ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Politieke slangenkuil bedreigd door reptielenverbod – 't Scheldt

Politieke slangenkuil bedreigd door reptielenverbod

Zou vandaag Wouter Beke kiezen voor Blind Getrouwd met Hilde of voor Dating Naked met Joke? We gokken op Joke. De wijze waarop hij glunderend zat te treuren bij haar ontslagname zegt alles.

Wat nu? Slechts 4 procent van het reptielenbestand op deze kaduuk betoogde planeet komt nog in aanmerking voor de status van Vlaams huisdier. Wie al een voortaan verboden exemplaar in huis heeft mag dat behouden maar er niet mee kweken. Dat geldt wel voor meer lekkere beesten die een mens in huis kan hebben. In de Waalse wereld kennen we serpenten met een rode geaardheid zoals Laurette O en Cathérine M. De Vlaamse animalofiel Ben Weyts is me d’r eentje: we zagen hem laatst live op de receptie van de Werkgeversorganisatie van de Antwerpse Haven in het Hilton aan de Groenplaats waar hij als mobiliteitsminister de files naar de buffetten loodste. Als een slurpende hagedis loerde hij vanachter zijn brillenglazen naar de fijnere vleeswaren. Wat zou hij vinden van het schouwtoneel waarop collega Schauvliege lag te kronkelen? Dat zou de Staatsveiligheid eens moeten uitpluizen. Misschien vinden ze antwoorden op vragen die de bevolking bezighouden. Droeg Joke crocs tijdens de persconferentie? Voelt Hilde Crevits als West-Vlaamse prente zich vrouwelijker nu de wilde boerendochter uit Oost-Vlaanderen voorlopig op stal staat? In het moedige midden tussen hen in lag al die tijd Wouter Beke. De CD&V-voorzitters van weleer werden eventueel wild van modellen als Rika De Backer en Paula D’Hondt.

Zou vandaag Wouter kiezen voor Blind Getrouwd met Hilde of voor Dating Naked met Joke? We gokken op Joke. De wijze waarop hij glunderend zat te treuren bij haar ontslagname zegt alles. Geen krokodillentranen bij haar en dus sloeg Wouters reptielenbrein tilt. Een beetje zoals wanneer een jaloerse minnaar zijn geliefde van ontrouw verdenkt, haar wreed beschuldigt tot ze hem smeekt in haar liefde te geloven en bijna instort. Ontaarde machtsgeilheid over iemand is opwindend voor een slang als Beke. Onder zijn vernis van christelijke goedmoedigheid pruttelt een kloppende etterbuil van hatelijke verdorvenheid. Liefst van al zou de voorzitter een hellevorst zijn die zijn onderworpenen op de meest kwellende wijze uitknijpt. Hij is uit op het wit van hun ziel. In politiek correcte tijden wordt er niet nagedacht maar nagepraat. Onder het mom van de gedienstige klerk veroorzaakt Beke in Hannah Arendts woorden ‘de banaliteit van het kwaad’. We zijn voor het verbindende, voor de jeugd, voor de ouderen, voor de nieuwkomers, voor de dieren, voor het klimaat, we zijn overal voor. Foei gij, Wouter, om zomaar al deze hypocrisie te compenseren met een ongezonde hunkering naar een gezond meisje als Joke. Naast de 4 procent resterende reptielen als huisdier blijft er nog 96 procent der politici over om regelmatig de huid af te werpen.

Jef Van As

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *