ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Populairste naam voor nieuwgeborenen: Covid! – 't Scheldt

Populairste naam voor nieuwgeborenen: Covid!

Vergeet Amber, Lise, Kevin en Mohamed. Voortaan hoor je in Vlaanderen Covid Verbraecken, Covid Smet, Covid Van der Goot en Covid El Fesces…

Vergeet Amber, Lise, Kevin en Mohamed. Voortaan hoor je in Vlaanderen Covid Verbraecken, Covid Smet, Covid Van der Goot en Covid El Fesces.

**

En dan tellen we al die komende baby’s die tijdens de coronadetentie werden gefabriceerd nog niet eens mee. De naam Covid gaat viraal, hij ademt kracht en ligt vlotjes in de mond. Voor niet-binaire wezens is de naam ook nog voldoende geslachtsvijandig om pestgedrag tegen te gaan. Wij bij ‘tScheldt hebben ons de laatste tijd trouwens wreed ingezet voor de zwarte ontvoogding door ontelbare negroni’s te drinken. Het is voor ons dan ook geen moeite om zoveel mogelijk bevrijdende bewegingen te promoten. We ijveren niet enkel voor propere namen maar ook voor het breedst denkbare kleurenpalet.

Zo wil de aartsbisschop van Canterbury dat Jezus niet meer als exclusief wit wordt afgebeeld. Hij mag er voortaan uitzien als een Bosjesman of een Mongool. Het hoofd van de Anglicaanse Kerk beseft dat ‘black the new white’ is geworden. Knap! In Amerika veranderen de Redskins van naam om de 16 nog levende indianen niet meer te schofferen. Dat maakt zoveel goed voor die mensen. ‘The Pretty Skins’ werd niet weerhouden; dat zou de lelijkaards nodeloos pijn doen. ‘The Skinless’ schokt wellicht vegetariërs die de naam kunnen associëren met gevilde dieren. Je moet zo oppassen met ongepaste namen. Zo werd dancing ‘The Ku Klux’ in Knokke gesloten na klachten van niet-dansende virologen, pro-dans maar anti-Klan activisten én door burgemeester Lippens die vreesde dat er teveel jongeren met de naam Covid op zouden afkomen. Schaam u Lippens!

Nu de Vlaamse virologen ook meewerken aan de scenario’s van de soap ‘Familie’ zal u merken dat er meerdere personages vreemde truien beginnen dragen. Dergelijke beïnvloeding kan enkel nog bij de VTM, want bij de VRT gaan nu meerdere meningen opklinken die de Vlaamse gezindheid moeten weergeven. De reguliere ex-praatgasten in Terzake, Het Journaal en De Afspraak gaan met z’n allen aan de slag bij de ombudsdienst van de Openbare Omroep, waar men de klachten niet meer de baas kon. Urbanus, de Dalai Lama, Josje, Pol Van Den Driessche, Margriet Hermans, Guy Van Sande, 2 kiezers van het Vlaams Belang, 8 militanten van de PVDA, iemand van een reisbureau, af en toe toch Rik Torfs en o ja, Pol Van Den Driessche worden de vaste gezichten die voor duiding zorgen.

Terug naar de gesmaakte naam Covid en de connectie met kleuren. Er blijkt een heilige Covidus te bestaan die de pest in cholera kon veranderen. Zijn beeld in de kerk van bedevaartsoord Banneux werd recent echter vernield door goed bedoelende nieuw-bewuste burgers die zich ergerden aan de naam ‘de zwarte pest’. Begrijpelijk. Hier blijft het niet bij: de gekende hobbyclub ‘De Witte Sok’ voor mannen met een foute kledingsmaak heeft een klacht aan haar been. Onze eigenste huistherapeute Hannelore Truffelmans raakte recent in de problemen toen haar enthousiasme-dempende podcast voor te opgewonden mannen als beperkend werd ervaren door de alerte transgemeenschap in haar dorp. Hannelore belooft dat ze nooit meer zal twijfelen bij transgenders. In ‘Talking Movies’ met Tim Brook op BBC World vernamen we dat Hollywood overweegt trans-cowboys, trans-actiehelden en trans-vikings te laten opdraven in hun kaskrakers.

‘tScheldt zal niets onverlet laten om deze bevrijdende bewegingen, die toch zo weinig aandacht krijgen in de mainstream media, te steunen. Zoals de Nederlandse cabaretier Hans Teeuwen het stelde: tijdens de zelfisolatie in die coronaperiode ‘was mijn lul de enige vriend die ik een hand gaf’. Zo blijft dit blad uw coronavrije vriend in de steeds maffere wereld van 2020.

Tip op YouTube: het Kabusa Oriental Choir met ‘The Corona Song’

(Beware of thy neighbour’s handshake less ye coronate yourself – Covidus 1 vers 9)

***

Foto: Fans van het American Football team “Redskins” in Washington kijken sip nadat bekend raakte dat de Club overweegt om haar naam te veranderen wegens een te beladen verwijzing naar de Amerikaanse geschiedenis en haar originele bewoners de Indianen. De druk wordt extra opgevoerd door sponsor FedEx.

***

Zoals redactrice Trui De Swaffelaere terecht opmerkte: “ ‘tScheldt is uw coronavrije vriend in de steeds maffere wereld van 2020″ Verzorg U zelf. Kies een abonnement:

3 reacties op “Populairste naam voor nieuwgeborenen: Covid!

  1. Stadsindianen ! Imitators ! Hun pluimen onwaardig ! Scalperen is nog de minste optie, ugh !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *