ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent ‘t Is nie moeilijk, ‘t is gemakkelijk: al wat je zegt ben jezelf. Over racisme en realisme… – 't Scheldt

‘t Is nie moeilijk, ‘t is gemakkelijk: al wat je zegt ben jezelf. Over racisme en realisme…

Als VS-president Trump tweet dat critici van het migratiebeleid misschien maar eerst eens in de landen waaruit gemigreerd wordt de handen uit de mouwen zouden kunnen gaan steken, daar de mensen met een wederopbouw van hun puinland te proberen helpen en dan maar een keer komen uitleggen of hun oplossingen werkten, heet dat racistisch bij CNN en consoorten. Er wordt zelfs geen condoom om het woord gewikkeld: het is open en bloot ‘racistisch’.

Als VS-president Trump tweet dat critici van het migratiebeleid misschien maar eerst eens in de landen waaruit gemigreerd wordt de handen uit de mouwen zouden kunnen gaan steken, daar de mensen met een wederopbouw van hun puinland te proberen helpen en dan maar een keer komen uitleggen of hun oplossingen werkten, heet dat racistisch bij CNN en consoorten. Er wordt zelfs geen condoom om het woord gewikkeld: het is open en bloot ‘racistisch’.

De 4 gekleurde Democratische politica’s die zich geviseerd voelden, verdrongen zich gretig rond elkaar om schuimbekkend in beeld te pronken en op die manier hun heldhaftigheid te bewijzen. Wat hebben de dames daadwerkelijk gerealiseerd buiten een zwellend ongenoegen? Ze zweepten het Huis van Afgevaardigden op om over dit non-event te stemmen en kijk: samen met 4 Republikeinen brandmerkten de Democraten de President als zijnde racistisch. Wauw, in plaats van met argumenten op de proppen te komen leek de kleffe slachtofferrol net iets makkelijker. ‘Zij haten ons land en dat op een passionele wijze’, besluit Trump nu. Wie even deze uitspraak laat bezinken zonder het obligaat inhakken op Zijne Trumpheid kan in volle eerlijkheid met zichzelf -wie weet- eventueel toegeven ook al eens te hebben gedacht: ‘Het is altijd hetzelfde met die verongelijkten, ze vinden hier niets goed en blijven maar doorzeuren. Waarom hoepelen ze niet gewoon op?’. Moreel of niet; velen denken zo. En met passie.

In het boek ‘National Populism: the Revolt against Liberal Democracy’ tonen Roger Eatwell en Matthew Goodwin aan dat het verzet tegen het politiek correcte establishment niet zozeer ideologisch dan wel cultureel geïnspireerd is. Inderdaad: ‘de’ mensen zijn het moe telkens weer de verwijten van een verwende kliek te moeten verduren. Een normale Amerikaan is er heus niet op uit om mensen actief te gaan discrimineren noch propageert hij gekleurd politiegeweld. Zo iemand voelt zich echter meer dan ongemakkelijk bij de denormalisatie van zijn vertrouwde leefwereld. In een veilige omgeving wonen, gewaardeerd worden omdat je je kost tracht te verdienen en dankbaarheid voelen voor je land met een herkenbare identiteit, dat is wat ‘de’ mensen willen. Minderheden met een meerderwaardigheidscomplex en wereldvreemde instanties maken je om dit aloud verlangen belachelijk. Ach, de analyse is al zo vaak gemaakt. Wat Trump als narcist ook maar voorstelt, hij zag de opengereten aders van de Amerikaanse samenleving en trok succesvol het discours naar zich toe.

‘Normaal’ dat The Donald het won van de Republikeinse tegenkandidaten die met z’n allen bleven collaboreren met het vermolmde Washington-model. In zijn boek ‘American Carnage’ verhaalt Tim Alberta hoe Trump de Grand Old Party (GOP) heeft overgenomen. Verkozenen uit de buik van Amerika beseffen vandaag maar al te goed dat hun kiezers de president op handen dragen. Vandaar dat nu slechts 4 verkozenen meestemden met de Democraten over de ‘racistische’ tweet. Het zal de doorsneeburgers worst wezen en dat geldt trouwens ook voor de gekleurde kiezers die net zo’n hekel hebben aan het vermanende vingertje, aan het koketteren met artistieke afwijkingen en het eeuwig doordreinen over verslenste rechten van mensen die die thuis al helemaal niet hebben. Vandaar de ’ga terug naar waar je vandaan komt’-reflex. Trump heeft een ongenuanceerd maar treffend punt dat bepaalde Congresleden hun land lijken te haten. Tolerant zijn voor iedereen behalve de eigen mensen doet elke patriot ooit steigeren. Het multiculturele paradijs blijft een fata morgana. Zijn progressisten misschien de ware racisten met hun geïnstitutionaliseerde antiracisme-mantra’s? Alexandria Ocasio-Cortez, Ayanna Pressley, Rashida Tlaib en zeker Ilhan Omar vormen de ideale garantie voor Trumps herverkiezing.

Dichter bij huis tenslotte gaat Wouter De Vriendt van Groen tekeer tegen de in Kleine Brogel rijpende ‘massavernietigingswapens’. Niet in onze achtertuin! Dit gezwam uit de pacifistische papschool wordt enkel op gejuich onthaald in de roodgroene barakken. Barack Obama is weg, Trump is hier, de bommen zijn hier. Willen de ecologisten uit de NAVO en gaan ze ons dan verdedigen door de vijand te versmachten met drammerige partijslogans? Want vijanden hebben we en wie dat ontkent speelt een gevaarlijk spel. Misschien haten de Groenen de Westerse samenleving. En dat met passie.

Anneleen De Bruyne

***

Tekening: van links naar rechts: Ilhan Omar, Ayanna Pressley, Alexandria Ocasio-Cortez en Rashida Tlaib (tekening door L Bertman)

***

Ai. Oei. Anneleen toch…voorwaar een stekelige visie…nergens terug te vinden in de Grote Gazetten, maar wel in de hoofden van honderdduizenden Vlamingen! Steun ‘tScheldt! De enige nog overblijvende tegendraadse niet-gesubsidieerde stem! Klik hier!

2 reacties op “‘t Is nie moeilijk, ‘t is gemakkelijk: al wat je zegt ben jezelf. Over racisme en realisme…

 1. Trump bashen is hier met de paplepel ingegeven aan het journaille van de openbare en zelfs commerciële
  zenders ,o wee als je hiervan afwijkt ,oppergoeroe en valse profeet Bjorn is de ongeslagen kampioen van
  het linkse grote gelijk ,en de kudde van meer dan 2000 voltijdse “werkkrachten” op de staatszender zijn volgers.
  Ook hier in onland zitten er een hoop gesubsidieerde – iets wat ze steevast vergeten – klagers van vreemde origine ,die menen ons de les te moeten spellen ,dit met medewerking van het “progressieve ” profitariaat dat in alle sociale instellingen geïnfiltreerd zijn en mee het manna mogen beheren en uitdelen , zeker niet aan Vlaamse noden

 2. @Anneleen De Bruyne: geweldige comment!
  Heel wat Vlamingen zullen zich hier (al dan niet heimelijk, de eigen achterban -lees: familie, collega’s, vrienden, buren, zijn immers dikwijls de grootste linkse fanatici) in kunnen vinden.

  Zo hoorde ik recent nog een jongeman -type hoog opgeleid, goedbetaalde high end job, woonachtig in een vredige, groene, (lees: wereldvreemde-) omgeving (schaars-) bebouwd met statige villa’s oreren dat die Amerikanen toch echt wel ongelooflijk domme mensen moeten zijn, wie kiest anders voor zo’n racistische idioot van een President?
  Met andere woorden, een volk dat het spuugzat is om zich de les te laten spellen door mensen met een etnische achtergrond van wie de landen van origine baden in misdaad, onderdrukking, ondervoeding, barbaarsheid enz…, veelal ook nog adepten van een stompzinnige religie met achterhaalde principes daterend uit de prehistorie, wordt dus als ‘achterlijk’ getypeerd door medeburgers genesteld in ivoren torens bij wie het enige bruin dat ze mogelijkerwijs kunnen aanschouwen iets is dat kortstondig ronddobbert in hun toiletpot.

  In plaats van de bevolking en de beleidsvoerders van het land waar zij, of hun (voor-)ouders, gastvrijheid genieten en dikwijls zelfs veilig ter wereld konden gebracht worden dankbaar te zijn gaan The Fab Four (eentje uiteraard ook nog gehuld in hoofddoek) ten aanval en slaan ze hun president met kritiek om de oren. Inderdaad, één advies: ga terug en help je eigen land- soortgenoten en kom dan de vrije Wereld de les spellen.
  Ik ben het persoonlijk op tal van punten oneens met D.T. en ben de mening toegedaan dat zijn plompe manier van doen een President van zo’n natie onwaardig is, neemt niet weg dat de man een nood invult, een stem geeft aan de eigen ontevreden burgers die het zat zijn om zelf onderdrukt te worden door geïmporteerde en alles overspoelende etnische (tenminste nu nog) ‘minderheden’.
  Onze eigen politiekers zijn toonbeelden van Narcistisch Profitariaat en geen enkele van hen (buiten dan misschien de kersverse aanwinst van de ‘goegemeente’) durft zijn nek uitsteken boven het maaiveld en de dingen benoemen zoals ze zijn en zoals D.T. ze benoemt, dit moeten we hem nageven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *