Pros, liberale topper van toen… – 't Scheldt

Pros, liberale topper van toen…

Gerard Van Clapdorp was medewerker bij ‘tScheldt uit een vorig leven. We rukten onze norse bejaarde van zijn sofa en vroegen hem of vroeger alles beter was. Het was wel kleurrijker, hijgde hij enigszins opgedraaid, bijna over zijn zuurstoffles donderend. Zo herinnerde hij zich ene Pros Smos

Gerard Van Clapdorp was medewerker bij ‘tScheldt uit een vorig leven. We rukten onze norse bejaarde van zijn sofa en vroegen hem of vroeger alles beter was. Het was wel kleurrijker, hijgde hij enigszins opgedraaid, bijna over zijn zuurstoffles donderend. Zo herinnerde hij zich ene Pros Smos.

**

Pros (van Prosper) Slachmuylders mocht voor de Antwerpse VLD het exotische district Berchem leiden. Zalig hoe hij in het Stadhuis tijdens de talloze recepties die hij afschuimde zijn net niet op tijd wegvluchtende gesprekspartners bespatte met spraakwater met de smaak van gisteren. Hij was de vleesgeworden morsigheid zoals men dat in de Filipijnen zo weet te waarderen. Pros Smos, gibberend en glibberend dat het een lieve lust was, die maken ze niet meer. Op een gegeven moment was ons goedlachs obesitasmonument zelfs met 2 ‘Pilipijpsen’ tegelijk getrouwd.

In 2006 kwam Pros nog als lijststrekker op van de partij “Defusie”. De partij haalde 155 stemmen. Pros was toen al een gekend Manilla-ganger.

Op het internationaal visitekaartje dat zijn worstenvingers je gretig toestopten, stond steevast te lezen: Mayor of the City of Berchem. Een politicus van de oude stempel: sjoemelend, boemelend en foeterend. Homo’s, die weigerde hij te trouwen, want zo moreel consequent was Pros wel. Zijn immens belangrijke persconferenties werden zelden door iemand bijgewoond. De VLD schaamde zich in alle kleuren van de regenboog voor dit sujet dat uiteindelijk in de Filipijnen werd gearresteerd wegens ontucht met minderjarige meisjes. Maar het ging toch niet om jongetjes, pruttelde Pros wellicht nog even tegen. In het gevang zal Pros ongetwijfeld tot majeur hoofdmenu zijn verkozen.

Begin 2017 bezocht Luc Alloo de morsige Pros in de gevangenis in de Filipijnen waardoor Pros terug in de belangstelling kwam. De gevangenisbewakers noemden Pros lieftallig Daddy Pros. Pros zat meer dan een jaar in de gevangenis zonder gehoord te worden, of zonder proces. In mei 2017 werd Pros na twee jaar gevangenis en het betalen van een borgsom van 50.000 euro vrijgelaten. De borg zou betaald zijn geweest door een verzekeringsmaatschappij. Hij is nu 80 en zint nog altijd op wraak. Hij verdenkt zijn laatste Filipijnse madam er nog altijd van hem in de gevangenis te hebben gekregen met hulp van corrupte magistraten om zijn bezittingen in handen te kunnen krijgen. Dat er een naakt 16-jarig meisje in zijn bed lag toen hij gearresteerd werd, wist Pros niet. “Ze was in mijn bed gekropen zonder dat ik het wist”. Ook de Belgische overheid draagt hij geen goed hart toe nadat die in 2017 stopte met zijn pensioen te betalen. Pros was dan wel liberaal, hij was een zelfverklaarde vijand van dit eigenste blad. Geweldig om zulke vijanden te hebben. Die liberalen en hun waarden, hè. Begrijpelijk dat ze niet zomaar met iedereen wensen samen te werken.

Gerard Van Clapdorp

1 reactie op “Pros, liberale topper van toen…

  1. Prima idee om Gerard Van Clapdorp uit z’n diepe zetel te rukken.
    Zijn pen is duidelijk nog lang niet bot. Oud is nog niet versleten.
    Het “oude” Scheldt telde nog wel meer boeiende en bevlogen scribenten die me menig lachsalvo hebben ontlokt zoals o.a Sauer, Rammer, A.Mandel, …
    Waar zijn zij gebleven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *