Speeddating in slow motion – 't Scheldt

Speeddating in slow motion

Zoals het onder de mensen is om een gaar take away-lief op te scharrelen tijdens een speeddating-marathon, zo organiseert het klasse-agentschap ‘Klaar voor je ‘t weet’ een zwoele ontmoetingsavond met politici uit ‘Brave Little Belgium’

Zoals het onder de mensen is om een gaar take away-lief op te scharrelen tijdens een speeddating-marathon, zo organiseert het klasse-agentschap ‘Klaar voor je ‘t weet’ een zwoele ontmoetingsavond met politici uit ‘Brave Little Belgium’.

**

De ‘poepulaire’ presentatrice Klaartje Coomers, bekend van het educatieve radioprogramma ‘Foef’, brengt het verzamelde politieke pluimvee bijeen om tot een bevredigende regeringsvorming te komen. De bevolking slikt veel maar heus niet alles, legt Klaartje omstandig uit, want zij kan het weten. Met een Jupiler bij de hand omdat mannen weten waarom begint het besnuffelingsritueel aanvankelijk wat benepen, maar dat is gebruikelijk, zeker met mensen die zich door elkaar gebruikt voelen.

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken valt meteen op met zijn peilingserectie. Niet te vroeg pieken, waarschuwt Klaartje de volkse voorzitter die er nog nooit heeft ingezeten, in zo’n regering. Even vermoedt Tom dat er hem om voorspel wordt gevraagd, maar het was een verdwaalde politicoloog die een voorwoord aanbood. Gwendolyn Rutten van de zeer Open VLD draagt nog steeds links en dat schrikt de rechtse aanbidders in spe toch redelijk af. Ook haar Blauwe Smurf-uitbeelding op het carnaval in Aalst kunnen velen niet van zich afzetten. Conner Rousseau loopt er na zijn openingsdans met Paul Magnette wat verloren bij. Schaamrood ziet men wel vaker bij speeddating. Aangezien de Deliveroo-knecht wat met vertraging arriveert met de tassen vol politieke inhoud wordt er wat heen en weer geknuffeld tussen Kristof Calvo van Groen en zijn mama. Elisabeth Moerman van zijn partij eist dat men elkaar het hof maakt in de eigen moedertaal. Peter Mertens van de PVDA laat als een Speedy Gonzales zijn oog vallen op Zuhal Demir én Nadia Smimate van de N-VA. Exotisch fruit kan potentie-dempend werken, legt presentatrice Klaartje uit maar de communistenleider heeft nu eenmaal zo zijn bekende multiculturele insteek.

Theo Francken die aan een vluggertjesvermoeidheid lijdt laat zich begrijpelijkerwijs verontschuldigen. Gérard-Louis Bouchez van de MR bepleit unitaire gemeenschap doch dat wordt door de meesten als net iets te frivool ervaren. Koen Geens van de CD&V leurt met instagramfoto’s van Hilde Crevits in de ijdele hoop haar aan de straatstenen kwijt te raken. De koning heeft me gevraagd, pocht hij alsof hij aan de toog van een gay bar hangt. Het coronavirus blijft natuurlijk een heikel punt, dus blijven de loempia’s er wat zoetzuur bijliggen. Zijn die vrouwen van de vroegere KAV echt zo ferm dat ze zich zo zijn gaan noemen, informeert Patrick Dewael die zich ervoor hoedt om als informateur te worden bestempeld. Neen, FERM is gewoon weer zo’n onnozele naam in het lange rijtje vermommingen binnen de christelijke arbeidersbeweging, sust Geens. Er zit weinig beweging in de regeringsformatie, trapt de verdwaalde politicoloog de breedst denkbare open deur in. Ben jij ook op kosten van de Knack gaan eten, fluistert Sophie Wilmès die constant moet uitleggen wie ze is en vooral wat ze hier doet. Calvo die voor het verwachte stoten een glas omstoot, verontschuldigt zich. Zakia Khatabbi, onze interim-kuisvrouw, ruimt dat straks wel op, verzekert Klaartje. Zo werd het zomer, zingt Rob De Nijs zachtjes.

***

Oeps je hebt geen abonnement. Vertroetel je zelf. Kies een abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *