ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Pikant positief, na een dagje Vlaamse media verteren – 't Scheldt

Pikant positief, na een dagje Vlaamse media verteren

In Gazet van Antwerpen verscheen een gesprek met de activistische journalist Ralf Bodelier. Hij richtte Worldsbestnews.nl op. Deze site wil de berichtgeving dedramatiseren en brengt nieuws over de vooruitgang. Dat spreekt ons bij ‘tScheldt erg aan. Als er wat opbeurends te melden valt staan we op de eerste rij.

In Gazet van Antwerpen verscheen een gesprek met de activistische journalist Ralf Bodelier. Hij richtte Worldsbestnews.nl op. Deze site wil de berichtgeving dedramatiseren en brengt nieuws over de vooruitgang. Dat spreekt ons bij ‘tScheldt erg aan. Als er wat opbeurends te melden valt staan we op de eerste rij. Zo is er het heuglijke nieuws dat we voortaan nog vaker Bert Bultinck-de galeibeul bij Knack-op het scherm zullen zien en vooral horen orakelen. Als onversaagde Ridder Tegen Ranzigheid verblijdt hij de verbouwereerde goegemeente met zijn constructieve inzichten. Indien U echter bij zijn verschijnen een smaaksensatie van reuzel gewaarwordt is dat hoogstens een bijwerking van Bert. Ons media-idool is wellicht blij dat hij niet in een woonblok naast een modelburger uit den vreemde woont. Want in dat geval zou zijn opzwellende kalebas vol van genade en genegenheid voor het multiculturele wonder wel eens durven openscheuren. En wie moet het dan weer allemaal opkuisen, nietwaar? ‘Den Bult’, zoals de hoffelijkste binnen zijn riante vriendenschare hem lieflijk noemt, is een subtiele filantroop die zijn zelfhaat graag deelt met de rest van zijn geliefde Vlaanderen. Meer van dat!

Meer dan het wegmoffelen van manke meningen mag je je als verslaggever niet te min vinden om over de kriebels van het hart te schrijven. Zo welt er een keitof plezier op als je Jan Becaus driftig doende aantreft in een volkstuintje. Of wanneer een financieel uitgemolken welzijnswerker op tv enthousiast vertelt over de verkwikkende gevolgen van koe-knuffelen. Iedereen doet het, schijnt! Interviews over de toekomstplannen van 100-jarigen zijn ook steeds weer leerzaam. Hoe een vitale vrijer op jaren het allemaal klaarkrijgt in ‘Hotel Romantiek’ op VIER werkt gegarandeerd als inspirerend voorbeeld. Verfrissend is ook de tijding dat steeds meer kinderen in Vlaanderen thuis geen Nederlands spreken. Dat is zo passé en zelfs discriminerend wellicht. Tijdens een betoging tegen racisme in Brussel poneerde iemand voor de gulzige camera dat een hoofddoekenverbod de kansen op de arbeidsmarkt inperkte. Die smeerbos wou daar even het ultieme excuus van de werkonwilligen afpakken. Alsof taalachterstand niet volstaat voor die mensen.

Vanuit de media niets dan leuke dingen: Polspoel en Desmet komen terug als podcast-amusement bij De Morgen. In duivenmelkerskringen kon het jolijt maar niet verteerd geraken. Radiogodin Heidi Van Tielen van de ochtendshow op Qmusic gaf toe slaapproblemen te hebben en dergelijke biecht van een buitengewoon wezen als zij doet een gewone sukkel zondermeer deugd. De kreukvrije Stef Wauters (VTM) was over zindelijke peuters en hun potjestraining zo hilarisch dat we die avond eenvoudigweg niet zonder bezeik-teiltje tussen de benen konden. Hoogst amusant was het moment dat een geïnterviewde Mekkeraar aan Ann De Bie (VRT) toevertrouwde dat hij een voorliefde voor geiten koesterde. Ann zag het niet aankomen dat die mens een danig gevoel voor humor had en het dus niet over de beesten had. Inderdaad, goed nieuws is een hele vooruitgang in de journalistiek.

De ietwat cynische auteur HL Mencken vatte over al dit positiefs alles flink wat samen met: “Het is een zonde kwaad van anderen te denken doch het is zelden een vergissing”.

Pico Bello

***

Foto: Heidi Van Tielen (links) met TODI-zeemeermin Celine (rechts), de eerste professionele zeemeermin in België. Heidi kreeg een zeemeermin initiatie in het programma “Heidi goes Summerproof” (18 juni 2018)….en dan te bedenken dat er nog kinderarmoede is in België, mazelen, kanker, asperges uit Peru, Anuna, zwarte kruispunten, vervuilde oppervlaktewateren, Roundup en de CD&V.

***

<a class=”word-lid-midden” href=”/lidmaatschap”>Steun ‘tScheldt tegen de verdere Heidi-Van-Tielanisering van Vlaanderen</a>

2 reacties op “Pikant positief, na een dagje Vlaamse media verteren

 1. Waar is de tijd dat lolsmoel en besmet samen met Antifa sponsor Spruyt uit de rode burcht het ABVV een
  “panelgesprek “gingen doen in Antwerp Expo met als thema ‘de gevaren van het Vlaams belang ,maar vooral van de fascisten van Voorpost ‘
  Deze verlichte voorstelling werd bijgewoond door de graai keizer van t’zeetje Van de Lanotte – die voor alle zekerheid maar op de laatste rij ging zitten je weet maar nooit want op het partijtje Voorpost bashen was er niemand van het VB of Voorpost uitgenodigd om weerwerk te geven .
  Omdat ik insiders in voornoemde tentoonstellingsruimte had werd dit mij ,en enkele vrienden per elektronische duif medegedeeld en namen wij elk afzonderlijk plaats in het zaaltje om ons oor te luisteren te leggen ,en eventueel onze verdedigers van de Vlaamse zaak bij te staan en leugens achter hun rug om te ontkrachten zo niet met luide stem te saboteren vermits er enkel na afloop vragen mochten gesteld worden.
  Het was een kakofonie van leugens en linkse haatpraat zoals verwacht , een klei heertje in de zaal merkte op dat er geen gesprekspartners van de tegenzijde waren uitgenodigd , werd deze aangemaand te zwijgen of de zaal te verlaten, dit konden wij niet velen en hebben hun gevraagd of ze bij de gepleegde” misdaden” door het VB en Voorpost misschien fysiek aanwezig waren want dat wij “hen daar niet hadden gezien” waarop de heren zeer haastig over elkaar struikelend de zaal verlieten en wij een staande ovatie kregen ,Van De La had de zaal al langer verlaten ,mooie herinneringen .

  spreuk van de dag ; als de vos de passie spreekt boer let op uw ganzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *