ze niet gedecreteerd vanuit haar A-kasteel in Antwerpen dat die kindertje belasting moeten betalen ophun snoep en fruit. Had toch beter geweest, dan zouden die kindjes aan hun vader vragen om terug te migreren . Tweemaal winst voor dwerg Berckx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *