ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Corona: tafelbladen, deurklinken en winkelkarren blijken niet besmettelijk. Kranten wel (echter alleen door hun inhoud) – 't Scheldt

Corona: tafelbladen, deurklinken en winkelkarren blijken niet besmettelijk. Kranten wel (echter alleen door hun inhoud)

In het magazine Nautilus verscheen deze week een nieuwe studie met belangrijke conclusies over de verspreiding van het COVID-virus

In het magazine Nautilus verscheen deze week een nieuwe studie met belangrijke conclusies over de verspreiding van het COVID-virus.

**

Het werk van professor Monica Gandhi van de Universiteit van Californië toont aan dat je geen besmetting oploopt via oppervlakten. Tafelbladen, deurklinken, liftknoppen, winkelkarretjes, supermarktkasten, allemaal ongevaarlijk. Wat een verspilde mankracht, zoveel verloren uren van poetsen en prutsen. Gelukkig dat we dat weten, natuurlijk. Begrijpelijk ook dat men voorzorgen nam tegen een (min of meer) onbekende aandoening. Tegelijkertijd toch ook een bewijs van hoe men de bevolking nodeloos deed panikeren. Persoonlijk kennen we mensen met smetvrees die hun job niet meer kunnen uitoefenen door verlammende angstaanvallen. En dan hebben we het nog niet eens over de onderlinge agressiviteit in openbare ruimten en uit de hand lopende ruzies in de gekrompen familiekring. Intussen gaat een liberale premier vrijheden beknotten.

Binnen dit blad liepen de visies op ‘believing’ en ‘non-believing’ ook niet altijd parallel maar er heerste wel steeds een glasheldere consensus over de haperende overheid, bepaalde eigengereide experts, de economische zelfmoordpoging, het verdwijnen van menselijke gezelligheid, het brutale betuttelen als norm, het vermaledijde ‘nieuwe normaal’, de zich verkneukelende ambtenarij en de controleurs in burger wier sadisme bij het ruïneren van gezonde zaken hoge toppen scheerde.

De doemdenkers die de staat een zo groot mogelijke rol willen toebedelen ‘in naam van de publieke gezondheid’ volgen daarbij een fanatieke grondstroom die als ‘redelijk’ wordt voorgesteld. Wie vroeger echter voor meer veiligheid pleitte na een resem fundamentalistische aanslagen, werd wel telkens als radicaal rechts weggezet. We schreven al eerder: meer linkse dan rechtse mensen zijn bang voor het virus. Wie overdreven bang is voor de dood is eigenlijk bang voor het leven, meende men vroeger in de psychoanalyse. Hedendaags Links beschouwt de natuur als bedreigend. Toen we deze week ongewild in een progressief getinte kroeg belandden viel ons meteen op dat er geen kranten waren (te besmettelijk), dat de uitbater liefst van al in quarantaine zou zitten en dat ons gespot met de corona-kakkebroeken niet werd gesmaakt. In Doorbraak hekelde Johan Sanctorum terecht de vileine virologische aanvallen op gezondheidseconoom Lieven Annemans die gewoon een wat breder kader schetst van het viruscircus. Hij was daarbij noch roekeloos noch panisch, aldus Sanctorum. De ene zaligmakende visie van de media-experts duldt niet zomaar tegenspraak.

In Australië ging men uitzonderlijk ver in de coronahysterie. Zo werd een zwangere vrouw in de linkse deelstaat Victoria voor de ogen van haar gezin door de politie met geweld naar buiten gesleurd nadat ze een anti-lockdown-post op Facebook had geplaatst. Mensen die de straat opgingen tegen de vrijheid inperkende maatregelen werden uiteen geknuppeld. ‘Links fascisme’, noemde de voorzitter van de liberale partij in Victoria het. In Amerika zien we dan weer de gemaskerde ouderling Sleepy Joe fulmineren tegen de van COVID herstellende Donald die er zonder masker geen 3, maar 10 jaar jonger uitziet dan Sloppy Joe. Trump pocht over zijn viriliteit, brullen progressieve commentatoren. Hij spot met de 0,1 procent overledenen (200.000 op 330.000.000 Amerikanen ), miauwen ze. Hij kan nog altijd hervallen, glunderen ze. Hij besmet bewust mensen, beweren ze, terwijl zijn lijfwacht (met dik ruimtepak in de The Beast-mobiel) nu net in dienst is om zijn leven te wagen. Ach, houd in de bijna-politiestaat van vandaag minstens het verstand gezond en laat het virus u niet domineren.

***

‘tScheldt, eigenlijk niet tegendraads, wel voorstander van het Gezond Verstand. En ja, vooral voor humor en satire. Kies je abonnement:

10 reacties op “Corona: tafelbladen, deurklinken en winkelkarren blijken niet besmettelijk. Kranten wel (echter alleen door hun inhoud)

 1. Juist want wij hopen te geesten te vergiftigen door ze te injecteren met onze cultuur-marxistische toxines, die we afscheiden in gazetten, waarvan sommigen van het publiek dan nog zo zot zijn om er voor te betalen, terwijl reclame bladen toch gratis horen te zijn. Zelf steken wij onze struisvogelkoppen zo diep mogelijk in het zand opdat muzelmanse terroristen die gemakkelijker zouden kunnen komen amputeren, uiteraard op halal wijze, met onze PoCo-tronies naar Mecca gericht.

  1. De mijne is toch groter ! Daarom kan ik me rapper ontlasten ! Eens een prijskamp doen, Joël : om ter eerste een lege endeldarm.

 2. Mooi verwoord ,maar vandaag heeft uw dienaar nog ondervonden dat de talloze hersenspoelingen gepleegd door de het kartel -leugenpers -fake news zenders – putsch-regering en dito parlement hun vruchten beginnen afwerpen .De tegenstellingen tussen kritische denkers en breindode zombies worden heel zichtbaar in families en jarenlange hechte vriendschappen ,waarbij de dictaten van de kleurrijke coalitie een wig drijven om het plebs uit elkaar te spelen ,opdracht geslaagd !!
  Mijn levensstijl, waar paniek en verklikkers geweerd zijn steekt sommigen blijkbaar de ogen uit en die zetten vallen uit om mij te discrediteren en mij aan”tracers ” te rapporteren zodat die laatsten mij berichten sturen op mijn telefoon met de vraag ‘wat mijn bezigheden zijn en met wie ik in contact kom ,of ben geweest !! Bij deze dus een bericht aan die “wereldverbeteraars” BLIJF UIT MIJN VAARWATER ! Aan schandknapen van het regime geen boodschap .

 3. Binnenkort kent iedere Vlaming geen enkele persoon die aan corona gestorven is, maar wel 10 personen die economisch geruineerd zijn.
  Zij de verantwoordelijk zijn voor de maatregelen (politici + virologen) blijven iedere maand netjes hun riante wedde ontvangen, terwijl het merendeel der Vlamingen een onrechtvaardig gevecht leveren voor hun bestaan.

  1. “Hoe meer faillissementen, hoe meer vreugd” bij de op het 1 mei-sossen kermis zatsel “ontwaakte verworpenen der aarde”

 4. Ik heb steeds het gevoel, er klopt iets niet, er klopt iets niet.

  Wie het niet doorheeft dat we gejost zijn is blind (:(:(:(:(::((:

 5. In feite is Corona een voorwendsel, om iedereen binnen te houden. Hun spelletjes op de ipad te laten spelen, asociaal te worden en zo verder. Maar het is niet minder dan een virus, die zorgt dat de aarde in zijn natuurlijke vorm hersteld wordt. Je weet wel “geven en nemen”, wij hebben al alles gepikt, nu neemt de aarde terug wat hen toekomt. En denk er aan wij hebben van de aarde alles gekregen, enkel hebben wij de aarde uitgebuit en die rommel verkocht als verrijking. nu legt de aarde zijn wetten op, ik geef gratis dan zeg ik ook geef ook gratis. Neen, dan neem ik alles terug. En wie denkt dat er gaat winnen. De natuurlijke selectie is een feit en die moeten we willens nillens respecteren. Maar we hoeven ze niet bij corona te plaatsen, om ons nog meer schrik aan te jagen. Ondergaat en LEEF, dat moeten wij doen.

 6. Blijkt nu ook dat de HCQ coctail wel degelijk bescherming zou bieden, in en voor de beginfase.
  De linkse meute is naar verluid al bezig met een heuse ” Shame on me ” campagne.
  De brievenbussen exploderen, zo vol met brieven en kaarten met oprechte verontschuldigingen.
  Op de buis verdringen de omroepers elkaar om, met tranen in de ogen te vervallen in een modern ” Wir haben es nicht gewuesst” lied.
  Op het Schoonselhof draaien verschillende doden zich om.
  Maggie De Block liet al weten dat het is wat het is en richt haar nieuwe stek in.

 7. Kerken ontsmetten geen klinken, geen stoelen zelfs de biechtstoel niet. De kerk is altijd al rechtser geweest dan de kaloten.

  1. Is ook niet nodig in een kerk. De “high & the mighty” verbiedt met een bezwerende vinger het coronavirus om zijn tempel te betreden. Dus iedereen die denkt dat hij ook maar een beetje besmet is: rep je naar een kerk en ga gorgelen aan het wijwatervat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *