ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Terreur op de terrassen in Antwerpen… Anonieme controleurs plegen aanslag op Gezond Verstand – 't Scheldt

Terreur op de terrassen in Antwerpen… Anonieme controleurs plegen aanslag op Gezond Verstand

Politie in burger schuimt de straten af in Antwerpen op zoek naar moderne stadsterroristen, zijnde mensen die een pintje willen drinken en leuke babbel willen hebben op een terras…

Het blijft maar verzuchtingen regenen van middenstanders die worden geviseerd door politie in burger. Op de ene horecaplaats hoeft het vertrekuur niet te worden ingevuld, elders wel. Hier moet je volledige adres worden vermeld, daar dan weer enkel je contactgegevens (telefoon of mailadres). Deze maatregelen, geen wetten dus, maken cafébazen nerveus en de klanten korzelig.

Het blijft onduidelijk hoe het zit met gezin, gezin onder één dak, bubbel van 5, tafel van 10 en tafel van 4. Boven op al deze verwarring blijft afdoende bewijs dat maskers werken achterwege. Recent waren we zelf nog betrokken bij een uit de hand lopende woordenwisseling met een ‘believer’ die ons qua maskerdracht meende te moeten corrigeren. Het stijf wijf dat zich aan deze betutteling bezondigde droop af met de staart tussen de benen na een scheldkanonnade onzentwege van een intensiteit die wij ons in de loop der tijd vlotjes hebben eigen gemaakt. U had er bij moeten zijn.

Maar terug naar dat akelig pestgedrag door vermomde controleurs. Een herbergier kreeg onder zijn voeten omdat hij zijn leeg terras aan het opkuisen was met de voordeur nog open. Die moest dicht om ze dan maar 12 keer opnieuw te ontsluiten bij het heen en weer sleuren van de emmers water. We zagen een man die de pakkemannen wou kloten door tot 1 minuut voor 23u. binnen te blijven. Helaas kreeg de uitbater een boete omdat zijn licht pas om 23.02u. uitging. Ook op straat of op de tram ben je niet veilig voor de bloedhonden in burger die normaal gezien de echte onveiligheid zouden moeten bestrijden. Een man deed zijn knellende masker af terwijl hij de sleutel in het slot van zijn voordeur stak. Jawel, boete! Een restauranthouder werd beboet omdat er enkel een naam, een telefoonnummer, een mailadres en een postcode maar geen straat van een klant in het logboek stond vermeld. Werken die tracers met postduiven of zo? Op andere plaatsen staan de voor de hand liggende schuilnamen bijna in neonletter te knipperen. Dat levert dan weer geen boete op.

Een vaak voorkomende valse identiteit blijft trouwens ‘Marc Van Ranst, Willebroek’. In onze ‘bleke’ stamkroeg suggereerde een vrolijke drinkebroer een dartbord met de beeltenis van gouverneur Berx op de markt te brengen. Succes verzekerd, gaven we hem gelijk. Zij wordt door mensen die niet veel gewend zijn ‘krachtdadig’ genoemd. Inderdaad, op krachtdadige wijze schakelde ze recent een dure advocaat in voor een goedkope klacht tegen De Morgen. De reputatie van haar rijkeluiszoontje bleek besmeurd nadat Douglas De Coninck in De Morgen diens getuigenis over de gezellig Reuzegomclub uit het politieverslag had geciteerd. Leugens en fouten, foeterde de raadsheer van de geschoffeerde excellentie. Het zit haar echt wel tegen: haar avondklok wellicht ongrondwettelijk, een hittegolf die het enthousiasme voor onze briljante babe doet verkillen, het elitaire karakter dat nu blootligt, de ‘no mercy’-venijnigheid ontmaskerd en de lachwekkende gezondheidsobsessie netjes in de gazet.

Intussen blijft het in de horeca en de winkels van de provincie Antwerpen zo doods als een overleden begrafenisondernemer die zelfs niet meer reïncarneert. Wij blijven met onze scheve kijk op de dingen en onze schuine humor de kantjes van de maffe maatregelen eraf lopen, op onze hoede zijnde voor de satansknechten in burger, ons maskerkoordje uit onze broekzak bungelend als ware het een tampon en flessen bubbels krakend tot ver buiten onze bubbel. Schol! Oh ja, de valse naam die wij invullen is Latrina Deschuyvere. Zo komen we elkaar op een terras misschien nog eens tegen.

Gerard Van Clapdorp

(noot van de redactie: dwarsligger Gerard doet altijd zijn zin en wordt hier nooit tegengesproken omdat hij als oudste in de roedel gewoon te veel ‘dirt’ heeft over iedereen. Maak het maar mee.)

***

‘tScheldt is het laatste eiland van het Gezond Verstand in een plastic oceaan van Politieke Correctheid. Wees welkom op ons eiland! Kies je abonnement:

4 reacties op “Terreur op de terrassen in Antwerpen… Anonieme controleurs plegen aanslag op Gezond Verstand

  1. Vandaag in het pretpark borg-er-occo .Mijn 82 jarige buurvrouw ,een zeer brave vriendelijke ziel ,hoort de bel en schuifelt naar de deur ,staat daar een flik stoer te wezen ,op de vraag van het mens wat zij voor hem kan betekenen brult hij haar toe ‘ Uw masker opzetten NU !!’ blijkbaar was er iemand gaan verklikken dat zij zonder masker van haar deur tot aan de brievenbus ,3 meter verder haar post was gaan ophalen , dat de flik zich op privé terrein bevond was hem blijkbaar ontgaan ,of hoe de communistische doctrine het gezond verstand heeft overgenomen !! Er wordt steevast gepatrouilleerd hier in nieuw borg-er-occo ,echter NIET in de parken waar de gekleurde vijfde colonne frequenteert en anderen de toegang ontzegt !!

    1. Ons Reservaat “Borgerocco” is een enclave, net zoals “Baarle-Hertog” dat is. Wij doen daar toch ons goesting en bij protest daartegen mogen we altijd roepen ; “Racistische, discriminerende, islamofobe, fascistische Nazi !” dat geldt immers niet als “Laster & Eerroof ” volgens de Sharia, dus…..Wie drugs wil kopen moet maar naar ons beruchte “Krugerpark” gaan, dat is een publiek “geheim”(sic) in Aantwaarepe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *