ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Rellen in de Verenigde Staten zijn niet wat ze zijn…. VIDEO’s (deel 1) – 't Scheldt

Rellen in de Verenigde Staten zijn niet wat ze zijn…. VIDEO’s (deel 1)

De ‘tScheldt redactie heeft honderden video’s bekeken verspreid over tientallen sociale media-kanalen over de rellen in Amerika na de dood van George Floyd. De conclusie is dat niets is wat het lijkt dat het is.

De ‘tScheldt redactie heeft honderden video’s bekeken verspreid over tientallen sociale media-kanalen over de rellen in Amerika na de dood van George Floyd.

De conclusie is dat niets is wat het lijkt dat het is. De conclusie is ook dat de mainstream pers niet meer in staat lijkt om klaar te zien in complexe maatschappelijke bewegingen.

Wat hebben de video’s ons geleerd:

 • George Floyd was niet de grote brave zwarte man zoals beschreven in de mainstream pers. Floyd zat al meermaals in de gevangenis voor zware feiten zoals een overval en lichte feiten zoals drugs. Zijn arrestatie deze week kwam er nadat hij wilde betalen met een vals dollarbiljet.
 • De dood van Floyd wordt weggezet als racistisch, maar dat is waarschijnlijk niet correct. Het Amerikaanse politiesysteem is gewoon inherent gewelddadig. Er sterven evengoed blanken door politiegeweld. Bovendien zouden de agent die zijn knie gebruikte en Floyd elkaar gekend hebben omdat ze samen buitenwipper zijn in dezelfde zaak na de uren.
 • George Floyd speelde enkele jaren geleden ook mee in een pornofilm. Maar dat duiden we hem niet ter kwade.
 • De plunderingen die volgden na de dood van Floyd worden niet alleen gepleegd door zwarten. Maar door alle kleuren en rassen, en door zowel mannen als vrouwen.
 • De betogers zijn niet alleen boze zwarte arme Amerikanen. Onder de betogers zitten Amerikanen van alle rangen en alle standen.
 • Een deel van de betogingen ontstond spontaan. Maar een evengroot deel van de betogingen en plunderingen is georganiseerd. Zowel door links (Antifa) als rechts (All Lives Matter) worden sukkelaars betaald om te betogen of om stenen te werpen.
 • De politie gebruikt op vele plaatsen exceptioneel geweld tegen de betogers. Op andere plaatsen legt de politie de wapenstok neer en wandelt ze samen met de betogers mee.
 • Op sommige plaatsen lopen de betogingen compleet uit de hand en gaan ze over in plunderingen. Op andere plaatsen wordt er rustig betoogd met zang en dans.

Conclusie: niet alleen Brussel is een ‘hell hole”, een groot deel van de Amerikaanse samenleving is een ‘hell hole’. De dood van George Floyd is gewoon een druppel in een emmer die om allerlei redenen aan het overlopen is. ‘Racisme’ dekt al lang de lading niet meer. Er zit een systeemfout in de Amerikaanse samenleving. Armoede is minstens een evengroot probleem als racisme. Maar zelfs armoede dekt niet de volledige lading want onder de betogers en plunderaars lopen ook gestudeerde mannen en vrouwen met goede jobs rond. Bij hen is de woede gekoppeld aan politiek. Zo zijn er veel mensen die mee betogen omdat ze Trump haten, of omdat ze tegen migratie zijn, of omdat ze pro-life zijn, of omdat ze tegen social distancing zijn, of omdat ze ‘anarchisten’ zijn tegen het Amerikaanse kapitalisme… Dé grote drijfveer achter de betogingen en rellen is WOEDE. Maar de reden voor deze woede is even divers als er rassen en standen zijn in de Amerikaanse samenleving.

Video’s

Amerika gaat uit de bol nadat 4 leden van het politiekorps van Minneapolis de zwarte George Floyd hardhandig arresteren. Agent Derek Chauvin immobiliseert Floyd door zijn knie in diens nek te plaatsen. De agent drukt Floyd meer dan 8 minuten lang tegen de grond terwijl Floyd roept dat hij niet kan ademen. Juist doordat hij kan blijven praten denken de agenten dat Floyd niet aan het stikken is. Floyd verliest het bewustzijn, wordt afgevoerd en sterft een uur later in het ziekenhuis. De overheid beweert dat Floyd niet stierf door verstikking maar door een onderliggend hartprobleem.

**

Deze video geeft weer wat er gebeurde vlak voor dat George Floyd op de grond werd gelegd. De politie was opgeroepen door een winkelbediende die Floyd betrapte op het willen betalen met een vals biljet van 20 dollar. Floyd blijkt in zijn leven al meermaals in aanraking te zijn gekomen met het gerecht en zat al enkele malen in de gevangenis. Zo zat hij vijf jaar in Houston in de gevangenis na een overval in 2007.

**

LET OP schokkende beelden: Lynchpartij. Een blanke man wordt door Antifa (extreem linkse) betogers achternagezeten en afschuwelijk gemolesteerd. Het geweld wordt gepleegd door blanke betogers.

**

Boze blanke man wil met pijl en boog in de menigte schieten. Hij roept “All Lives Matter” de blanke tegenstroom tegen “Black Lives Matter”

**

LET OP schokkende beelden: Vrouwelijke winkeleigenares verdedigt haar winkel maar wordt in elkaar geklopt door plunderaars.

**

Politiewagens worden geplunderd nadat de politie gevlucht is.

**

Demonstranten houden andere demonstranten tegen wanneer die een Target winkel willen plunderen.

**

Graffiti-kunstenaars overschilderen een trein in België. Politicus Kristof Calvo doet een belachelijke oproep aan de NMBS om deze trein door heel België te laten rijden.

**

Het verhaal dat het alleen maar zwarten zijn die plunderen klopt niet. In deze video zijn het overwegend blanke plunderaars.

**

LET OP schokkende beelden: Lynchpartij man met zwaard. Een man wil een café verdedigen dat op het punt staat geplunderd te worden. Hij neemt een zwaard en stormt op een plunderaar af. Die roept om hulp. De man met het zwaard wordt door een uitzinnige menigte in elkaar geslagen en voor dood achter gelaten. De man die deze film maakte belde de hulpdiensten. Ofschoon er op sociale media wordt gezegd dat de man gestorven is, blijkt dat niet te kloppen. Hij leeft nog maar is zwaar toegetakeld.

**

New Haven

**

New York Politie rijdt op agressieve wijze op betogers in

**

Philadelphia anarchie

**

Santa Monica protest

**

De Nike schoenen dievegge

**

Agenten in Seattle arresteren een betoger. Een agent duwt de knie van een andere agent weg uit de nek van de arrestant.

**

Overzicht politiegeweld

**

Politieman duwt betoger ruw op grond

**

Politiewagen in Dallas in elkaar geklopt

**

Rellen in Portland

**

Protesten blijken voor een deel gepland

**

Puur vandalisme in Dallas

**

Sheriff legt wapenstok neer, doet helm af en wandelt met de betogers mee

**

Nike deelt sterke boodschap via sociale media

***

Dankzij Uw steun kunnen we enkele uren per week samenwerken met een videoreporter. Kies een abonnement zodat we meer tijd kunnen investeren in videoreportages:

 

5 reacties op “Rellen in de Verenigde Staten zijn niet wat ze zijn…. VIDEO’s (deel 1)

 1. Ach Calvo trekt zich het droeve lot van de Amerikaanse zwarten toch zo aan. Die gevandaliseerde trein zou op kosten van Groen moeten gepoetst worden ipv als een Je Suis Floyd vehikel rond te gaan rijden.Calvo heeft nog nooit van zijn leven gewerkt dus hij zal niks voor de negers kunnen doen.

 2. Kan iemand mij zeggen hoe het gesteld is met de Brusselse agent en of de jongere die hem tegen het hoofd stampte zich niet bezeerd heeft? Heeft Calvo al een trein beschilderd met ‘maak politie vogelvrij, alle macht aan de jongeren’ ?

  1. Dat interesseert de zwarten , groenen en roden niet omdat het blanke slachtoffers zijn. Moest een zwarte agent een blanke gemold hebben was er geen vuiltje aan de lucht. De geest van links is door en door ziek.

 3. Hoeveel misnoegden er in een land als Amerika rondlopen ? Hoeveel echte armen er daar zijn of nauwelijks toekomen met wat ze verdienen ? Zou er ergens wel een land op deze aardbol bestaan die hier een uitzondering op vormt ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *