ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Scheikundereus Ineos: laat duizend bomen bloeien! – 't Scheldt

Scheikundereus Ineos: laat duizend bomen bloeien!

U kent Ineos van de wielrennerij, zijn flamboyante baas Jim Ratcliffe of van de Antwerpse haven. Ineos wil graag in Antwerpen blijven en in Antwerpen blijven groeien. Om twee nieuwe gasinstallaties te bouwen, zullen in het havengebied bomen moeten sneuvelen. Die zullen door Ineos elders royaal worden gecompenseerd. Wat is het probleem?

U kent Ineos van de wielrennerij, zijn flamboyante baas Jim Ratcliffe of van de Antwerpse haven. Ineos wil graag in Antwerpen blijven en in Antwerpen blijven groeien. Om twee nieuwe gasinstallaties te bouwen, zullen in het havengebied bomen moeten sneuvelen. Die zullen door Ineos elders royaal worden gecompenseerd. Wat is het probleem?

Het probleem is dat er over natuur, economie en ecologie geen rationeel en met feiten onderbouwd debat meer mogelijk is. Ook niet in Vlaanderen. Fundi’s schieten met scherp, realo’s proberen te counteren en als vanouds praten de mainstream-media de emotionele waan van de dag naar de mond. De waarheid is dat wereldspeler Ineos mijlenver voorop loopt wanneer het om de schone, duurzame en circulaire scheikunde van de toekomst gaat. Dat groene tuinbroeken en peentjes in volle grond daar tegen kunnen zijn! De basisproducten die door Ineos worden aangemaakt, worden nu al gebruikt bij het vervaardigen van windmolenwieken, hybride auto’s en vliegtuigvleugels die geen tonnen meer wegen en dus het kerosineverbruik naar beneden drukken.

Ondergangsprofeten

In fundamentalistische groene kringen hoef je de woorden boom en omhakken maar aan mekaar te breien en de poppen gaan aan het dansen. Oud-Chiroleider en politieke meester-strateeg Wouter Van Besien van Groen is tegen de plannen van Ineos. Knack-ondergangsprofeet Dirk Draulans ook. Auteur Jeroen Olyslaegers wilde niet achterblijven. Petities gingen meteen rond. Duizenden handtekeningen werden gedeeld en verzameld. Het ontgaat veel van die bezorgde ondertekenaars dat Ineos minder vervuilt dan de pissende en schijtende katten en honden in de Antwerpse straten. Of de citytrippers die voor een habbekrats met Ryanair heen en terug vliegen naar een Full Moon Party op het Thaise eiland Ko Pha Ngan.

Groene nazi’s

Veel interessanter is het debat dat in de schoot van Natuurpunt stilaan aarzelend op gang komt. Blijkbaar toch niet langer een gesubsidieerde vrijetijdsclub die exclusief uit groene nazi’s bestaat. De rekkelijken, redelijken en realisten die bij Natuurpunt toch ietsie-pietsie in de pap te brokken hebben, zeggen niet automatisch ‘neen’ tegen het engagement van Ineos om het gekapte geboomte vorstelijk te compenseren. Kan het niet in het havengebied Antwerpen dan wel elders in Vlaanderen. Het bedrijf wil zelfs de kolonie bosmieren helpen verhuizen naar een ongerepter oord. Ineos investeert straks om en bij de 3 miljard euro in de haven van Antwerpen. Rotterdam, Le Havre en Hamburg liepen groen aan van woede en brandende jaloezie wanneer dit persbericht wereldkundig werd gemaakt. Ineos zorgt met haar investering voor meer dan 400 banen in het hart van de Vlaamse economie. Dat is voor sommige natuurfundamentalisten geen punt. Een goed draaiende economie is het laatste van hun zorgen. In het heldere hoofd van een paar verlichte geesten van Natuurpunt gelukkig wel. Misschien moet de economie in dit dossier voorrang krijgen, klinkt het nog te voorzichtig. ‘t Heeft lang, veel te lang geduurd. Maar de geesten rijpen. Dat doet zelfs een klein vogeltje fluiten.

Suskewiet

***

‘tScheldt wordt niet gesubsidieerd. Daarom blijft er nog maar één tegendraadse stem over in de Vlaamse media. Steun ‘tScheldt. Klik hier!

1 reactie op “Scheikundereus Ineos: laat duizend bomen bloeien!

  1. Dat er in het geitenwollen sokken clubje van natuurpunt het overgrote deel der leden zich in een permanente staat van werkloosheid bevinden is een publiek geheim ,dierliefhebbers zijn het ook al niet gezien het groot aantal overlijdens van
    paarden en andere hoeve dieren die aan hun “zorg” zijn toevertrouwd .
    Zelf hebben wij paarden en zijn jarenlang gepest door deze groene fascho’s , na tussenkomst van de burgemeester en dreigen de hun in consignatie gegeven gebieden terug op te eisen stopte het gezever.
    De weides en omgeving die wij al dertig jaar verzorgden werden door hen omgedoopt en bewerkt tot een pretpark ,’en
    festival weide voor alternatieve nitwits die er een stort van maken,Natuurpunt zit vol losers die nergens anders deftig werk vinden en met de halve landbouw sector in Vlaanderen in de clinch ligt .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *