ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Sint-Godedief – 't Scheldt

Sint-Godedief

De meest tot de verbeelding sprekende realisatie van de socialistische député Inga Verhaert blijkt een naamsverandering te zijn. De heilige Sint-Godelieve moest verdwijnen van de muren van de gelijknamige, destijds prestigieuze, school in Antwerpen. Haar naam werd vervangen door het kille, absurdistische “avAnt”.  Eén – nul voor de sossen.

Een leuk artikeltje in GVA dit weekend. Oud-leerlingen van Sint-Godelieve die het honderdjarige bestaan van “hun” school kleuren met anekdotes uit de oude doos (of uit hun oude dozen, want ééntje was in 1954 in verregaande staat van zwangerschap van school gestuurd. De dader wordt nog gezocht). De naam van de school staat een tiental keer in het artikel. Wie echter vandaag Sint-Godelieve – inderdaad een school met naam en faam – gaat zoeken komt bedrogen uit. Al een handvol jaren heet deze Provinciale school avAnt.

Wie dacht dat avAnt een merknaam voor schoenpoetsmiddelen of onkruidverdelging, of de naam van een korfbalploeg uit Merksem-Noord is, vergist zich dus. Deze naamsverandering is te danken aan één van de meest nutteloze mee-eters van ons politiek bestel: een “député”, geen bevoegdheden, geen opdrachten, enkel de honneurs van de “job” (een parlementaire wedde). Een député rommelt wat aan met uw en mijn centen in een organisatie waarvan de bestaansreden omgekeerd evenredig is aan haar pretentie: de provincie.

En wat heeft de u onbekende Inga Verhaert (SP-Auw) als zowat enige daad gesteld in haar 12 jaar député-schap? Inderdaad, als logebroedster de merknaam “Sint-Godelieve” – een verfoeilijke Vlaamse heilige – vervangen door een kil en inhoudsloos avAnt… Heeft deze socialiste geen andere bezigheden? Toch wel, ze is voorzitster van Zij-Kant, een strijdende feministe dus. En net die haalt de naam van een vrouw uit het Antwerpse straatbeeld. Kan er iemand nog volgen? Slecht één positief aspect: na het terugschroeven van het aantal députés van zes naar vier, was ze geen député meer. Mocht u nieuwsgierig zijn of ze haar vertrekpremie van 312.548 euro aanvaardde? Geachte lezer, het is een socialiste ….

Blatt Leser

***

Foto: De heilige Sint-Godelieve van Gistel, voor de gelegenheid de heilige Inga Verhaert, op het moment dat de stoute knechten Lantbert en Hacca Godelieve versmachten met een sjaal op vraag van Bertolf, de man van Godelieve. Godelieve werd zo de patrones van de naaisters en kleermakers. Koppels in ruzie wenden zich tot haar. Tip: ook mannen met een onhandelbare boze schoonmoeder vinden verlichting bij Sint-Godelieve.

***

<a class=”word-lid-midden” href=”/lidmaatschap”>Steun ‘tScheldt indien je vindt dat we in Vlaanderen het kind met het badwater aan het wegggooien zijn, tot er geen Vlaanderen meer overblijft.</a>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *