ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Skål, Greta! – 't Scheldt

Skål, Greta!

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg vertrekt over twee weken vanuit Engeland in een bierton naar de Verenigde Staten. Thunberg weigert sinds kort pertinent het vliegtuig te nemen, omdat “de maaltijden daar meestal beneden alle peil zijn…” …

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg vertrekt over twee weken vanuit Engeland in een bierton naar de Verenigde Staten. Thunberg weigert sinds kort pertinent het vliegtuig te nemen, omdat “de maaltijden daar meestal beneden alle peil zijn…” Op Twitter schreef ze hierover: “Toen ik eens met paps met het vliegtuig naar Tunesië ging, kregen we een salade zonder dressing voorgezet. Kijk, dat kan dus echt niet!”

In de bierton zal ze alle benodigdheden voor haar speeches in de VS meenemen. Viltstiften, crêpepapier, gekleurd plakband, ballonnen en natuurlijk het extra dikke Suske & Wiske (Finn och Fiffi) vakantieboek.

Ze zal worden vergezeld door haar vader Svante en filmmaker Nathan Grossman die een documentaire gaat maken over haar avonturen op zee. De beiden volgen haar met de raceboot Malizia II. Doel van de reis is om op 23 september in New York de VN-klimaattop bij te wonen.

Als haar iets niet bevalt, heeft ze haar fans in Europa beloofd een geheim teken te geven. Ze zal dan vanaf de tribunes keihard gaan gillen.

Ardy Beld

***

We proberen bij ‘tScheldt een drone-vlieg aan te kopen om mee in de ton van Greta te steken. Ons budget is echter beperkt omdat de meeste ‘tScheldt journalisten hun maandelijkse bierrekening hebben overschreden omdat het zogezegd te warm was op de redactie. Vandaar…Steun ‘tScheldt! Klik hier!

1 reactie op “Skål, Greta!

  1. Is er in die ton misschien ook nog ergens een klein hoekje om er Rudi Vranckx in te steken, zodat hij een objectieve (en een heel klein beetje linkse) reportage van de overvaart kan maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *