Redactie ‘Zevende dag’ zit op monocultureel eiland – 't Scheldt

Redactie ‘Zevende dag’ zit op monocultureel eiland

Hoe is het mogelijk? In de ‘Zevende dag’ kon je afgelopen weekend een interview zien met Johan Bonny, de bisschop van Antwerpen. Hij zegde dat het dit voorjaar wellicht onmogelijk wordt om eerste- en plechtige communievieringen in kerkgebouwen te organiseren…

Hoe is het mogelijk? In de ‘Zevende dag’ kon je afgelopen weekend een interview zien met Johan Bonny, de bisschop van Antwerpen. Hij zegde dat het dit voorjaar wellicht onmogelijk wordt om eerste- en plechtige communievieringen in kerkgebouwen te organiseren.

**

“De periode tussen Pasen en Pinksteren wordt heel belangrijk in de strijd tegen het coronavirus. Dat is niet het moment om kerkdiensten te houden waarbij drie generaties aanwezig zouden zijn.” Opnieuw neemt de katholieke kerk haar verantwoordelijkheid, nadat enkele weken geleden al beslist was om kerkdiensten tot nader order op te schorten. Straf nieuws en mooie primeur van de ‘Zevende dag’. Maar meteen daarna werd overgeschakeld op een ander onderwerp. Op zo een moment vragen wij ons af wie er zit te slapen op de redactie. Waarom wordt er geen reactie gevraagd aan een vertegenwoordiger van de joodse gemeenschap? Worden de bar mitswa- en de bat mitswa-vieringen daar nu ook uitgesteld? En was er geen vertegenwoordiger van de moslimgemeenschap bereikbaar om tekst en uitleg te geven bij de afspraken rond de komende ramadan die eind april ingaat?

Vlaams minister van Inburgering en Gelijke kansen Bart Somers sprak enkele maanden zijn bezorgdheid uit over “mensen die op monoculturele eilanden leven” in onze dorpen en steden en niet met hun beide benen in onze maatschappij staan. Zou hij daarmee ook de wereldvreemde redactie van de ‘Zevende dag’ hebben bedoeld?

***

Steun ‘tScheldt met een klein beetje geld. Kies een abonnement:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *