Tijdreizen met De Lijn – 't Scheldt

Tijdreizen met De Lijn

Omdat alleen onze hoofdredacteur over een auto met chauffeur beschikt, nemen wij, inktkoelies, geregeld de bus of de tram. Meestal lijkt zo’n ritje in de Antwerpse binnenstad op een enkeltje Dachau, maar vandaag kon er nog eens echt gelachen worden…

Omdat alleen onze hoofdredacteur over een auto met chauffeur beschikt, nemen wij, inktkoelies, geregeld de bus of de tram. Meestal lijkt zo’n ritje in de Antwerpse binnenstad op een enkeltje Dachau, maar vandaag kon er nog eens echt gelachen worden.

Vandaag te zien op De Lijn

De Lijn verbergt niet langer dat ze eigenlijk liever in het verleden leeft. Heimwee naar de tijden van de MIVA, toen de reizigers hun plaats nog kenden en niet zoals nu elk incident of elke vertraging live op social media gooien. Of erger nog: in ‘tScheldt publiceren!

Gelukkig zijn er bij De Lijn ook mensen die durven vooruit te kijken. Volgend jaar, en dan zijn we in 2021, mag het handjevol tram- en busreizigers dat dan nog is overgebleven enkel nog contactloos betalen. Zo wordt de buschauffeur of de wattman niet gestoord wanneer zij of hij zit te sms’en of te telefoneren. Een bron bij de financiële dienst van De Lijn zegde ons dat er de eerste maanden enkel maar contactloos met Belgische Franken kan worden betaald. “Ons systeem moet nog worden aangepast voor betalingen met de Euro”, zo klinkt het. “Maar er wordt door 60 van onze beste ingenieurs dag en nacht aan gewerkt. Rome is ook niet op één dag gebouwd.”

***

Dienstmededeling: De Lijn heeft laten weten dat abonnees van ‘tScheldt vanaf 1 april 2020 gratis mogen meerijden op alle rijdend materieel van De Lijn met de belofte alle bussen en trams op tijd te laten rijden. Aarzel dus niet. Kies onmiddellijk je abonnement:

1 reactie op “Tijdreizen met De Lijn

  1. Op het openbaar “vervoer” waar de zwartrijders ongestoord een optimale reislust kunnen ontwikkelen ,positief toch ? de bestuurders die al sms’end uit de bocht gaan of in elkaars tram vlammen mogen al zeker niet berispt worden ze zorgen immers dat hun
    gratis telefoon abonnement optimaal gebruikt wordt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *