Tobback-Onkelinx: volksfront in de steigers! – 't Scheldt

Tobback-Onkelinx: volksfront in de steigers!

Dat het verwerpelijke antisemitisme al enige tijd niet langer in hoofd en handelen van de nazaten en kleinkinderen van een zwik Oostfronters zit, is Louis Tobback blijkbaar ontgaan. Het verwerpelijke antisemitisme laait nergens zo hoog op als op de extreme flanken van de islamitische gemeenschap…

Een paar dagen na de verkiezingen van 26 mei 2019 liet SP.A-coryfee Louis Tobback zijn nieuwste bestseller op Vlaanderen los: ‘Dwarsgedachten’. In gesprek met geestesgenoot Jan Lippens liet de Keizer van Leuven zich uitgebreid ondervragen over de hete hangijzers van deze tijd. De implosie van de sociaaldemocratie en zijn eigen partij(tje) SP.A incluis.

Linkse Jodenhaat

In promogesprek met De Morgen zegt Louis Tobback niet te begrijpen waarom de Joodse gemeenschap in Antwerpen zich achter N-VA-burgemeester Bart De Wever heeft geschaard. Want, weet de alom gevreesde grijsaard, de N-VA-top weet best wel waar ze zitten, diegenen die 80 jaar geleden ‘Juden raus’ hebben getierd. Dat het verwerpelijke antisemitisme al enige tijd niet langer in hoofd en handelen van de nazaten en kleinkinderen van een zwik Oostfronters zit, is Tobback blijkbaar ontgaan. Het verwerpelijke antisemitisme laait nergens zo hoog op als op de extreme flanken van de islamitische gemeenschap. Tobback moet maar eens willekeurige Antwerpse tramlijn nemen of zich te voet of op een slimme step in de Joodse wijk verplaatsen. In tal van Antwerpse buurten durven Joden hun keppeltje niet meer dragen. Dat is niet de schuld van de N-VA-kiezer en ook niet van het Vlaams Belang. Maar wel van salafistisch geïndoctrineerde hangjongeren die hun tijd verlummelen tussen VZW Cannabis en Garageboxmoskee Turnhoutsebaan. Tobback zou ook moeten weten dat de ongenuanceerde anti-Israël tirades in de druksels van de Partij van de Arbeid en andere pro-Palestijnse clubjes, gevaarlijk dicht langs het anti-Joodse discours uit de donkerste jaren van de vorige eeuw schuren.

Met zijn kennis van de geschiedenis moet Tobback zeer zeker weten dat niet alleen Hitler & Co maar ook Lenin en – nog veel explicieter – vadertje Stalin gehaaide Jodenhaters waren. Beide communistische roergangers zaten om een pogrom meer of minder niet verlegen. Gelovigen – Joden, christenen, orthodoxen en heel de santenboetiek – werd het recht op het vrij beleven van hun godsdienst en spirituele overtuiging ontzegd. Zij werden met duizenden tegelijk in een Goelag-kamp gegooid. Dichter bij huis kent Tobback beter dan weinigen het verhaal van Hendrik De Man. Op diens visitekaartje: socialist, scheefpoeper en collaborateur. Tevens adviseur van Leopold III, de Belgische koning die zijn centen en zijn macht veilig probeerde te stellen door bij Nonkel Adolf reeds op 19 november 1940 (!) op de koffie te gaan in diens vakantiehuisje in het romantische adelaarsnest Berchtesgaden. Zowel qua buitenechtelijke seks als politiek opportunisme zijn onze alom geliefde Coburgers bij de besten van de klas!

Duitse jeuk

Dat koning Filip de voorzitter van het Vlaams Belang Tom Van Grieken in zijn vakantiehuisje in Laken op de koffie heeft uitgenodigd, zint rooie furie Laurette Onkelinx van gaan kanten. Zoals we dat van haar gewend zijn verwenst ze de partij van 800.000 Vlaamse kiezers naar de verdoemenis. Want: allemaal racisten! Allemaal collaborateurs! Net als Tobback zou Onkelinx beter moeten weten. Maurice Onkelinx – grootvader van Laurette – was café-eigenaar en lid van het vermaledijde Vlaams Nationaal Verbond (VNV). Maurice zag er geen graten in onder de Duitse bezetter waarnemend burgemeester van de Limburgse gemeente Jeuk te blijven. Dat kostte hem tot 1950 zijn burgerrechten. Het deed hem vluchten naar de Waalse overkant. Waar niemand aan de toog van zijn café Les Hauts Fourneaux (De Hoogovens) wist dat Maurice de Duitse bezetter genegen was geweest. Dat Laurette deze kwalijke bladzijde uit haar eigen familiegeschiedenis vele jaren later nog altijd dwarszit, hoeft geen betoog. En verklaart wellicht haar virulente haat tegen alles wat Vlaams en Vlaanderen is.

Besluitwet die Maurice Onkelinx uit zijn rechten ontzet na collaboratie met de Duitsers. Tiens, Laurette Onkelinx…iets vergeten???

Gelukkig hoeft Rooie Laurette zich geen zorgen te maken over de onbetaalde en onbetaalbare school-, kinderopvang- en energierekeningen die maandelijks bij de 800.000 kiezers van het Vlaams Belang in de bus vallen. Evenmin hoeft ze zich druk te maken over recidiverende verkrachters of dealers: onder Verhofstadt II was Laurette Minister van Justitie. Net als haar voorgangers en nakomers is ook Onkelinx niet bij machte gebleken een klimaat van straffeloosheid halt toe te roepen. De enige die beter wordt van de Belgische juridische janboel is haar man. Meester, Professor en Pijproker Marc Uyttendaele krijgt via het netwerk van Laurette Mitraillette de ingewikkeldste rechtszaken toegeschoven waarin de Lamentabele Staat België partij is. De factuur is voor de Belgische belastingbetaler. En voor de 800.000 kiezers van het Vlaams Belang. Het echtpaar Uyttendaele-Onkelinx betrekt een nederige kortwoonst in het Waals-Brabantse Lasne. De rijkste gemeente van heel Franstalig België.

Suskewiet

***

Alleen ‘tScheldt legt uit dat de grootvader van Laurette Onkelinx een collaborerende socialist was, en dat ze dus beter haar mond houdt als ze 800.000 Vlamingen uitmaakt voor extremisten. Steun ‘tScheldt! Klik hier!

2 reacties op “Tobback-Onkelinx: volksfront in de steigers!

  1. Haar grootvader en haar zoon hebben dan duidelijk het land veel kwaad gedaan. In zo een geval hoor je zelf nederig en te zwijgen !

  2. Voor poeder wit en fijn moet je bij de Onkelinx clan zijn , zoontje mag niet gaan kiezen wegens veroordeeld en dochtertje weigerst urinetest ,misschien moeten de wiet flikken eens een kijkje nemen in en nabij het landelijke optrekje van mama en graaiende stiefpapa , wie weet vinden ze nog wat geestverruimende substanties tussen de rode kolen of de paddo stal .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *