ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Salvini, vidi, vici in Antwerpen – 't Scheldt

Salvini, vidi, vici in Antwerpen

Antwerpen, 2 december 2019: Een overladen Handelsbeurs in Antwerpen op het evenement van Identiteit en Democratie (ID). Speciale gast was Matteo Salvini, de ondemocratisch afgezette Italiaanse ex-minister van Binnenlandse Zaken…

Italië wijst de weg

Antwerpen, 2 december 2019: Een overladen Handelsbeurs in Antwerpen op het evenement van Identiteit en Democratie (ID), de Europese fractie waar o.a. Vlaams Belang, de Italiaanse Lega, het Franse Rassemblement National (de partij van Marine Le Pen) en de Oostenrijkse Vrijheidspartij (FPÖ) deel van uitmaken, net trouwens als de Alternative für Deutschland (AFD) en de Deense Dansk Folkeparti (DF).

Speciale gast was Matteo Salvini, de ondemocratisch afgezette Italiaanse ex-minister van Binnenlandse Zaken. De deuren gingen open om 19.00 uur, maar voor de aanwezigen was het tot dik 20.30 uur wachten voor de manifestatie kon beginnen: het vliegtuig van Salvini landde met een streepje vertraging op de luchthaven van Deurne.

Veel volk!

In de zaal niet alleen “the usual suspects”, die niet eens de halve zaal zouden gevuld hebben. Wel veel volk uit Frankrijk, Oostenrijk, Italië: vanuit Vlaanderen zelf vertegenwoordigers van “putteke” Westhoek tot de zachtaardige “zangers” uit het Maasland en Haspengouw! Veel jong volk ook: studenten die het spuugzat zijn dat hun opleiding elke dag meer niveau verliest om ook de zuiderse tafelschuimers een diploma te gunnen. Voorts evenveel exponenten uit de alledaagse middenklasse die het al even spuugzat zijn om meer dan de helft van hun zuurverdiende loon te moeten afgeven aan exotische goudzoekers, die echter het “snuffelen” verleerd zijn en het goud in hun schoot willen geworpen krijgen. Hier en daar toch ook een kranige grijsaard die van zijn “kinderjaren” werd beroofd om te gaan vechten in een oorlog voor onze vrijheid en nu moet vaststellen dat die vrijheid opgeofferd wordt aan een gedwongen islamisering. “Hoe durven ze!”

Even leek het erop dat het evenement toch verstoord zou worden door een zootje sjofel gekleed en uitgesproken morsig Antifa-ongeregeld; bij nader inzien echter ging het om de haveloze persmeute die haar voorbehouden plaatsen vooraan innam. Stil waren ze wel, die perslui, bedachtzaam peinzend over hoe ze nu weer een geslaagde avond de grond in zouden gaan schrijven.

De aftrap

Ook de eeuwige Bart Brinckman, VB-”blindwatcher” van De Standaard, gaf present, achterna gezeten en onbeschroomd opgevreeën door een vrouwspersoon van middelbare leeftijd die net iets te zeker van zichzelf was. Dat bleek Ine Roox te zijn, de Italië-kenner van dezelfde krant, die in het verleden al meermaals meende alles wat Italië tot Italië maakt, op te moeten offeren op het satanische altaar van haar obsolete, linkse kerk.

De happening werd afgetrapt door Gerolf Annemans, voorzitter van ID die, dartel als een jong veulen, energie teveel scheen te hebben en daarmee onomstotelijk bewees niet te worden aangedreven door windmolens of zonnepanelen. “Socialisme”, zo sprak hij, “werkt maar op twee plaatsen: in de hemel waar men het niet eens behoeft en in de hel waar ze er zich al eeuwen van bedienen!” Applaus!

Philip Claeys, secretaris-generaal van de ID-fractie, had de ondankbare taak de EU-parlementsleden Harald Vilimsky (FPÖ) en Jordan Bardella (Rassemblement National) te interviewen. Slecht was het niet, maar iedereen zat toch te wachten op Salvini.

Salvini

En daar was hij dan, Matteo Salvini! De man waar het volk voor naar de Handelsbeurs gekomen was. Hij gaf een zeer gesmaakte toespraak weg, al was hij zichtbaar vermoeid – en dat had niks te maken met de protesten van de “sardientjes” in Milaan. Amper 25.000 man kregen die op de been: Salvini zelf trekt al maanden het land rond voor een flink grotere schare aan aanhangers, al bereiken die beelden, bizar genoeg, nooit de Nieuwsdienst van de openbare omroep! “We moeten onze cultuur verdedigen tegen de door Europa georganiseerde en door links gevalideerde islamisering van ons continent”, betoogde hij onder andere op zijn gekende manier en sloot af met een groet aan zijn kinderen, waarvoor hij het allemaal doet. Mooi moment!

De laatste spreker was een ontketende Tom Van Grieken, voorzitter van het Vlaams Belang, die de zaal militant aanvuurde en nogmaals zei waarop het stond en staat: onze manier van leven, onze beschaving, onze mensen (!) – al moet iemand hem toch eens in het oor fluisteren dat zijn vergelijkingen met de val van het West-Romeinse rijk meer dan een flard naast het doel schieten; zeker wanneer de gelijkenissen met de invallen van de Ottomanen in het Oost-Romeinse rijk schier voor het oprapen liggen!

Een leuke avond was het daar in de Handelsbeurs, gevolgd door een propere receptie. Bovendien elke cent van de kostprijs, groot 12.000 € voor de zaal (drank en kosten niet inbegrepen), meer dan waard! Al was het alleen al omdat het op kosten van “Europa” was: geld dat ze tenminste niet meer aan slechtere dingen kunnen uitgeven.

1 reactie op “Salvini, vidi, vici in Antwerpen

  1. Blij dat ik erbij was ,al was het in de selfie tijd veel drukken en duwen en hadden wij van de ordedienst de handen vol,kwam nog bij dat er enkele marginalen zich al hadden zitten volgieten met de gratis drank en we die hebben moeten
    afvoeren ,nadien netjes de Franstalige pers (RTBF) verboden om naar het interview van de grote leider op de eerste verdieping te gaan en hen beleefd maar vriendelijk buitengezet Domage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *