ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Rellen in de Verenigde Staten zijn niet wat ze zijn…. VIDEO’s (deel 2) – 't Scheldt

Rellen in de Verenigde Staten zijn niet wat ze zijn…. VIDEO’s (deel 2)

In dit tweede deel publiceren we opnieuw een tiental video’s met korte commentaren over de rellen in Amerika. Uit de analyse blijkt dat niets is wat het lijkt te zijn…

Zie ons artikel HIER met de conclusies na de analyse van honderden video’s verspreid over tientallen sociale media-kanalen. Dit zijn de video’s die NIET in de mainstream media komen.

In dit tweede deel publiceren we opnieuw een tiental video’s met korte commentaren.

Onthoud, dat de rellen niet zijn wat ze op het eerste gezicht lijken te zijn. De Amerikaanse samenleving staat op het punt te imploderen door spanningen die zich over de gehele maatschappij uitstrekken en alle rassen en standen op diverse manieren raken. Er is racisme, maar uit de beelden blijkt dat racisme nooit de enige oorzaak kan zijn. Er is armoede, maar uit de beelden blijkt dat armoede nooit de enige oorzaak kan zijn. Er is haat tegen Trump, maar uit de beelden blijkt dat deze haat nooit de enige reden kan zijn. Er is anarchie, maar uit de beelden blijkt dat anarchie nooit de enige reden kan zijn…

Lees onze analyse HIER

VIDEO’s

Betogers bouwen barricade’s in Dallas. Een deel van de plunderaars en betogers plunderen en betogen spontaan. Andere plunderaars en betogers maken deel uit van netwerken die elk om hun specifieke reden aanwezig zijn in deze protesten en plunderingen.

**

Black Lives Matter Protest in Californië

**

De bezittingen van een oude dakloze man worden in brand gestoken door woedende betogers. Maar een andere betoger stampt het vuur dan weer uit. Er is geen sprake van één betoging, het zijn tientallen betogingen door elkaar, elk met hun eigen doel, elk met hun eigen specifieke woede.

**

In Dallas wordt de eerste arrestatie gefilmd.

**

Jonge meisjes (blank en gekleurd) lopen boos richting de ordediensten. Ze hebben schijnbaar niets te verliezen. Ze zijn woedend. Dit illustreert het bankroet van de Amerikaanse samenleving voor velen die niet behoren tot de happy few. Maar zelfs zonen en dochters van de happy few zijn aanwezig tussen de betogers, of organiseren de betogingen via hun sociale media mee (zie verder).

**

Niet alle betogingen zijn gewelddadig. Er wordt op diverse plaatsen stil en sereen betoogd of zelfs gedansd.

**

Betogingen in Brooklyn

**

Gemaskerde betogers vernielen Justice Center in Portland, een plek bij uitstek om de armen te helpen met juridisch advies. De betogers laten anarchistische symbolen achter. Dit heeft niets met racisme te maken.

**

Houston Texas: een amalgaam van Amerikanen richt haar woede op een politiewagen. Zwart, blank, latino, indian… ze doen allemaal mee aan de plunderingen. Wat opvalt… zeer veel jongeren met skateboards…. de subcultuur van de skateboarders is in heel Amerika aanwezig in de betogingen en plunderingen.

**

Plunderaars stelen een kluis uit een 7-11 in Dallas

**

Politie schiet gaspatroon in wagen van onschuldige vrouw

**

Betoging in Chicago vanmorgen om 5 uur. Heel de nacht was het er rustig en was er geen geweld geweest. Noch van de politie, noch van de betogers.

**

Politiechef Steve Mylett spreekt betogers toe (in Bellevue, Cal) en geeft hen gelijk dat de dood van George Floyd een fout van de politie was.

**

Vanmorgen, de politie verlaat hun kantoor (third police precinct in Minneapolis) en vlucht weg voor de aankomende betogers en plunderaars.

**

De techniek van de knie in de nek wordt niet alleen toegepast door Amerikaanse politieagenten, maar ook in Spanje door Spaanse agenten

**

LET OP schokkende beelden: vrouwelijke winkeleigenares blijft kalm wanneer plunderaars haar winkel beginnen te belagen. Tot ze echter genadeloos in elkaar wordt geklopt. Dit zijn beelden vanuit een ander camerastandpunt van een video die we gisteren reeds publiceerden.

**

Organisatoren van de rellen zijn niet allemaal boze zwarten. Hier het account van een blanke organisator. Hij maakt gebruik van sociale media om de betogingen te sturen. Hij is duidelijk politiek gemotiveerd om het land te ontwrichten.

**

Net zoals er blanke agitoren zijn achter de rellen, zijn er moslimkrachten aan het werk. Deze Asma Nizami roept op om alleen te komen betogen als je bereid bent gearresteerd te worden.

**

Een andere groep die de protesten mee stuurt achter de schermen is Antifa, een extreem linkse groep. In deze video is een lange blanke man te zien met gele handschoenen die overal opduikt waar er groepen betogers zijn en dan het initiatief neemt om te plunderen, vervolgens zet hij anderen aan om mee te plunderen. Van zodra er een groep aan het plunderen is geslagen verdwijnt hij om elders op te duiken en weer anderen aan te zetten te plunderen door het voorbeeld te geven.

**

Opnieuw de man met gele handschoenen in Santa Monica.

**

Zelfs zwarten begrijpen soms niet wat de Antifa (AntiFascism) betogers aan het doen zijn, of waarom ze aanwezig zijn.

***

Oproep: ‘tScheldt wordt niet gesubsidieerd. We willen ook geen subsidies (nagenoeg alle andere media in Vlaanderen ontvangen wel subsidies vandaar dat zij afdrijven naar een afhankelijke status al was het maar van overheid, politici, politieke partijen of lobbygroepen. Wij wensen de onafhankelijke gemaskerde nar in het Paleis te zijn die geamuseerd een kritische vraag durft stellen of soms zelfs al lachend de waarheid vertelt. En dat doet soms pijn. Steun ons met een abonnement:

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *