ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Spoiler alert: politiek incorrect artikel over ‘u weet wel wie’ – 't Scheldt

Spoiler alert: politiek incorrect artikel over ‘u weet wel wie’

Hoe is het mogelijk dat er in ‘First Dates’ bij de VRT ongecensureerd bedenkingen over Marokkanen kunnen passeren, vroeg men zich af in De Standaard. Hoe is het mogelijk dat men zich deze vraag stelt alsof dat vanzelfsprekend is, menen wij op onze beurt…

Hoe is het mogelijk dat er in ‘First Dates’ bij de VRT ongecensureerd bedenkingen over Marokkanen kunnen passeren, vroeg men zich af in De Standaard. Hoe is het mogelijk dat men zich deze vraag stelt alsof dat vanzelfsprekend is, menen wij op onze beurt.

**

Het is aan deze ouderdomsdeken onder de redacteurs van ‘tScheldt om zich behoorlijk op te winden over het misprijzen waarmee de krant dit voorval benadert. In het datingprogramma ‘First Dates’ waarbij een potentieel koppel elkaar beter leert kennen tijdens een etentje, wordt een dame met Spaanse wortels die op zoek was naar een zuiders type voorgesteld aan een Marokkaan. Dat had ze niet zien aankomen en ze zegt dan ook: ‘Een Marokkaan dat had ik niet verwacht’. En ‘Amai zeg, dan geven ze me een Marokkaan’. Daar voegt ze nog aan toe: De meeste ‘Marokkanen, om eerlijk te zijn, weet je, bon’ terwijl ze een spreekwoordelijke rits over haar mond nadoet. Later in het programma valt het allemaal wel mee, want de man blijkt een fijne gast. Wat is nu het probleem? Ligt het aan onze leeftijd dat wij het probleem niet zien? Zou niet elke normale vrouw dit zeggen? Persoonlijk kennen wij in ‘all walks of life’ denderend puike exotische medeburgers, om maar te zwijgen over onze collega Mo Vanelders. Bovendien zijn we massieve fan van Fatma Taspinar op de VRT en Faroek Özgunes op de VTM voor hun uitmuntende, relaxte, nuchtere en duidelijke stijl. Tegelijk sluiten we echter onze ogen niet voor een realiteit die voor De Standaard geen standaardmodel meer is.

Volgens De Standaard vallen ze over elkaar heen op de sociale media over wat blijkbaar wel een racistische bedenking van die vrouw moet zijn. ‘Verontwaardigde kijkers’, pent journalist Tom Heremans neer. Wij voelden ons eerder verontwaardigd over die lummels van kijkers die met een puristisch vergrootglas voor hun beeldbuis (jawel, verouderde omschrijving) zitten: altijd en overal speurend naar onverlaten die zich zouden durven bezondigen aan discriminerend gedrag tegenover kwetsbare groepen, allochtonen in het algemeen en Marokkanen in het bijzonder. In het begin van de 13de eeuw organiseerde paus Innocentius III (de naam alleen al) een afschuwelijke slachtpartij op de ketterse Albigenzen door de stad Béziers in zijn totaliteit ongenadig uit te moorden. Waarom? Uit liefde voor God en de mensheid moest het christelijke lichaam dat de Kerk is, gezuiverd worden van de leproze ongelovigen. Het lijkt wel alsof we er zelf bij waren, we weten wat u denkt.

Net zo bestaat er vandaag een meute progressisten die de samenleving willen zuiveren van al wie niet meedoet met hun multicultureel sprookje. Hun ideaal van harmonieus samenleven is utopisch. Niet dat wij hier pleiten voor een etnische burgeroorlog, maar wel voor het recht op het hebben van bedenkingen omtrent ambetanteriken van een bepaalde soort. Dat zijn zij die oververtegenwoordigd zijn in de gevangenisstatistieken, die pieken in de overlastverslagen, die samenklittend ‘onze’ straten onveilig maken, die steeds een uitleg klaar hebben om hun gedrag te rechtvaardigen en die vanuit hun geloof constant dwars liggen over de gebruiken, waarden en tradities van het gastland (jawel).

Natuurlijk heb je fantastische mensen in alle mensenmerken. Hoe dikwijls moet dat nu eigenlijk herhaald worden? Het gaat gewoon over de niet zo kleine minderheid rotzakken wier wangedrag nooit gezegd laat staan herhaald mag worden. En ja, er zijn een flink pak Vlaamse rotzakken, hoe dikwijls moet dat ook herhaald worden? Hét probleem bij uitstek in onze maatschappij blijft de maximale ontkenning van de miserie veroorzaakt door allochtonen: spuwgedrag avant la lettre, hygiëne-terrorisme in de sociale woonblokken, drugs dealen als alternatief ondernemerschap, tram-dictatoriaal haantjesgedrag en seksuele junglemanieren die Harvey Weinstein zou doen verbleken.

Wanneer in ‘First Dates’ iemand een aarzeling tot enthousiasme vertoont naar de geplukte partner moet men heus niet op alle achterpoten gaan steigeren binnen de neo-linkse bijenkorf. Waarom neemt men het niet op voor een vrouw die zich enigszins ongemakkelijk voelt? Waarom legt men de reële ervaringen van vele getergde Vlamingen naast zich neer? Verblijven de blanke lichtgeraakte Gutmenschen op de sociale media soms in een woonzorgcentrum waar ze van de buitenwereld zijn afgesloten? Is het zoals de VRT stelt inderdaad niet nuttig om de wereld te tonen zoals hij is? In Het Nieuwsblad, de zusterkrant van De Standaard, duidt men wekelijks de toppers en floppers aan. De VRT is dus een topper omdat men niet geknipt heeft in het programma; De Standaard behoort tot de floppers door de verzuchting van verzuurde puristen ernstig te nemen.

In de Nederlandse versie van ‘First Dates’ kreeg een deelneemster bagger over zich heen omdat ze het normaal vond dat haar mannelijke date haar trakteerde. Splitten van de rekening vond ze walgelijk. Al de feministen der wereld die er op uit blijken te zijn om met hun tafelmannetje de rekening te splitten, vlogen haar aan. ‘First Dates’ moet wel een grensverleggend tv-format zijn dat er zoveel beroering over ontstaat. In ‘Star Trek: Discovery’ zegt een personage: ‘Universele wetten zijn voor lakeien, de context is voor koningen’. De context van de realiteit wint het van de theorie.

***

Oei een medium dat niet zomaar over racisme begint als er een vraag gesteld wordt over een in België wonend onderdaan van Sidi Mohamed ben Hassan el-Alaoui. Daarom zijn wij ‘tScheldt en is de rest linksgekleurde Regimepers. Kies een abonnement om U beter in Uw vel te voelen:

 

 

5 reacties op “Spoiler alert: politiek incorrect artikel over ‘u weet wel wie’

 1. Oei, ik ben de eerste met een reactie ? Wat ik er van weet is dat veel van die verontwaardigde kijkers anders zullen piepen als hun dochtertje op een bepaalde avond afgehaald wordt door ge weet wel wie. En dat zonder te weten dat het een goeie is of…

 2. Er zijn goeie en er zijn slechte , maar wat in het gevang zit is dan wat ??? en waar d epolitie een pak last meeheeft is wat ??? en ja ik heb toevallig een goeie Marokkaanse kameraad en ik heb hem zelfs al gezegd dat hij moet oppassen wat hij verteld of hij krijgt nog een mes in zijn ribben van … hij heeft dus wel degelijk ook zijn bedenkingen over de generatie amokmakers die er als zijn ‘landgenoten’ rondlopen . zoals gezegd er zijn overal goei en slechte onder alle kleuren .. maar ge weet het niet op voorhand , dus voorzichtigheid is de moeder van de porceleinkast .En ja mijn dochterke heeft het eens geprobeerd met ene van de andere strekking , maar t is wel nie goe gelukt ,ik heb daar zelf niks aan moeten doen om haar te laten verstaan dat er wat verkeerd liep . Evenzo heeft mijn zoon met een kaukasisch rasgenootje een breukske gemaakt , je moet iemand leren kennen om het te weten hee . Goei …en …. slecht .

 3. de moraal van het verhaal zal zijn,de voorstanders van de multicul gingen mee voor de bijl.
  nu hebben ze dat nog niet door.

 4. Mijn grootmoeder ( overleden in 1974) vertelde mij, m.b.t. de voorstelling van mijn aanstaande, ” Jongen, dichte bij stinkt het en verre is ‘t al strond “.
  Dat zij, op haar 89 jaar deze woorden sprak, kan haar niet aangewreven worden als een racistische uitspraak, zodat UNIA daar ook geen probleem moet van maken met terugwerkende kracht, maar in de grond geven de feiten haar gelijk.
  Een verschil in cultuur, godsdienst, overlevering maken het praktisch onmogelijk om een multiculturele samenleving te laten slagen. Tot spijt van wie het benijdt.

 5. Het ergste van al is dat die linkse zielenpoten, progressisten, geitenwollen sokken en andere poco’s nog altijd niet willen beseffen dat “bepaalde groepen” die het niet zo erg begrepen hebben op onze waarden, vrijheden en ons varkensvlees, onze democratie zullen aanwenden om ze uiteindelijk omver te werpen. En die tijd is niet meer veraf! Dan kunnen de hoger vernoemde onnozelaars ook zuchten “wir haben es nicht gewusst”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *