Schoffelen in het schaamhaar – 't Scheldt

Schoffelen in het schaamhaar

Het datingprogramma ‘Naked Attraction’ op VIJF-tv heeft weinig om het lijf, menen critici. Ze dwalen: deze show is van een existentieel niveau dat zijn weerga niet kent. In tijden van MeToo is hier de formule van een ontroerende eenvoud.

Het datingprogramma ‘Naked Attraction’ op VIJF-tv heeft weinig om het lijf, menen critici. Ze dwalen: deze show is van een existentieel niveau dat zijn weerga niet kent. In tijden van MeToo is hier de formule van een ontroerende eenvoud. Het motto is ‘Hou uw mie toe en uw mond liefst ook’. Op de veemarkt van de hedendaagse gemediatiseerde romantiek windt men er geen doekjes om. Een sliert blote dames staat op een rij zonder dat je hun hoofd kunt zien. Een beetje zoals een puber zich de ideale vrouw voorstelt. De kandidaat die op zoek is naar de fijnere vleeswaren om zijn liefdeshonger te stillen laat een voor een zo’n uitgestalde bloterik afvallen. Sommigen zouden beter letterlijk wat afvallen, maar kom. De eliminatie verloopt op ongezouten wijze: de lichaamsdelen worden rauw geanalyseerd, dan verschijnt het hoofd van de afgewezene in beeld en sijpelen er woorden van ontgoocheling uit de mond van het hoofd. Als een geslagen hond waggelt de naakte loser de studio uit, daarbij de dolenthousiaste kijker een inkijk gunnende op het mens haar achtersteven. Soms vraag je je wel eens af of er niet iemand uit Syrië zonder hoofd het vege lijf komt etaleren.

De presentatrice van dit tintelende schouwspel geniet zichtbaar van haar macht over de ontklede exemplaren. Die secretaresse heeft te veel hout voor de deur en die designarchitecte heeft opgezette melkklieren. Er is heus wel gelijkwaardigheid in dit televisie-monument: onder de niet blozende blikken van de vrouwelijke kandidaten voor een heftige date rukt een konvooi van gebalde kerels aan. Een piemelparade zonder gelul, meer moet dat niet zijn. Wanneer de hunkerende kandidate een lesbienne is wordt de keuring meestal intenser. Je wordt in feite eerder voyeur dan kijker bij dit foorgebeuren. Misschien ben jij wel de schuldige. Misschien blijf jij wel achter met een naakte schaamte. Misschien hoop je als man eerder op de K3tjes dan op Annemie Struyf of Jani Kazaltzis. En pech voor de dames die eindigen met een Paul D’Hoore die veel over geld weet en niet met hun droomprins Willy Naessens die veel geld heeft. Zo word je terecht betrapt op je vooringenomenheid. Uiteindelijk toch nog een politiek correcte uitzending. Oef!

Pico Bello

***

<a class=”word-lid-midden” href=”/lidmaatschap”>Hoe kan ik zoiets lekkers als ‘tScheldt steunen?</a>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *