ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Subsidiefuik Apache beschuldigt stad Antwerpen ervan familie Huts te bevoordelen – 't Scheldt

Subsidiefuik Apache beschuldigt stad Antwerpen ervan familie Huts te bevoordelen

De obsessie van Apache om de stad Antwerpen te linken aan allerlei corruptieschandalen kende deze week weer een bijzonder hoofdstuk. Kop van Jut, opnieuw, een wat rijkere mens, Fernand Huts… het wordt een beetje zielig allemaal…

Het is toch wat met die gesubsidieerde media tegenwoordig. Je weet nooit goed waaraan of waaraf. Ze draaien als de wind mee op de oriëntatie van de subsidiërende overheidsambtenaren of consultants.

Op die manier worden gesubsidieerde media wapens in de handen van journalisten die volgens een eigen individuele ethische code literaire politie-agent willen spelen in plaats van neutraal, objectief nieuws te verzamelen en te publiceren om het publiek te informeren.

Apache staat erom bekend een broertje dood te hebben aan de N-VA en Bart De Wever. Als we schrijven ‘een broertje dood hebben’ dan bedoelen we eigenlijk dat het om een ongezonde obsessie gaat.

Individuen of groepen die in Antwerpen iets gerealiseerd krijgen worden gewogen tegen het denkkader van de Indianen van Apache en als het gerealiseerde buiten het denkkader valt wordt het gerealiseerde bestempeld als onkies, frauduleus, vriendjespolitiek, omkoping…

De ondertussen ontelbare beschuldigingen van Apache richting bepaalde bouwpromotoren in Antwerpen en hun relatie tot de stad hebben na jaren nog niet geleid tot één gerechtelijke veroordeling. Integendeel twee journalisten van Apache werden enkele weken geleden door de Raadkamer doorverwezen naar de correctionele rechtbank wegens inbreuken op de privacy.

Deze week was het weer zover.

Kop van Jut, deze keer, opnieuw, ondernemer Fernand Huts. Hij koopt huizen op in Antwerpen met zijn vennootschap Feka en maakt er heldere, cleane, mooie appartementen in. Gewoon omdat Huts multimiljonair is en iets meer kan doen bewegen dan de doordeweekse gesubsidieerde journalist van Apache kan het volgens Apache niet anders dan om een halsmisdaad gaan.

Bijkomende halsmisdaad is dat Huts in de regio waar hij huizen koopt ook een museum wil inplannen! Geen gesubsidieerd museum, nee een museum rond Cobra-kunst betaald uit eigen zak! Opnieuw, het feit dat Huts iets meer kan doen bewegen dan een journalist van Apache leidt tot het Indianen-uitgangspunt dat al wie rijk is en iets verwezenlijkt dat alleen maar kan gerealiseerd hebben door te knoeien, door steekpenningen, door onderhuidse afspraken, door het bedrieglijk aanwenden van macht.

Zo schreef Apache deze week:

“Niet enkel met (sic) de vergunning voor het museum, ook de in snel tempo voortschrijdende ‘verappartementisering’ van de buurt doorkruist de regelgeving en de officiële beleidskeuzes van het Antwerps college. Dat wekt de indruk dat de familie Huts – met een vermogen van ruim 1,5 miljard euro momenteel zeventiende op de lijst van de Rijkste Belgen – een stapje voorheeft op het Schoon Verdiep.”

Buiten deze impliciete beschuldiging levert het artikel in Apache geen enkel bewijs van bevoordeling of ander kwaad.

Er is vandaag in coronatijden zoveel politiek geknoei met een onmiddellijke repercussie op het welzijn van alle individuen in de samenleving dat een onderzoekswebsite zichzelf waardig zich geen betere tijden kan wensen! Individuen worden letterlijk en figuurlijk beschadigd door politieke onkunde en politieke kuiperijen. Individuen sterven! Beste Apache, waar in godsnaam ligt jullie focus? Voorwaar, een ondernemer die een museum opendoet… is niet de vijand van het volk!

***

In tegenstelling tot Apache krijgt ‘tScheldt geen subsidies! Wij doen het met de inkomsten van abonnees en de tips van Vlaamse beursgoeroe’s waar we dan uit angst omdat we er niets van kennen niets mee durven doen. Steun ‘tScheldt. Kies een abonnement!

3 reacties op “Subsidiefuik Apache beschuldigt stad Antwerpen ervan familie Huts te bevoordelen

  1. Goei artikel. Eigelijk is er ook zoiets als links populisme en dat toont ook dit artikel aan.

    Als je Huts’ levenswandel zo is bekijkt, zou hij eerder als een inspirerend voorbeeld voor onze welvarende gewesten moeten worden gezien, dan als boeman.

  2. Verleden zondag op TV. De7 de dag. Bekijk de 7 de zelden, maar nu zondag toevallig wel. Eerst het Brouckventje achter Frank stekske kwam de heer Huts. Wat een man ! Ik heb er een mateloze bewondering voor. Hij lichtte zijn plannen toe, sprak honderduit over kunst enz. Wat ik ook onthouden heb was dat hij Bart de Wever, ‘Den Bart’ noemde. Dàt moet gestoken hebben bij de poco’s! ( en bij de Vrt ook denk ik, o ja maar die behoren ook tot dat clubje natuurlijk) In elk geval, ik liep die dag over wolkjes en eigenlijk ook nu nog. Vlamingen, koester die man! Wij gaan hem nodig hebben !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *