ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Sociale werkers zorgen zélf voor jobs – 't Scheldt

Sociale werkers zorgen zélf voor jobs

Wat een briljante zet van Pieter Lievens, communist én docent sociaal werk aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Door zijn meesterlijk optreden in zijn les ‘Wereldbrede uitdagingen’ zorgt hij voor werkgelegenheid voor een hele generatie sociale werkers…

Wat een briljante zet van Pieter Lievens, communist én docent sociaal werk aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Door zijn meesterlijk optreden in zijn les ‘Wereldbrede uitdagingen’ zorgt hij voor werkgelegenheid voor een hele generatie sociale werkers. Bij ‘tScheldt kennen we te veel politici die de hele tijd “Jobs, jobs, jobs” preken, maar het vervolgens feestelijk laten afweten. (Eerlijkheidshalve: we hielden er drie jaar geleden wel een fijne reis naar China met Kris Peeters aan over.) Nee, dan de PVDA: geen woorden, maar daden.

“Ik dacht dat het een grap was”, getuigt een studente in Gazet van Antwerpen. “Hij ging almaar harder roepen. Het was choquerend.” Deze hallucinante getuigenis van de studente die op amper enkele meters van haar schuimbekkende docent vlijtig nota’s zat te nemen, maakt duidelijk dat er daar en toen levenslange trauma’s zijn ontstaan. Stel je voor: een blanke, lelijke man die zomaar begint te roepen! Sociale werkers bellen voor minder een sociaal werker voor dringende bijstand.

Er zijn diepe wonden geslagen. “Hij kwam heel gefrustreerd over”, getuigt een andere cursist. “Het was hallucinant.” Meer nog: “We voelen ons misbruikt”, klinkt het in de aula waar heel wat studenten geschokt achterbleven, nadat hun docent was verwijderd. Tja, dat komt ervan als je een KdG-aula verwart met een speech tijdens een Komsomol-bijeenkomst. Hoe Lievens is afgevoerd (dwangbuis?), vermeldt de Frut helaas niet.

Bij de KdG zijn ze voor de ferme aanpak. Aan de getraumatiseerde studenten werd soep uitgedeeld, evenals warme dekentjes en papieren zakdoekjes. Veerle Van Gestel, het opleidingshoofd Sociaal Werk, schreef alle studenten een crisismail: “We verontschuldigen ons voor de ontstane onrust en we hebben er begrip voor als deze gang van zaken verwarring heeft veroorzaakt.” Nogmaals: er had dus wel een mannetje vooraan heel even staan roepen! Een horrorervaring die wij ons op onze gezapige ‘tScheldt-redactie in onze meest enge dromen niet eens kunnen voorstellen. “Indien je hierover in gesprek wil gaan, aarzel dan niet”, raadt Van Gestel de ergst getroffen slachtoffers aan. Slim, zo trekt ook zij een blik sociale werkers open. Bij de KdG studeer je af met gegarandeerde werkzekerheid!

Maar waar zat de Antwerpse studentenflik Mats Hoydonkx tijdens dit vreselijke voorval? Op hln.be wellicht, uithalend naar iedereen die niet in zijn perfecte wereldbeeld past. Laat af, Mats, hoogste tijd voor jou voor een indringend gesprek met een sociaal werker.

A.P. Lessius

***

Hoe kan je zoiets lekkers als ‘tScheldt steunen? Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *