ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Trumpeer u maar niet… – 't Scheldt

Trumpeer u maar niet…

Er is al zoveel over Donald J.Trump geschreven dat we het hier kort kunnen houden door gewoon naar een tweetal documentaires te verwijzen…

Er is al zoveel over Donald J.Trump geschreven dat we het hier kort kunnen houden door gewoon naar een tweetal documentaires te verwijzen.

**

In “The Trump Dynasty” wordt duidelijk hoe de onverbiddelijke vader Fred Trump steeds zijn doel bereikte en dat van zijn zoons ook verwachtte. Broer ‘mislukte’, raakte aan de drank, werd gedegradeerd tot een soort conciërge en stierf op zijn 43ste. Het is zijn dochter Mary die recent een vernietigend boek uitbracht over de familie. Fred Trump verwierf zo’n 27.000 huurwoningen en Donald zou als vastgoedmakelaar in diens voetsporen treden. Fred noemde zijn favoriete zoon steevast ‘killer’ en daaraan wil Donald nog steeds voldoen.

Het was trouwens zijn eerste echtgenote Ivana die hem in haar gebrekkig Engels ‘The’ Donald noemde. Als zakelijk brein hielp ze hem flink op weg. Zijn grote doorbraak kwam met de Trump Tower. Het oorspronkelijke art deco-gebouw van 10 verdiepingen werd gesloopt en de 68 verdiepingen tellende bezienswaardigheid werd een feit. Dat hij daarvoor illegale werklui in dienst had, het op een akkoordje gooide met de door de maffia geïnfiltreerde vakbonden en het museum beloog over de art deco-garnituur die hij beloofd had te sparen, hoorde er allemaal bij. The Donald is een doener, of je dat nu leuk vindt of niet.

Psychologen omschrijven Trump als een narcist die het nog steeds goed wil doen in de ogen van zijn overleden papa. Waarschijnlijk heel juist, maar desalniettemin verschafte hem dit de brandstof om de ultieme aandacht te verkrijgen via de media. Van in den beginne wist hij waar de camera stond, wist hij dat er geen slechte publiciteit bestaat en dat de merknaam Trump essentieel was. Schulden en bluffen bij banken? Liegen tegen investeerders? Zichzelf uitvergroten? Aanschurken tegen the rich and famous? Verschijnen op de juiste plaats en het juiste moment? Geen probleem.

Zo ontwierp Trump zichzelf en de media smulden ervan. Dat hij president werd is logisch door 1) zijn killer-imago en 2) de deplorabele staat waarin Amerika zich bevond. Verwoestende globalisering, ongebreidelde immigratie, politieman in de wereld spelende, verroesting van de industrie en politieke correctheid van de zelfverklaarde elite. Een cocktail van ongenoegen die The Donald met veel genoegen het Witte Huis inschoot. Het kon Trump trouwens geen lor schelen wat eender welk protocol hem voorschreef. Strateeg Steve Bannon omschreef hem het best: ‘Hij verstoort het systeem’ (he disrupts the system).

In de tweede documentaire ‘The Trump Show’ worden zijn 4 jaar als president overlopen. Zijn beloofde infrastructuurwerken die velen jobs konden bezorgen kwamen er niet, maar de Democraten van Nancy Pelosi lagen telkens dwars bij de financiering. Net zoals bij ‘The Wall’ waarvoor hij maar mondjesmaat centen kreeg. Zijn akkoorden met Noord-Korea zijn onafgewerkt, maar hij deed met zijn ontmoeting met Kim iets wat enkel een zakenman doet. In Amerika vinden nogal wat kiezers dat een zakenman het hoe dan ook beter aanpakt dan een doorsnee politicus zoals Joe Biden (die al 47 jaar een beroepspoliticus is).

Net zoals hij dat deed in zijn televisieprogramma’s toont de documentaire hoe minutieus Trump aandacht besteedt aan zijn imago dat op het eerste gezicht ‘hard’ overkomt. In werkelijkheid is hij veel hartelijker. Hij heeft echter een extreem korte concentratieduur waardoor hij zich zelden in complexe dossiers verdiept. Het voordeel is dat hij zich niet in details verliest, het nadeel kennen we. Zijn boek ‘The art of the deal’ werd een absolute bestseller en eigenlijk volgt hij de daarin neergeschreven lessen zelf nog steeds.

Deals worden afgesloten en staan los van ideologie. Is hij een vrouwenhater? Integendeel. Is hij een racist? Zijn media- en zakenparcours bewijst van niet, maar dat hij Black Lives Matter een hoop tuig vindt is voor menig Amerikaan meer dan oké. Heeft hij de democratie en ‘de ziel van Amerika’ geschaad? Komaan, wake up! De Democraten hadden een fraai discours kunnen presenteren aan de kiezer ware het niet dat ze voor een melige fragiele kandidaat hebben gekozen om de elkaar hatende rangen te kunnen sluiten. Bovendien is er corona. Volgens CNN lijkt het wel alsof Trump hoogstpersoonlijk al die positief geteste Amerikanen heeft besmet.

Voor corona kon Trump sterke economische cijfers voorleggen (critici beweren dat enkel de beurs het goed deed). Hij liet de NAVO-leden meer en correcter bijdragen. Hij trok zich terug uit hopeloze oorlogsgebieden. Hij paste de belastingen aan (critici beweren ten voordele van de rijken). ‘Make America great again’ bleek een ideale slogan. En hij heeft een uitermate loyale achterban. Zijn optredens in arena’s blijven keer op keer een belevenis.

En al die imago-verpulverende boeken over het reilen en zeilen in het Witte Huis? En dat schofferen van de Fake News-journalisten? De Amerikanen die van Trump genieten zijn in grotere getale dat men in Europa denkt. The Donald is een fenomeen en daarom denken we dat hij op 3 november 2020 beter zal scoren dan de peilingen voorspellen. Of hij wint? Elk satirisch blad vindt sowieso meer humor terug in hem dan in de zelfvoldane gezapige Biden en zijn vrouwelijke roetpiet.

***

Steun de dwarse stem van ‘tScheldt. Kies je abonnement:

14 reacties op “Trumpeer u maar niet…

  1. Bwa die Biden kan er toch ook wel wat van … hij verklaarde vorig jaar dat iemand die van zichzelf vindt een vrouw te zijn naar de vrouwengevangenis mag bij een veroordeling … redelijk wat misdadigers nemen nu hun voorzorgen en laten zich als trans registreren voor het geval dat … 🙂

  2. Moest Biden het winnen -wat ik onwaarschijnlijk acht – en hij de nefaste politiek van de moslim Obama overneemt zie
    ik het somber in voor Amerika ,Obama die het vuur in Syrië heeft opgepookt met tientallen duizenden doden tot gevolg door zijn wapenleveringen aan I.S duikt nu ook weer op als support van het wandelend lijk Biden.
    Trump kan een mooi palmares voorleggen ondanks de aanhoudende boycot van de linkewinkies met als achterban de B.L.M. meute losers en laaggeschoolden die de propaganda van Pelosi als waarheid aannemen.

  3. Ja, ik hoor altijd maar op wie stem je Trump of Beiden, maar wie is dan die andere. Als je die andere zijn naam niet wil zeggen zeg dan zoals ik “Trump vs. die andere”, niet dat ik dan die naam ken van die anderen, maar als je altijd maar beiden zegt ken het enkel Trump en zijn spookbeeld zijn, of Trump en zijn Melanie. Maar ik denk dat er meer republikeinen zijn dan BLM-ers zijn. En dan denk ik dat het zwaard van Damocles over de USA zal neerkomen, in welke vorm dan ook. Zwaard, zeis, sikkel, mes, dolk, noem maar op. En aangezien niemand op een onbekende stemt, zal dan toch Trompet de winnaar zijn, want die trompet maakt toch het meeste lawaai he.

    1. En dan zeggen dat de reclame van GOOGLE komt, niets is minder waar. Als je die van die hangtieten zo snel kunt wegkrijgen. Kan je er zelf voor zorgen dat er reclame op het scherm komt. Want ra, ra, ra. Ik heb eens gesurft naar rookmelders, gevolg mijn teksten staan vol rookmelders. Niet dat mij dat stoort. Maar die gaan ook niet direct weg hoor. En ik surf voor oase, en lap rookmelders en oase sieren mijn teksten. Ik ga nu proberen echte porno te surfen. Eens zien welke filmpjes mij toegezonden worden. Kom dan niet af he met filmpjes zonder klank he. Dat zou werkelijk pesterij zijn. En neen Reclame deert mij niet, daar klik ik nog niet op, en enquêtes daar doe ik ook niet aan mee. Daar moet ik dan meer dan 542 dagen over denken om dan tot de slotsom te komen dat ik niets wil hebben van al dit moois. Want weet je, ik heb zo eens een aanbieding gehad. van de Vlaamse overheid. en ik kon voor deelname aan een vragen spel tussen de 6 en 12€ winnen? Als ik notabene geloot werd uit een van de 7000 winnaars. Niet reageren, en je krijg dan 3 of 4 keer dezelfde mail, en daarna gaan ze over tot het sturen van de vragen lijsten. Al mee al heb ik meer verdiend met het krijgen van die rommel dan ik misschien zou winnen met die loterij. En ja die boekjes heb ik ook nog niet gelezen. die spaar ik voor als mijn chauffage stuk is dan kan ik terug mijn alles brander in gang steken. Al met al kan ik mij dan toch met die rommel toch 1 dag verwarmen he.

  4. Trump gaat winnen dank zij ondermeer zijn eigengereide, ongegeneerde strategische genialiteit. “Keep on Trumping !” tot spijt van ELKE PoCo Pipo & Pipa , gazettepraat schrijvelaar en PoCo-duiding(sic) afscheidende hoernalist der audio visuele media die het benijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *