ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Tiet om te zien! – 't Scheldt

Tiet om te zien!

Een nieuw woord verrijkt het brede maatschappelijke, hoogst noodzakelijke en urgente debat: borstvoedingsmaffia. Waar het over gaat? Jonge moeders gaan elkaar met de grofste scheldwoorden op sociale media te lijf. Inzet: wij zijn goede moeders want wij geven onze nakomelingen de borst. U bent slechte moeders want u maakt er zich van af met een fles melk van den Aldi. Artsen vragen de borstvoedingsmaffia een beetje rustig te blijven. Want met melk van den Aldi is niets mis.

Een nieuw woord verrijkt het brede maatschappelijke, hoogst noodzakelijke en urgente debat: borstvoedingsmaffia. Waar het over gaat? Jonge moeders gaan elkaar met de grofste scheldwoorden op sociale media te lijf. Inzet: wij zijn goede moeders want wij geven onze nakomelingen de borst. U bent slechte moeders want u maakt er zich van af met een fles melk van den Aldi. Artsen vragen de borstvoedingsmaffia een beetje rustig te blijven. Want met melk van den Aldi is niets mis.

Profylactisch verlof

Ook de vakbonden die bij pakweg De Lijn of de NMBS schromelijk in gebreke blijven, hebben zich alweer in de discussie gemengd. De Nationale Arbeidsraad heeft zich op verzoek van de groene en de rooie hesjes over het profylactisch verlof gebogen. Dat wil zeggen: het aantal weken voor en na de bevalling dat een hoogzwangere of net bevallen moeder recht heeft op bevallingsverlof. Het genderdepartement van het ABVV – jawel! – heeft haar vrijgestelden, vormingswerkers en trouwste stakers de opdracht gegeven samen in een geest van open dialoog en wederzijds respect constructief na te denken over de problematiek van de borstvoeding op het werk. Jonge moeders nemen hun baby mee naar lopende band, kantooreiland, treincabine, lasserspost, Oosterweelwerf: maakt niet uit. Zodra zich in de wieg een huilende baby manifesteert, worden machines stilgelegd en lessen onderbroken en worden de bustehouders losgemaakt. Soms tot opgewonden nieuwsgierigheid of wegkijkende afkeer van voornamelijk mannelijke collega’s. Belangrijk is dat elke baby gelijke kansen krijgt om het contact met Moeder Natuur zo vaak als wenselijk en noodzakelijk is te herstellen. Door per direct gulzig aan de barstende tiet te gaan en zich het meest gezonde kleverige goedje op aard driewerf te laten smaken.

Maatschappelijke breuklijn

Alsof de kloof tussen arm en rijk, hoog-en laagopgeleid nog niet groot genoeg is, tekent zich in het profylactische debat een nieuwe breuklijn af. Jonge moeders die zich uitsloven en wekenlang met kloven, kolven en pijnlijke tepels in de weer zijn, wanen zich een elitaire maatschappelijke bovenlaag. Ver verheven boven het marginale klootjesvolk dat melk van den Aldi in de microwave pleurt. Tijdens de reclameblokken tussen Temptation Island en The Voice verdwijnt die goedkope agro-industriële troep zo tegen middernacht of later smakkend in mond van Keanu, Shania, Eden, Kaylee en Shakira. Voor de deur: een Toyota Corolla die de LEZ-zone niet meer binnen mag.

Nee hoor, dan pakken de moeders – en de doe-vaders! – van Merel, Linde, Emma, Fran en Simon het veel beter aan. Voor de deur: een bakfiets en een hybride SUV. De melk van hun lijfeigen bio-tieterij is vanzelfsprekend kwalitatief superieur aan de magere inhoud van de plastic flessen die de schappen van de goedkoopste grootgrutters vullen. Slechts zij die het negen maanden volhoudt zich te voeden met quinoa, noten, wortelsap, broccoli, gember en plat water, mag zich een goede moeder noemen. Bovendien draagt het contact tussen babymond en moeders tepel ongetwijfeld bij tot een unieke, zen-geïnspireerde spirituele band. Tot een innig-fysieke, blijvende en betekenisvolle hechting die ons kleine wondertje zal wapenen tegen game-verslaving, onveilige seks, herexamens, fastfood en fout versneden drugs op Tomorrowland.

Tibeert

***

‘tScheldt heeft niet alleen een scherp kritisch oog voor graaiende politici, maar ook voor ontwrichtende maatschappelijke fenomenen als de borstvoedingsmaffia. Steun ‘tScheldt! Klik hier!

1 reactie op “Tiet om te zien!

  1. Geen enkele van onze drie kinderen kreeg borstvoeding. Ze zijn alle drie – nu respectievelijk 53,50 en 47 jaar oud en in goede gezondheid. Bij alle drie heb ik de non die mijn echtgenote meermaals per dag verwijten kwam maken omdat ze de fles verkoos eventjes apart genomen op de gang en haar duidelijk gemaakt dat ze moest ophouden met mijn te terroriseren om haar te overhalen de borst te geven. Mijn vrouw gaf bewust geen borstvoeding, gewoon omdat een tweetal nichten van haar zware problemen had met borstvoeding: gekloven en pijnlijke tepels, één nicht had zelfs klontvorming in de borsten. Beiden zijn ze dan ook opgehouden met borstvoeding. Waarom verstopt men toch weer in de media de nadelen van iets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *