ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Tegen de verruwing: VTM vervrouwelijkt – 't Scheldt

Tegen de verruwing: VTM vervrouwelijkt

Voor vrouwen op tv valt het verouderen moeilijker dan bij mannen, licht VTM-nieuwsanker Dany Verstraeten toe in een interview met Het Laatste Nieuws. Dat is serieus slecht nieuws voor Bo Van Spilbeeck. Pas vrouw en meteen gediscrimineerd.

Voor vrouwen op tv valt het verouderen moeilijker dan bij mannen, licht VTM-nieuwsanker Dany Verstraeten toe in een interview met Het Laatste Nieuws. Dat is serieus slecht nieuws voor Bo Van Spilbeeck. Pas vrouw en meteen gediscrimineerd. Een verjongingskuur zat blijkbaar niet in het pakket. Nu hadden we gehoopt dat Dany en Bo als een soort Nicole en Hugo voor altijd Het Nieuws konden bijeensprokkelen. Bo bevindt zich op de achtergrond, ver van alle nieuwe transgenders die op komst zijn. Stef Wauters aarzelt niet echt meer om Stefanie te worden. Een koen besluit, dat moet gezegd. Patricia Van Gompel is reeds aan de transformatie begonnen en dat valt ook meteen op als hij/zij in beeld komt. Al wie willen te kaperen varen moeten vrouwen met baarden zijn. Freek Braeckman kan maar geen passende naam verzinnen. Heel ambetant, want de VTM-groepskorting komt daarmee enigszins in het gedrang.

Dirk Van den Bogaert werkt niet mee aan dit grootse familieverhaal. Immer op zoek naar een opening tijdens een interview staat hij licht huiverachtig tegenover een mogelijke opening die de aan mediatraining lijdende politici bij hem zouden durven vullen. De weerman wordt de weerpersoon. Het duo Frank en David leert ermee leven. Maarten Breckx wordt als sportreporter letterlijk een speler met balverlies, maar dan heeft VTM ook een Martine. Wanneer de VTM-redactie in één groot gebouw nabij het Antwerpse Centraal Station het nieuwsnest moet gaan delen met die andere haantjes van de gazetten en de boekskes die tot De Persgroep behoren, gaan ongetwijfeld de poppen aan het dansen. De verruwing is nog niet weg.

Mo Vanelders

***

Hoe kan ik zoiets lekkers als ‘tScheldt steunen? Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *