Polyamorie: het broederlijk delen van zaad – 't Scheldt

Polyamorie: het broederlijk delen van zaad

‘Love is all’! ‘All you need is love’! Liefde kan de wereld redden! Wie als polyamoreus gezelschapsdier door het leven fladdert maakt de liefde voor meerdere mensen lekker tastbaar. Er is maar één voorwaarde: alle betrokkenen geven elkaar toestemming er multiple liefdesrelaties op na te houden…

‘Love is all’! ‘All you need is love’! Liefde kan de wereld redden! Wie als polyamoreus gezelschapsdier door het leven fladdert maakt de liefde voor meerdere mensen lekker tastbaar. Er is maar één voorwaarde: alle betrokkenen geven elkaar toestemming er multiple liefdesrelaties op na te houden.

Slechts 17 procent van alle culturen in de wereld promoot de monogame relatie, de rest vlamt erop los, zo verzekeren ons allerlei deskundigen. Zo vindt ene professor Wim Slap het best oké dat u de romantische revolutie viert. Clusters en klodders, kwakjes en brokjes, het zaad vloeit waar het niet gaan kan. Professor Slap vertolkt een eerder hard standpunt: enkel sperma-rag kan hét verbindende element tussen de diverse culturen vormen.

Beleeft u een burn-out na het lezen van te veel boeken over burn-out, word dan polyamoreus. Word u depressief van verschralende winkelstraten, verwarm dan uw hart door te paren met meer dan één partner. Pist u graag eens naast de pot, pot uw levenssappen zeker niet op. Bent u ietwat spiritueel, versmelt dan met uw rist geliefden tot een universele croque-monsieur. Ervaart u de samenleving als kil, copuleer dan eens met iemand van een ander gedacht. Een Vlaams Blokker die een Groen blaadje lust, moet kunnen. Een vrijetijdslesbienne die die er tijdens het weekend een man bijneemt, best wel een breed mokkel. Het collectieve geluk dat uit polyamorie komt sijpelen, vervangt de vele pillen die we nu slikken om de dag door te komen. Dokters zouden het moeten voorschrijven.

De heren moeten beseffen dat dit niet hetzelfde is als vreemdgaan, aldus ene Bo Standaert die als polyamoreus mens een hart heeft dat buiten de standaardmaat valt. Dus dames: zeurt uw man alweer de romantiek de ramen uit, aarzel dan niet en contacteer gerust uw favoriete spuitzak. Voor wie aan liefdeloosheid lijdt, leidt polyamorie als een ‘stairway to paradise’ naar het hoogste punt.

Wijsbegeerte is gezond verstand in avondkledij, schreef de Vlaamse aforist Peter Darbo. Begeerte vertalen als polyamorie is leuk voor talkshows en voor weekendbijlagen. Verder staat het verstand gewoon in zijn blootje.

Trui De Swaffelaere

4 reacties op “Polyamorie: het broederlijk delen van zaad

 1. De Hippies zijn terug ,de goede oude tijd van groepsseks met groupies en ander gewillig
  wild ,die meestal onder een of andere roes hun kunsten etaleerden op een zeer progressieve wijze ,met verschillende variaties kundig geoefend en zonder enige gêne.
  Er zal nog veel werk aan de winkel zijn om de suffe jongeren van hun I phones en Gsm’s
  los te weken om the – good old in and out – te leren in de praktijk om te zetten , als ervaringsdeskundige wil ik de vrouwelijke pupillen met graagte de oude kunsten aanleren .

 2. Hoi,

  Ik ben zelf polyamoureus en vind dit prachtig. Ik heb lang getwijfeld of mijn beslissing om alleen nog open en ethisch non-monogame relaties na te streven wel de juiste was, maar nu ik weet dat het rechts Vlaanderen irriteert, moet ik wel op het juiste pad zitten. Merci x

  Groetjes van de collega’s,

  De redacteur van het beleg van Antwerpen

  1. Beste Abraham Villanus…als er één medium is dat absolute vrijheid hoog in het vaandel draagt dan is het ongetwijfeld ‘tScheldt. Dus by all means, leef je leven!! Polyamoreus, LGTB, zwart, wit, bruin, blank, geel of rood…hoe meer hoe beter! Als iedereen maar respect heeft voor elkaar en begrip voor elkaar de wereld warmer kleurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *