Schrijf het onbelast bijverdienen maar op uw buik… – 't Scheldt

Schrijf het onbelast bijverdienen maar op uw buik…

Het prestigieuze en eerbiedwaardige Grondwettelijk Hof is vandaag gerokt en keurig gekamd bij elkaar gekomen om een bommetje te leggen onder het “Onbelast bijverdienen“…

Het prestigieuze en eerbiedwaardige Grondwettelijk Hof is vandaag gerokt en keurig gekamd bij elkaar gekomen om een bommetje te leggen onder het “Onbelast bijverdienen”.

**

Het “Onbelast bijverdienen” was een nieuw statuut waarbij werknemers die minimum 4/5de werken, zelfstandigen en gepensioneerden 500 euro onbelast per maand konden bijverdienen. Klussen in iemands tuin, schilderen bij vrienden, jeugdtrainingen geven,… het kon allemaal zonder op die 6000 euro per jaar belast te worden.

Tegen dit initiatief kwamen verschillende vakbewegingen in het verzet wegens oneerlijke concurrentie.

Het Hof heeft nu beslist dat er inderdaad een probleem is met de regeling. Schoon gezegd stelt het Hof dat de regeling indruist tegen het beginsel van gelijkheid en van de niet-discriminatie. Anders gezegd, échte klussers bijvoorbeeld, worden gediscrimineerd door dit systeem.

Mensen die dit jaar al gebruik maakten van het systeem mogen hun voordeel behouden. Vanaf volgend jaar gaat de regeling de vuilbak in. Gwendolyn Rutten van de Open Vld die met het plan afkwam mag opnieuw een minnetje voor haar naam zetten.

***

Oeps je hebt geen abonnement. Kies een abonnement:

2 reacties op “Schrijf het onbelast bijverdienen maar op uw buik…

  1. ja , tuurlijk , zij die meest aan zwartwerk doen zijn de eersten om te protesteren dat een gepensioneerde ook eens iets wil meepikken al was t maar om da baksken jupiler troost mee te betalen dat hij nu thuis moet uitdrinken omdat zijn stamcaffee failliet is , en ja rechters wonen op een andere planeet dat is algemeen geweten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *