Smeltvrees of het einde van de mooie man die Elio Di Rupo ooit was… – 't Scheldt

Smeltvrees of het einde van de mooie man die Elio Di Rupo ooit was…

Al wie aan de klimaatopwarming twijfelde geloofde plotsklaps wel in de onontkoombare catastrofe bij het aanschouwen van Elio Di Rupo in Terzake. Pieterjan De Smedt, toonbeeld van de journalistieke objectiviteit, stond aan de RTBF-ingang om Elio te interviewen over een opgedoken filmpje waarin Bart De Wever met Antwerpse tongval zijn aanhangers toespreekt.

Al wie aan de klimaatopwarming twijfelde geloofde plotsklaps wel in de onontkoombare catastrofe bij het aanschouwen van Elio Di Rupo in Terzake. Pieterjan De Smedt, toonbeeld van de journalistieke objectiviteit, stond aan de RTBF-ingang om Elio te interviewen over een opgedoken filmpje waarin Bart De Wever met Antwerpse tongval zijn militanten geruststelt over via Air Francken te verwijderen illegalen. Kortom, moord en brand, razzia’s, nazi’, boekverbrandingen alom in de Waalse media. Wat echter het meest verbijsterde was het uiterlijk van de jeune premier Di Rupo. Het zweet wrong zich uit alle gelaatsporiën, het geverfde haar veranderde ons beeld naar zwart-wit en het gebit met tapdansende tanden leek zo weggehuppeld uit een Monty Python-tekensketch van Terry Gilliam.

Het PS-boegbeeld hoorde eerder thuis in een wassenbeeldenmuseum dan voor de camera. Bovendien zat hij aldoor iets weg te knauwen dat zich niet meteen prijsgaf. Was het kauwgom, was het een bolletje ketonen, was het een stukje voorhuid, wie weet? De vergelijking met een smeltende gletsjer drong zich op. Of is er meer aan de hand? Droge mond, lege blik, tomeloze transpiratie, haperende concentratie .. Zit Elio in de penopauze? De vapeurs sloegen van hem af. Of klokt hij antidepressiva naar binnen? Die zadelen zelfs oude oud-premiers op met dergelijke verschijnselen. Of lijdt de PS-paus aan Parkinson zoals de Poolse paus van weleer? Het leek ook alsof de toekomstige premier zijn Nederlands al 4 jaar lang niet buitensporig veel had geoefend. Zelfs de doorgestudeerde Pieterjan kon er moeilijk aan uit. De akelige eco-fascist Jean-Marc Nollet passeerde hautain in beeld om wat te grommen over illegalen die ook mensen zijn. Misschien had de Ecolo-voorzitter er ooit wel eens eentje van ontmoet toen hij zijn villawijk per ongeluk kortstondig verliet. Het was heus niet ter zake.

Anneleen De Bruyne

***

Oproep. We zamelen geld in voor een maquillage doos voor Elio Di Rupo. Steun daarom ‘tScheldt!

1 reactie op “Smeltvrees of het einde van de mooie man die Elio Di Rupo ooit was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *