ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Privé-chauffeur gooit Wouter B. uit wagen na tsjevenstreek – 't Scheldt

Privé-chauffeur gooit Wouter B. uit wagen na tsjevenstreek

Er was eens ene Sara Verbeeck uit het lieflijke Leopoldsburg. Het Nieuwsblad noemde haar een poulain van Wouter Beke. Dus daarom werd haar door hem de tweede plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 beloofd. Als ‘onze Wouter’ dan op regeringsniveau zich zou mogen gaan uitleven kon Sara hem als waarnemend burgemeester opvolgen…

Er was eens ene Sara Verbeeck uit het lieflijke Leopoldsburg. Het Nieuwsblad noemde haar een poulain van Wouter Beke. Dus daarom werd haar door hem de tweede plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 beloofd. Als ‘onze Wouter’ dan op regeringsniveau zich zou mogen gaan uitleven kon Sara hem als waarnemend burgemeester opvolgen.

Sara had met haar opleiding tot kleuterleidster niet de minste moeite met het geleuter van de CD&V-paus die Beke onfeilbaar is. Werkzaam op de Dienst Onthaalgezinnen was ze dankbaar voor Wouters gulle onthaal in de politiek. In de lokale basketwereld had de toekomstige nummer 2 op de lijst geleerd waar de bal moest belanden. Het was er uiteindelijk toch net naast toen bleek dat bleke Beke ene Marleen Kauffmann op die plaats positioneerde. En kijk: nu ‘onze Wouter’ zijn lijdend leiderschap combineert met de job van vicepremier is bijgevolg Marleen en niet Sara waarnemend burgemeester van het diepchristelijke Leopoldsburg.

Dit alles was echter niet naar de smaak van basketter Patrick S. die niet enkel Wouters chauffeur was maar ook de levensgezel van Sara. Patrick twijfelde al rijdende misschien wel eerder aan zijn stuurloze voorzitter, maar toen deze ‘ons Sara’ verraadde met plekje nummer 3 op de lijst was de maat vol. Patrick wou geen maat meer zijn van ‘onze Wouter’ en pakte hem dus hierover stevig aan.

Een onchristelijke scheldpartij ontstond in de auto tussen de chauffeur en de man van het moedige midden achteraan. Het hing Patrick ‘Pikke’ S. zo zijn kl.t.n uit dat hij de voze vicepremier uit de dienstwagen zette. ‘Trek Uw plan’, hoorde de verbouwereerde toppoliticus nog, hulpeloos achterblijvend in het barre Brussel en beseffend dat macht zo fragiel is in haar ongenadige tijdelijkheid.

Recent speelde Beke mee in de lokale toneelopvoering ‘De Groote Rappel’ om ‘mensen bijeen te brengen’. Verkleed als veldwachter kwebbelde hij een en ander bijeen op de nationale televisie over regeringsvormingen. In Leopoldsburg en wijde omgeving werd de ene vette schaterlach gevolgd door de andere over ‘s mans politieke ongeloofwaardigheid. De CD&V-veldwachter kreeg recent een bassin kritiek over zich heen van de interne ‘12 apostelen’ die het desastreuze verkiezingsresultaat van de partij moesten duiden. Ze blijven naarstig op zoek naar een politieke joker om in te zetten. De Judas is echter dus nu al bekend, zeker in zijn eigen gemeente. Knappe waarden en stijl, dat wel. Wie zou met deze mensen nu niet willen samenwerken?

Mo Vanelders

***

Foto: Wouter Beke met Sara Verbeeck hier nog zonder dolk in de rug. Na een tsjevenstreek, het handelsmerk van Wouter Beke, zet chauffeur Patrick (de levensgezel van Sara) Wouter Beke pardoes uit zijn auto.

***

Er is niet veel meer nodig om van de Vlaamse moslimpartij CD&V de minst relevante partij van Vlaanderen te maken. Steun ‘tScheldt zodat we dat proces een duwtje in de rug kunnen geven. Steun ‘tScheldt. Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *