ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent ‘t is in de sacoche! – 't Scheldt

‘t is in de sacoche!

Tijdens ‘Zelzate Geweldig’ werd in volle uitbundigheid de wedstrijd ‘sjakosse smijten’ gehouden. Een sublieme bezigheid voor het volk die haar weerga niet kent. Spijtig dat niet alle deelnemers op tijd waren verwittigd van het evenement.

Tijdens ‘Zelzate Geweldig’ werd in volle uitbundigheid de wedstrijd ‘sjakosse smijten’ gehouden. Een sublieme bezigheid voor het volk die haar weerga niet kent. Spijtig dat niet alle deelnemers op tijd waren verwittigd van het evenement. In het luik ’Schone madammen met beenharde sacochen’ ontbraken nu helaas Monica De Coninck en Yasmine Kherbache van de SP.A. Met haar kapsel vol bijna uitgestorven vogels kon Monica zich gerust uitleven zonder bijkomende haarschade en voor Yasmine gold met haar op vloeren gebruiksvriendelijke ragebol hetzelfde.

Het helpt bij de opstoot van adrenaline in dergelijke competitie dat de dames al zolang elkaars haren willen uitrukken. Het eens flink aflappen met de sacoche in de aanslag kan oprecht deugd doen. Voor de vrijzinnigen blijft het nog steeds vrij zinnig om de mekkeraars hun plaats te doen kennen. Ook ‘nieuwsankers van vroeger en nu’ is een publiekstopper. Martine Tanghe en Sigrid Spruyt kunnen elkaars bloed slurpen met zulk neig gehijg dat de verstoorde buren het parket al bij voorbaat moesten inschakelen. Beide nieuwsmummies verweten elkaar niet links genoeg te zijn en dat wil toch best wat zeggen bij de Openbare Omroep. Zowel deze publieke nieuwslispelaars als de antieke socialisten moest worden uitgelegd dat het evenement eigenlijk voor een andere ondertoon had gekozen.

Gelukkig was Lorin Parys aanwezig. Hij is naast hobby-ondervoorzitter van de N-VA en ploeterpapa tevens titeldragend kampioen mensenrechten voor verkeerd begrepen homo’s in Vlaanderen en niet te vergeten Gran Canaria. Op de naaktstranden aldaar ‘telt je geld of wie je bent niet meer mee’, zoals Vader Abraham al zo treffend zong. Lorin -of is het Lohengrin?- hoopte dat er geen Vlaams Belangers bij de organisatie waren betrokken, want dan moest hij zich meteen terug trekken. Er waren echter geen politiek melaatsen met een ratel waargenomen in Zelzate. Iedereen bewonderde Lorins krokante houding. Een negerin had een te grote handtas bij maar dat was om haar lippenstift in op te bergen. Iemand van het Oxfam-kraam vertelde koloniale moppen en aan de toog verduidelijkte een zatte nonkel dat seks voor een vrouw makkelijk is “want die moet enkel haar sacoche openhouden”. Topamusement!

Mo Vanelders

***

Hoe kan ik zoiets lekkers als ‘tScheldt steunen? Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *