ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Strafrechtelijk onderzoek naar de VRT – 't Scheldt

Strafrechtelijk onderzoek naar de VRT

Nog geen 3 uur nadat ‘tScheldt meldde dat de VRT gebruik maakt van identieke getuigen in verschillende nieuwsitems (klik HIER), wordt via verschillende bronnen bekend gemaakt dat er een strafrechtelijk onderzoek is geopend naar de Openbare Omroep…

Nog geen 3 uur nadat ‘tScheldt meldde dat de VRT gebruik maakt van identieke getuigen in verschillende nieuwsitems (klik HIER), wordt via verschillende bronnen bekend gemaakt dat er een strafrechtelijk onderzoek is geopend naar de Openbare Omroep.

**

Het Brussels parket zou bevestigd hebben een opsporingsonderzoek naar de VRT opgestart te hebben, nadat de centrale anticorruptiedienst van de federale politie op de hoogte werd gebracht van handelingen bij de VRT die zouden kunnen deel uitmaken van verschillende misdrijven.

De VRT bevindt zich al een tijdje in troebel water na een bloederig gevecht aan de top waarbij zowel de directeur televisie (Media en Productie) Peter Claes, als CEO Paul Lembrechts het bedrijf moesten verlaten. Ook de afhandeling van het dossier Bart De Pauw dreigt een schandvlek voor de VRT te worden, als het dat al niet is.

Er circuleert ook een geheim gehouden auditrapport dat verschillende betwistbare zaken aankaart gaande van vriendjespolitiek tot inbreuken tegen de procedures van openbare aanbestedingen.

Gezien de VRT het summum is van een groot audiovisueel ons-kent-ons netwerk verbaast het ons niet dat het parket eindelijk met een pillamp door de donkere krochten van de Openbare Omroep op onderzoek gaat.

***

Steun een tegendraadse stem die GEEN subsidies krijgt, ‘tScheldt. Kies een abonnement:

 

 

3 reacties op “Strafrechtelijk onderzoek naar de VRT

  1. De vuurrode minaret aan de Reyerslaan waar ongeveer 2.000 lamzakken hun broek komen verslijten met een flinke check elke maand heeft geen enkel bestaansrecht meer , en dit al enkele decennia lang !
    Wij (de eeuwige protestherders ) hebben hun journaille al zodanig uitgejouwd dat ze op een betoging niks meer komen vragen aan manifestanten ,ze beginnen de boodschap van het volk te begrijpen ,dat hun leugens niet langer op prijs gesteld worden ,Nu bekend is welke hallucinante bedragen de febbekes ,Tange Crabé , Soenens , en nog wat linkse apostelen daar verdienen ,en die ook nooit willen opschuiven ,is een uitmesten van die augiasstal een must !

  2. Subsidiekraan DICHT naar de sossenrode PoCo-propagandtoeter S.R.T. wij betalen geen belasting om daar uit subsidies te melken om slijmerige ideologisch gestuurde politiek-correcte-“duiding”(sic) af te scheiden . Geen neutrale, objectief-correct informatie, dan geen subsidies ! Hoeveel percent van het VRT-personeel komt er uit Gent en het Gentse ? Tijd om dat eens uit te vissen !

  3. Midden de jaren tachtig zou ik voor 55 miljoen Bef werken voor de BRT mogen uitvoeren, maar diende wel 500.000 Bef onder tafel worden betaald, wat niet gebeurde. Mijn klacht bij het HCT – Hoog Comité van Toezicht – bracht geen soelaas omdat witte boord crimineel Patrick Dewael, toen minister van cultuur in het schaduwkabinet van Guy Verhofstadt dat kon beletten en dat dus ook deed. Mijn verhaal werd toen wel in een links tijdschrift gebracht, ik zal het geweten hebben, maar heb het overleefd. Enkele maanden geleden ontvang ik een klacht uit de helikopterwereld over een contract dat de VRT voor het exclusief filmen van wielerwedstrijden in Vlaanderen aan de firma HSB werd toegekend, daar zou in het kader van der wet op de aanbestedingen een reukje aan zitten. Die firma HSB diende onlangs tegen mij een klacht in bij de RvdJ, maar al snel trok de helipiloot T.S. die klacht bij de RvdJ weer in. Een vrouwelijke ambtenaar C.A. van de FOD Mobiliteit volgt les als helikopterpiloot bij HSB, terwijl C.A. bij de FOD Mobilit aan HSB vergunningen aflevert, ook daarover worden vragen gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *