ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Populistische PVDA promoot afgunstmaatschappij – 't Scheldt

Populistische PVDA promoot afgunstmaatschappij

Redacteur Tibeert doorprikt schijnheilige en populistische propaganda PVDA

Als je zoals alle politieke partijen in dit land met gulle miljoenen wordt gesubsidieerd, moet je met dat belastinggeld iets nuttigs proberen te doen. De communisten van de PVDA en hun charismatische leider Peter Mertens kwamen na een paar brainstormsessies bij een lumineus idee uit. Laat ons fietstochten organiseren langs de villa’s, bedrijven, eigendommen en hoofdkwartieren van bovengemiddeld rijke Vlamingen.

*

Het ‘Dikke portemonnee tracé’ is slechts één van de wel zeer originele namen die de PVDA kon bedenken voor één van de om en bij de 70 uitgestippelde fietsroutes. Deze routes gidsen de argeloze eenzame fietser langs berg en dal en houden halt bij fraaie villa’s met zwembad, renstallen, garages, bedrijfshoofdkwartieren, botanische tuinen, terrassen, patio’s en met groen omzoomde oprijlanen.

Populistisch simplisme

Verre van ons te beweren dat de Belgische fiscaliteit een glashelder toonbeeld van rechtvaardigheid en transparantie is. Verre van ons te beweren dat meer lieden dan wenselijk er via allerlei – niet zelden wettelijke – achterpoortjes de kantjes van aflopen. Dat geldt overigens niet alleen de ondernemer en grootgrutter. De kantjes worden er ook in niet-ondernemerskringen afgelopen. Sociale fraude is net als fiscale fraude een hardnekkige Belgische kwaal die meer dan één oorzaak kent. Maar de PVDA houdt het liever simpel! Of dat met de intelligentie van haar potentiële kiezers te maken heeft, laten we hier in het midden. Met de miljonairsroutes trekken de communisten van de PVDA ronduit en onbeschaamd de kaart van het platte populisme.

Door – we beperken ons tot het Antwerpse – de fietser langs de vastgoedbezittingen van Fernand Huts en andere ondernemers die goed hebben geboerd te leiden, wordt de indruk gewekt dat deze ondernemers, creatieven, investeerders, durvers, succesvolle vogels, gelukzakken, zieners, waaghalzen en toevalstreffers een bende smeerlappen en dieven zijn. Als de PVDA meent dat Fernand Huts zijn bedrijven beter sluit dan ze winstgevend in een baan om de aarde houdt, moeten de communisten dat vooral hardop zeggen. En zullen vele honderden hun baan verliezen en in werkloze armoede hun gekregen en gegrepen kansen verspillen en verspelen. Overigens geniet niet elke ondernemer en investeerder de luxe door de Belgische belastingbetaler te worden gefinancierd zoals eender welke politieke partij. Compleet met medewerkers, kantoren, bedrijfskantines, gratis postzegels, treinabonnementen en een wijnkelder in Kamer en Senaat waar geen sterrenrestaurant aan tippen kan! Dank u, lieve arbeider, bediende en scharrelende middenstander voor de luxe waarin de verkozenen des volks zich mogen baden, laven en wentelen. Mertens zal opgooien dat hij ‘maar’ 2000 euro van zijn parlementaire wedde opraapt. De rest ‘schenkt’ hij aan de partijkas die het vervolgens aan opruiend drukwerk vergooit.

Rode grootinquisiteurs

Het is bovendien zeer de vraag of het wettelijk gepermitteerd is dat de PVDA haar fietsroutes illustreert met foto’s van de geviseerde privéwoningen, bedrijven en bezittingen. Tenzij onze communistische vrienden graag het criminele gedrag van gauwdieven, inbrekers en granaatgooiers willen faciliteren. De PVDA rept met geen woord over de belastingen die wel correct worden betaald en de miljarden die bovenop de nettolonen via de Rijksdienst Sociale Zekerheid aan de gemeenschap worden doorgestort. De PVDA werft op onze kosten personeel aan. De loodgieter, bierbrouwer en bouwondernemer die iemand in vaste dienst neemt, doet dat met zijn eigen centen op eigen risico.

De PVDA staat maar wat graag op de eerste rij te schreeuwen en toeteren dat het Vlaams Belang en andere Vlaamse en liberale kornuiten niet voor verbinden maar voor polariseren kiezen. De fietsroutes van de PVDA zetten de polarisering op zijn scherpst. Iedereen die het goed heeft gedaan en meer verdient dan een communist is per definitie een klootzaak die dient te worden uitgespuugd. Een beetje respect voor het ondernemende Vlaanderen dat dit gammele land overeind houdt en onze Waalse broeders gul en solidair voor de totale economische en sociale neergang behoedt, ware misschien wenselijk geweest.

De PVDA doet hier propagandawijs net hetzelfde als de politieke krachten die het zegt te vuur en te zwaard te bestrijden. Mocht er nog te verkwisten belastinggeld op overschot zijn in de partijkas van PVDA/PTB, reiken we graag een paar suggesties aan voor mogelijke alternatieve fietsroutes. Fietsen langs de huizen van Bekende Vlaamse Rukkers. Fietsen langs de sociale woningen van gezinnen waar niemand werkt of ooit heeft gewerkt. Fietsen langs adressen van sociale fraudeurs. Fietsen langs schamele arbeiderswoninkjes in Borgerhout en Deurne waarachter gediscrimineerde Marokkaanse nieuwkomers wonen die zich met drugs inlaten. Verbindende alternatieven zat!

Mao, Pol Pot, Stalin en andere misdadigers torsen een zware reputatie als grootinquisiteurs waarvoor Alva niet moet onderdoen. De PVDA bewijst nog maar eens dat het ongenuanceerde, opruiende volkstribuun – met dank aan de door u opgehoeste partijsubsidies – nog lang niet dood is. Van deze gepolariseerde afgunstmaatschappij, verlos ons Heer!

***

Steun ‘tScheldt met Uw eigen zuurverdiend geld! Kies een abonnement:

15 reacties op “Populistische PVDA promoot afgunstmaatschappij

 1. Ik blijf erbij:
  Fernand Huts zou gelauwerd moeten worden als voorbeeld voor het ganse volk.
  Zijn familie werd rijk door hard te werken en geld te investeren.
  Dat geld zorgt weer voor werkgelegenheid en welvaart voor de maatschappij als geheel.

  Hij toont ook nog is aan dat je geen subsidies nodig hebt om cultuur te ondersteunen.

  Zijn visie op gender is gewoon de enige correcte, die juist beschaving mogelijk maakt.
  En de controverse omtrent belastingen zie ik anders: belasting is onnodige diefstal die rijkdom en vrijheid onmogelijk maken. Dat zijn naam opduikt in Panama Papers is niet slecht, hij zorgt ervoor dat dat geld niet in het Waalse Zwart gat of bij de Marokkaanse sjoemelaars terecht komt, maar wél de economie ten goede komt.

  En dat hij de VLD al in 1999 verliet, toont nog maar is aan wat ‘n visionair hij is.

  1. Ik heb samen met “de Fernand” in de klas op het Sint Jan Berchmans college gezeten en hij excelleerde toen al als ‘primus inter pares”

 2. Goed geboerd hebben in je leven is uiteraard een misdaad volgens de linkse zakken. Dat deze “verwerpelijke kapitalisten” aan een resem mensen werk verschaften ontgaat die pseudo Lenins wellicht. Evenmin ontgaat het hen dat door hun gejank en het ophitsen van een hersenloze kudden die autobanden enz in brand steken voor de poort van het bedrijf, dat sommige van die verschrikkelijk degoutante rijkaards het hier voor bekeken houden en hun bedrijf naar het buitenland verhuizen. Met gevolg: nog wat werklozen meer en dat is dan weer een reden voor die linkse rotzakjes om “wanbeleid” enz te staan krijsen want het is natuurlijk weer die uitbuiters van kapitalisten hun schuld.
  Vermits dat rood gebroed zichzelf tot de kliek van de “verdraagzamen” rekent en bijgevolg objectiviteit in pacht heeft, veronderstel ik dat hun stoetje ook elk huis zal aandoen waar een beroepsdopper of een andere parasiet huist. Dan kunnen ze de kleine kudde die hen volgt zeggen dat daar een échte sukkelaar en slachtoffer van die walgelijke rijken woont. Tevens gaan ze dan in hun megafoons roepen dat, alhoewel die lieden in hun ganse leven geen kl… gedaan hebben of nooit of amper iets aan de staat hebben bijgedragen, toch een fors leefloon en een minimumpensioen van 1500 euro verdienen, liefst evenveel als iemand die zijn ganse leven zijn nestel heeft afgedraaid. In Mechelen loopt ook zo’n azijnzeikende PVDA-er rond. Gelukkig zien we die Tuypens zijn kop nog maar zelden op de TV.

 3. Na het lumineuze ‘Dikke-portemonee-traçé’ van de mao’s, de PVDA-kameraden dus, kon hun concurrent op de linkerflank, zijnde Groen, niet achterblijven, ook zij willen euh ‘vooruit’. Onder het motto ‘bak het bruin of liever groen’ gaan zij overgaan tot het organiseren van…..BAKfietstochten, een variante dus op de PVDA. Dan kunnen ook de kinders en huisdieren van de BoBo’s mee snappu. En het circuit zal niet van de poes (not from the cat) zijn, al kunnen ook kleinere lokale trajecten aangeboden worden. Volgende hotspots om te bekijken, te kies en te keur, staan al in de steigers : stilstaan bij * Samu Social, in Bruxelles waar bep. potentaten het beste van zichzelf gegeven hebben, of beter : het beste voor een ander aan zichzelf geschonken, zonder enige schroom of schuldgevoel, een soort van tradition quoi; verder * een helicopter-monument genaamd Agusta, met deskundige uitleg vanwege diverse Vooruit-epigonen;* het Aralco (què?) en Ibramco-monument, spraakmakend in tempore suspecto, en en passant de villa van ene Leo D., opgesmukt door zwartwerkende postbodes, wel een eindje peddelen richting Côte d’ Azur, waar ook de Conner-vaartuigjes aangemeerd liggen (de kaviaar en champagne zijn helaas op, maar Groen-adepten drinken muntthee, zelfs op hun recepties {authentiek!}; terug richting Luik voor het A. Cools-memorial, de padre padrone indertijd, de hulzen zijn nog te bezichtigen en tegen betaling aan te raken;*terug op vlaamse bodem = Het Klooster van Opgrimbie, een monarchistisch bastion waar veel om te doen geweest is in tempore suspecto alweer;*ook dolletjes : het Kelchtermans-monument ter herinnering aan de fameuze ‘milieu-boxen’, schandaal incluis;*ook het Freddy V.-standbeeld, een herinnering aan de Obussen-affaire (met ook een pittige anecdote erbij om de wenkbrauwen te doen fronsen, helaas niet ter publicatie om geen klacht aan ons been te krijgen, maar wel uit goede bron, yep);*Renault Vilvoorde-vehikel met een standbeeld van de leugenachtige “den dikke, den dikke, hij laat ons stikke…”, ‘de loodgieter’ was zijn bijnaam; *het Visa-schrijn ter ere van Leona D., da’s dan weer in A’pen;*het Bisschoppelijk Paleis in Mechelen met z’n archieven, en een curriculum vitae van ene Van Gheluwe, een priester-arbeider of zoiets, resideert momenteel in la douce France meen ik;*in Leuven dan weer : de TGV waar ene Louis T. zich ooit volgens de legende voor gegooid zou hebben (enfin, veel beloven….typisch voor polletiekers;-);*Brussel : het Heizeldrama-memorial met een buste van CH-F. Nothomb, niet afgetreden maar beloond met een baron(neske) titel, overdraagbaar op zijn 3 zonen;*de lokalen van de BBI, waar alle 3 de personeelsleden hun Olivetti-typmachines reinigen van het roest;*de Dexius- , Fortis-, Arco- , Optima- en andere bankinstellingen waar de rijksdaalders alle kanten uitswingen;*het Dutroux-huis en de Bende van Nijvel-bezoeken in Wallonië, Vlaanderen en de Brusselse Ranzige Rand;*het ‘gerenoveerde en politiek-correct gemaakte Museum van Tervuren, het ‘negermuseum’ in de volksmond (vandaag in het HLN : uitgebreid artikel met 37 x het woord ‘wit’….want : val niet omver : het is een uitgemaakte zaak = Jezus was een neger ! (and God is a DJ), wat zijn wij eeuwen op het verkeerde been gezet maar dit terzijde;*en voor de hardliners gaan de bakfietstochten richting buitenland, zijnde Italia, la dolce vita !, Lampedusa inclusivo, e pericoloso spaghetti !, enfin het Graf van Pim Fortuyn zal een beurt krijgen, en dan gaat het linea erecta naar Toscane, de wijngaarden met de blauwe druiven, zo blauw als de eigenaars van de stulpjes aldaar, liberale gozers dus, volgens geruchten zou het daar nu vol zitten met Lesbos-migranten (I think not). Sicilië en zijn NGO-schepen, de Dokters ZOnderGrenzen, de DoktersVandeWereld, de DoktersVoorhet VreemdeVolk, enfin de doktoors dus, allemaal krijgen ze een Covid-knuffel, een pakket groene muntthee en de biografieën van Greta & Anuna. De bakfietstochten worden telkens afgesloten in A’pen, in Rest. Het Fornuis voor de bobo’s, de Wereldwinkel voor de armzaligere Groenen. Ja, die bakfietstochten, boeiend maar vermoeiend, maar op de muziek van euh Vivaldi kan men de toekomst alleen maar euh vooruit zien.U moest al weg zijn, Meyrem (maar pomp uw banden wel extra op;-). Calvo Salvo houdt de boel wel recht (en aan het lijntje). Zo, iemand klachten over de hedendaagse hittegolf ? Neen, dan kunt u beschikken.

  1. Dankoewel astemblieft. Maar men had me dan ook van redactionele zijde een gratis half-jaar abonnement beloofd…. Nu zijn ze van gedacht veranderd en wordt het…… een bakfiets ! Met als extraatje een BBI-Olivetti typmachine (een collectors item noemen ze dat, my bollocks). Nu, een uur lang of langer heb ik angstzweet gehad, want die gele toets ‘reactie plaatsen’ is handig, zolang er niet verschijnt “error on the page” e.d. Terug opnieuw en alles weg, damned m’n hele prozawerk naar de verdoemenis, alle moeite voor niks, tot nu….hallelujah ! ‘t is er toch doorgekomen. De hackers een hack gezet, geen idee. Ja, abonnees die gehackt worden zullen er alvast niet om kunnen lachen, en hoe dat voorkomen, geen idee, m’n scherpe pen is technisch een pineut, een PC is voor mij een toestel van een andere planeet (dààrom presenteert men me die Olivetti-typmachine, nu wordt het me duidelijk;-). In het VTM-nieuws vernoemde men Google & Facebook i.v.m. de ‘naaktfoto’s’ en de 10.000 euro boete eventueel. ‘t Scheldt werd terloops ook ‘s vermeld, een rechts satireblad naar ‘t schijnt (ja, Kerk & Leven valt erbij in het niet, dat wel). In HLN, Het Laagste Nieuws, stond dan weer een oprisping van ene Goedele L., ja die seksewolloge nu werkzaam in het Blauwe Fabriekje (en dat riek je;-) want ze sprak minzaam dat de jeugd (jeugd ? BV’s ??) heden ten dage naaktfoto’s rondstuurt “zoals wij liefdesbrieven in onzen jongen tijd…”. Ja, te vroeg geboren zijn, het is me wat. Maar….heb ik gerepliceerd (en ‘t is uiteraard niet gepubliceerd, dat is al jàren zo….): men heeft het over de 3 BV’s, maar ik dacht dat het over TIEN gozers ging ? En vooral : het gaat hier blijkbaar niet om ‘een paar onnozele naaktfoto’s’ maar integendeel om veel hardere ‘stuff’….. Een Italiaanse porno-star zou de 3 elk apart erin geluisd hebben, ware het niet dat die ‘actrice’ geen nederlands kent behalve misschien de begrippen ‘fellatio’, ‘anal-lysio’, ‘dildo duro’, Elio di Rupo, allegro ma non troppo, enfin on se comprendo. Een prijsvraag voor weer een Olivetti-kanjer : welke van de getroffen BV’s zal bij de komende Vivaldi-sage opgevist worden als gecoöpteerd senator en voor welke partij ? (een gek idee ? ten genen male ! als je ziet wie dat halfrond allemaal bevolkt, olala, men mankeert nog juist een Stomme van Portici, ook een BV in zijn tijd, al deelde hij geen naaktfoto’s & tuti quanti uit, enfin bij mijn weten toch. Zo, dat iedereen maar al zijn of haar spandoeken ineentimmert ter verwelkoming van de Lesbos-invités (willkommen, bienvenu, welcome), allemaal kinderen (17 jaar, of ouder….), niet begeleid maar al druk in de weer voor ‘gezinshereniging’. Intussen worden verse bootjes voor Lesbos met nieuwe asylanten door gemaskerde mannen tegengehouden en de bootklanten terug richting Turkije geduwd…. Erdogan lacht maar groen waarschijnlijk. Volgens geruchten zou de Griekse regering erachter zitten, maar die ontkent (tja, nogal logisch ergens…). Nu is er ook een schipbreuk (die schepen toch) voor de kust van….Kreta, ja die Griekse regio is er een van ambiance, al is het in Lampedusa ook dolletjes. En ook weer opnieuw op de kusten van de Canarische Eilanden. Ja, Gods wegen zijn wonderbaar, maar Jezus was dan ook een neger, of had ik dat al verteld, mogelijks dé inspirator van de BLM-beweging, naast de Kickoutzwartepiet natuurlijk…. Oh, wie was er vanavond op De Afspraak, naast dé virologe en nog naaster een VBO-CEO ? Ja, kameraad P. Mertens, yep. Om zijn nieuwe boek te promoten, alsook de geplande fietstochten….. en zo is de cirkel weer rond. Al verkies is toch de bakfietsen, als passagier-met-een-bak-bier;-). Nu, bak- en andere fietsen zijn voor vele polletiekers absoluut geen optie : ze zijn namelijk al geruime tijd de trappers kwijt….Een optie is natuurlijk ‘duwen en trekken’ (sponsor : Douwe, Egberts !). Geen probleem ook in de LEZ-zone, mooi meegenomen. Atoutaleur.

 4. Dankoewel astemblieft. Maar men had me dan ook van redactionele zijde een gratis half-jaar abonnement beloofd…. Nu zijn ze van gedacht veranderd en wordt het…… een bakfiets ! Met als extraatje een BBI-Olivetti typmachine (een collectors item noemen ze dat, my bollocks). Nu, een uur lang of langer heb ik angstzweet gehad, want die gele toets ‘reactie plaatsen’ is handig, zolang er niet verschijnt “error on the page” e.d. Terug opnieuw en alles weg, damned m’n hele prozawerk naar de verdoemenis, alle moeite voor niks, tot nu….hallelujah ! ‘t is er toch doorgekomen. De hackers een hack gezet, geen idee. Ja, abonnees die gehackt worden zullen er alvast niet om kunnen lachen, en hoe dat voorkomen, geen idee, m’n scherpe pen is technisch een pineut, een PC is voor mij een toestel van een andere planeet (dààrom presenteert men me die Olivetti-typmachine, nu wordt het me duidelijk;-). In het VTM-nieuws vernoemde men Google & Facebook i.v.m. de ‘naaktfoto’s’ en de 10.000 euro boete eventueel. ‘t Scheldt werd terloops ook ‘s vermeld, een rechts satireblad naar ‘t schijnt (ja, Kerk & Leven valt erbij in het niet, dat wel). In HLN, Het Laagste Nieuws, stond dan weer een oprisping van ene Goedele L., ja die seksewolloge nu werkzaam in het Blauwe Fabriekje (en dat riek je;-) want ze sprak minzaam dat de jeugd (jeugd ? BV’s ??) heden ten dage naaktfoto’s rondstuurt “zoals wij liefdesbrieven in onzen jongen tijd…”. Ja, te vroeg geboren zijn, het is me wat. Maar….heb ik gerepliceerd (en ‘t is uiteraard niet gepubliceerd, dat is al jàren zo….): men heeft het over de 3 BV’s, maar ik dacht dat het over TIEN gozers ging ? En vooral : het gaat hier blijkbaar niet om ‘een paar onnozele naaktfoto’s’ maar integendeel om veel hardere ‘stuff’….. Een Italiaanse porno-star zou de 3 elk apart erin geluisd hebben, ware het niet dat die ‘actrice’ geen nederlands kent behalve misschien de begrippen ‘fellatio’, ‘anal-lysio’, ‘dildo duro’, Elio di Rupo, allegro ma non troppo, enfin on se comprendo. Een prijsvraag voor weer een Olivetti-kanjer : welke van de getroffen BV’s zal bij de komende Vivaldi-sage opgevist worden als gecoöpteerd senator en voor welke partij ? (een gek idee ? ten genen male ! als je ziet wie dat halfrond allemaal bevolkt, olala, men mankeert nog juist een Stomme van Portici, ook een BV in zijn tijd, al deelde hij geen naaktfoto’s & tuti quanti uit, enfin bij mijn weten toch. Zo, dat iedereen maar al zijn of haar spandoeken ineentimmert ter verwelkoming van de Lesbos-invités (willkommen, bienvenu, welcome), allemaal kinderen (17 jaar, of ouder….), niet begeleid maar al druk in de weer voor ‘gezinshereniging’. Intussen worden verse bootjes voor Lesbos met nieuwe asylanten door gemaskerde mannen tegengehouden en de bootklanten terug richting Turkije geduwd…. Erdogan lacht maar groen waarschijnlijk. Volgens geruchten zou de Griekse regering erachter zitten, maar die ontkent (tja, nogal logisch ergens…). Nu is er ook een schipbreuk (die schepen toch) voor de kust van….Kreta, ja die Griekse regio is er een van ambiance, al is het in Lampedusa ook dolletjes. En ook weer opnieuw op de kusten van de Canarische Eilanden. Ja, Gods wegen zijn wonderbaar, maar Jezus was dan ook een neger, of had ik dat al verteld, mogelijks dé inspirator van de BLM-beweging, naast de Kickoutzwartepiet natuurlijk…. Oh, wie was er vanavond op De Afspraak, naast dé virologe en nog naaster een VBO-CEO ? Ja, kameraad P. Mertens, yep. Om zijn nieuwe boek te promoten, alsook de geplande fietstochten….. en zo is de cirkel weer rond. Al verkies is toch de bakfietsen, als passagier-met-een-bak-bier;-). Nu, bak- en andere fietsen zijn voor vele polletiekers absoluut geen optie : ze zijn namelijk al geruime tijd de trappers kwijt….Een optie is natuurlijk ‘duwen en trekken’ (sponsor : Douwe, Egberts !). Geen probleem ook in de LEZ-zone, mooi meegenomen. Atoutaleur.

 5. Ik heb me onlangs kritisch, doch in beleefde taal, onder een PVDA facebook-post afgevraagd waarom zij er vanuit gaan dat rijke mensen niet kei hard voor hun geld gewerkt hebben. Waarom zij zich de eis permitteren dat deze mensen bovenop de bijdragen die ze al leveren nog een vermogenstaks zouden moeten betalen? Ik denk dat ik het een onterechte onteigening (of misschien diefstal) heb genoemd, maar ik was wel beleefd.
  Swat, ze hebben me geblokt op Facebook. Vrijheid van meningsuiting en communisme, ook in 2020 nog geen goeie combo blijkbaar. Nu Trump niemand meer mag blokkeren op Twitter, ben ik toch wel een beetje trots op mijn PVDA-ban, sowieso the next best thing.

 6. Ja KE, de meesten zijn er zich misschien nog niet van bewust maar er zijn 2 sluipende giften onze toekomst gevoelig zullen veranderen: 1) de dictatuur van “de verdraagzamen waar de autochtoon een 2e rangsburger zal worden en nog alleen goed zal zijn om gemolken te worden ten voordele van de parasieten en de conquistadores uit het zuiden en 2) een op til zijnde genocide van het blanke ras, gesteund door al het poco-gebroed dat zich “minister” noemt met. En een dikke uit Mechelen die zijn baard al laat groeien heeft de eer om op kop te lopen, binnenkort wellicht in djellaba..

 7. Geblokt ? Olala, ‘k heb ooit al vermeld waar ik persoonlijk al allemaal ‘afgeblokt’ werd (bv HLN, De Morgen, Knack,…). Nochtans ben ik meestal de minzaamheid zelve, zij het ook meestal met een zwaar satirisch gehalte, doch met soms nogal irritante ‘inside’-information over bepaalde bekende gozers (m/v/x), die dan wel die media in handen hebben of er een belangrijke rol in spelen. Ja wie de media in handen heeft (alsook het onderwijs, de cultuur,…) heeft de sleutelposities, dat wisten de nationaal-socialisten, de kommunisten,enz al lang. Nu, wie me teveel op de zenuwen werkt en laaghartig onder de gordel slaat, die hak ik aan spaanders, literair gezien natuurlijk, alles op zijn tijd. Overigens ben ik niet en nergens te vinden op al die ‘social media’, dikwijls een bedenkelijke hobby voor driftige wankers, het zij zo. Misschien moeten we terug de SAMIZDAT in het leven roepen, en ons re-organiseren in de Underground… Bij een ijsberg zit ook het grootste gedeelte onder water, onzichtbaar maar heel gevaarlijk, op de Titanic hadden ze ‘t vlaggen.

 8. PVDA is dat laatste lettertje niet voor ‘Arbeid’ … weten die idioten eigenlijk wel wat ‘ARBEID ‘ wil zeggen ??

  volgens WIKI gaat dat over ‘WERKEN ‘ allooo ……. waar zijn die werkers van de PVDA ??? ze ronselen meer koffiebonen en chocomel gasten omdat er niet genoeg ‘blanke ‘volk nog erg geintresseerd is in hun filisofieeen maar ja die anders gekleurden zijn nu nie echt die ARBEIDERS die bedoeld zullen zijn in dat woordje ….. maar die zullen dan ook waarschijnlijk niet goed vlaams verstaan en daardoor dus ook nie kunnen weten wat ‘Arbeid’ eigenlijk is …………………

 9. Misschien de miljonairs opdelen in twee categorieën. Diegenen die inderdaad risico’s genomen hebben en zwaar geïnvesteerd en zo voor werkgelegenheid hebben gezorgd zoals die van Studio100. Anderzijds inderdaad de gangsters en dieven die eerst de Belgische Staat gemolken hebben via subsidies, de subsidies in hun zakken gestoken hebben en daarna de boel de Boel gelaten hebben zoals de gangsters Saverys (Boelwerf). Wie heeft interesse in de miljonairsroute Destelbergen waar onder andere een van de nazaten van de dieven Saverys een kasteel bezit? Kan die altijd bezorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *