ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Premier De Croo eerste slachtoffer van zijn eigen ‘fake news’-waakhond? – 't Scheldt

Premier De Croo eerste slachtoffer van zijn eigen ‘fake news’-waakhond?

De overheid gaat ‘fake news’ aanpakken met een nieuw op te richten Waarheidsinstituut. Als de overheid dezelfde efficiëntie aan de dag legt om corona te bestrijden, gaat dat Waarheidsinstituut heel veel doden veroorzaken…

Wie liegt krijgt straf, dat krijgen kinderen al vroeg aangeleerd. Een leugen ter zelfbescherming is nochtans ‘the oldest trick in the book’. Een leugentje om bestwil zadelt je dus niet meteen op met levenslang.

Eigenlijk is liegen een mensenrecht, zou je met enige frivoliteit kunnen stellen. Onder ede mag je niet liegen, dat behoort tot de spelregels. En een gezagsdrager zou het ook niet mogen doen. Een goed verteller heeft absoluut niet graag dat hij zijn straf verhaal, dat in wezen waar is, hoort onderbreken door een zeikerd die per se een pietluttig detail wil corrigeren. Dat remt de vaart in een anekdote. En ja, Kellyanne Conway kwam indertijd als directe medewerkster van President Trump op de proppen met de uitdrukking ‘alternatieve feiten’. Grandioos, vonden we toen.

Vandaag kan men daar in België allemaal niet meer mee om. Er dreigt een overheidsvehikel te komen dat ‘fake news’ gaat uitgommen. Waarover gaat het dan? Een overdrijving? Een subjectieve mening? Een kritische beschouwing? Een politieke ontmaskering? Een oppositiestandpunt? Een onschuldige satire? De deur naar willekeur staat open. De volksvreemde Vivaldi-coalitie smijt zich, amai. Als wetenschap met een vallen-en-opstaan-methode, een niet te bewijzen religieus dogma of een gewaagde filosofie dan maar niet abrupt worden afgevoerd. Het Waarheidsinstituut zal u vinden en uitroken!

Nadat minister Vandenbroucke al door de mand viel met zijn leugen over de noodzakelijkheid om 80 procent van de Belgische winkels te sluiten, komt nu misschien premier De Croo in het vizier als het over fake news gaat. Die kerel getuigt van een als voorzichtigheid vermomde lafheid. Men blijft zich blindstaren op het aantal besmettingen, terwijl we intussen hebben kunnen ondervinden dat het overgrote deel van de getroffenen zich na een drietal dagen ongemak alweer prima voelen, zo ze al symptomen vertonen.

Hadden we dan al die voorbije decennia ook geen lockdown nodig bij een ‘gewone’ griep? Het gaat dus enkel om de hoeveelheid bedden en personeel in de klinieken. Benieuwd of er de komende jaren meer ziekenhuiscapaciteit zal worden uitgebouwd. Een lichte loonsverhoging zal niet genoeg zijn. Het sadisme van een rauwe machtsuitoefening tekent zich gaandeweg meer af op het gelaat van de premier. Zijn pseudo-treurigheid waarmee hij zijn donkere tijdingen brengt. Zijn ideale schoonzoon-komedie bij het verbergen van zijn ware gevoelens. Zijn triomferende houding van ‘ik ben toch maar de echte man die de coronacrisis kordaat aanpakt én overwint’ om in Europa indruk te maken.

In werkelijkheid zijn we verworden tot een eng eiland waar niets meer mag en zowat iedereen failliet gaat, behalve een ambtenarenkorps. Als je felicitaties krijgt van Marc Van Ranst, dan weet je het wel. De premier met aan zijn zijde de Rode Raspoetin Frank Vandenbroucke, heeft zich verder omringd met ondermaatse ministers. Hij glorieert in de onderdanige media en smult van de bewondering der bange Belgen. Een liberaal die meewerkt aan de moord op de middenstand is een serieus mottige kronkel in de politieke geschiedenis.

De cijfercarrousel lijkt inmiddels op een jojo-dieet. Beleidsmakers worden nauwelijks geprikkeld door kritiek vanuit de ‘reguliere’ pers. Sterker nog: in Het Nieuwsblad omschreef Peter Mijlemans in zijn editoriaal de mensen die Kerstmis willen vieren zoals het hoort ronduit als ‘idioten’. Overal pleiten de media voor volgzaamheid. Hoe gezagsgetrouw kun je zijn? De bevolking waart rond in een mist van interpretaties. Op zulk moment wil men andersdenkenden gaan muilkorven door alternatieve waarheden te veroordelen als zijnde fake news. U mocht al niets meer zeggen over anders geaarde, anders gekleurde of anders voelende personen. U mag in Gent als blanke man niet meer gaan werken voor de stad. U wordt in dit land bij het uiten van satire niet gezien als iemand die een gezonde bijdrage levert aan een broodnodige maatschappelijke zelfkritiek; neen, u wordt gewoon vervolgd. U vertelt een schuine grap en u raakt meteen geïsoleerd binnen de publieke ruimte. U heeft een eigen mening en dat maakt u vandaag een leugenaar die de mensen misleidt. Gezondheid gaat boven economie, is het heersende credo. Gezondheid gaat boven vrijheid, dat ondervinden we. Eens het Waarheidsinstituut zijn macht ontplooit wordt De Croo hopelijk als eerste hard aangepakt.

***

Maak iemand gelukkig. Schenk wat zwarte satire voor Kerstmis aan iemand die het nodig heeft. Kies een abonnement en mail ons de naam van de gelukkige (via: redactie -at- tscheldt.be). Wij doen de rest:

6 reacties op “Premier De Croo eerste slachtoffer van zijn eigen ‘fake news’-waakhond?

 1. Een vraagje voor premier Decroo: als gans de wereld ziet en zegt dat de recentste aanslagen in Parijs, Nice en Wenen gepleegd zijn door moslimterroristen, waarom vermeld de VRT en de kranten onder controle van de regering dan dat het over “terroristen” gaat en wordt de band met hun geloof bewust weg gelaten. Is dit liegen of onvolledige, en dus onbekwame, verslaggeving?

 2. HAHAHA WOEHOEHAHAHA , wat ze ons toch allemaal proberen wijs te maken ! Reeds decennia amputeert Inquisteur “Big Brother” van het tricolore “Ministry of Truth” schijf per schijf onze Burgerlijke Vrijheden. Wat schiet er nog over van wat eens “Vrijheid van Meningsuiting” was , met een Gedachtenpolitie zoals “UNIA” die het PoCo-“pensée unique” propageert en dat ter promotie geadverteerd wordt via door het PoCo-Regime gesubsidieerde MSN ter constante desinformatie “duiding”(sic) ? Let maar eens op wat die Linksologen , opgevoerd als vermeende “experten”(sic) van één of andere PoCo-Loge Univ op de audio-visuele media komen uitkakken of wat PoCo-Kardinalen der Linkse Kerk gesticht in mei-68 komen prediken ter weergave door menig PoCo-gazettepraat schrijvelaar ; BOERENBEDROG & VOLKSVERLAKKERIJ , ALERT BLIJVEN !
  Al wat niet volkomen congrueert met de Linkse ideologie krijgt het stigma “hate speech” of “fake news” en minstens de perceptie wordt gecreëerd dat sommige PoCo-Loge pionnen binnen de Magisratuur daaraan zouden collaboreren, overwegende menig pamperend vonnis/arrest over flagrante criminaliteit door “jongeren” (ge weet wel !) die niet nader mogen gedefiniëerd worden” of “illegaal verblijf” waarover door het Systeem vaak over de Linkse schouder weggekeken wordt !

  1. Wie er aan twijfelt dat buiten onze Vrijheid van Meningsuiting, het PoCo-Systeem nog andere Vrijheden amputeert volgt hier een flagrant voorbeeld dat wij geacht worden als “normaal” te aanvaarden. Op enkele decennia tijd werd de max pro-mille norm qua alcohol intoxicatie tijdens het verkeer drastisch verlaagd van 1.5 over 0.8 tot amper 0.5 om de Horeca proberen te wurgen, wat het PoCo-Systeem onder het Covid-19 voorwendsel gestaag ook op andere wijze verder zet. Nu (0.5) zou men dus zo maar eventjes 3 keer beweerdelijk
   sneller beschonken zijn dan toen (1.5) ! Zouden chauffeurs inderdaad op enkele decennia tijd 3 keer minder resistent geworden zijn dan toen ? Dat is totaal ongeloofwaardig. “Wie gelooft die mensen nog ?” “Big Brother is watching you” en we zijn bovendien nog verplicht om hem met ONS belastinggeld te onderhouden ! Zijn wij dan masochisten dat we ons dat laten welgevallen ????

 3. Ene zekere Lenin vond in oktober 1917, na de communistische machtsovername, dat diegenen die niet met het glorievolle toekomstbeeld van dat communisme akkoord waren ook “idioten”. De geheime politie “Tcheka” werd opgericht en tegen december 1917 waren 50.000 “idioten” vermoord. We zijn stilaan op hetzelfde hellend vlak aan het glijden, met “veiligheid-gezondheid” als excuus voor bepaalde gretige en machtsgeile baronnetjes van allerlei slag.

 4. Het molochs van ons huidig dictatoriaal beleid verbieden ons ten strengste om nog een andere mening te hebben dan de hunne en wie hun mening bekritiseert of bepaalde toestanden aanklaagt waarvoor ze zelf verantwoordelijk zijn (zoals het laten verrotten van het migratieprobleem )moet zwijgen of wordt gestraft want dan is hij een anarchist of een racist. Tijdens het Dritte Reich noemde men zoiets “nazisme”, iets wat de linkse zelfverklaarde “verdraagzamen” achteraf zo grondig verfoeiden. Nu doen zij precies hetzelfde. Voor wanneer zijn de heropvoedende werkkampen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *