Pigs in Space(y) – 't Scheldt

Pigs in Space(y)

Straf: het personage Frank Underwood speelt in feite de acteur Kevin Spacey. Subliem hoe hij een hak zet naar degenen die hem broodroofden omdat hij het varken had uitgehangen.

Featured Video Play Icon

Straf: het personage Frank Underwood speelt in feite de acteur Kevin Spacey. Subliem hoe hij een hak zet naar degenen die hem broodroofden omdat hij het varken had uitgehangen. Het zal hem echter worst wezen wat de buitenwereld van hem denkt nadat hij had ondervonden dat schaamte niet volstaat voor de net niet gesubsidieerde MeToo-vereniging. Inderdaad jammer voor wie zich geraakt voelden door Spacey’s aanrakingen, maar net als hij verhardt de wereld.

Nu is hij echter niet de enige die gespeelde boodschappen uitzendt. Dichter bij huis gebeurde met de koninklijke kerstboodschap iets soortgelijks. Toen de koning qua inhoud het laken naar zich toe wou trekken zocht men in regeringskringen naar een creatieve bypass. Zo kwam men terecht bij de niet onbekende imitator Bernard Bidet. In het dagelijks leven een gerespecteerd moraalfilosoof verwierf hij bijval met zijn werk ‘Freud en de erotiek van gekonfijt fruit’. In heuse Mission Impossible-stijl transformeerde Bidet zich tot een levensechte(re) koning F. De geplande striemende hoon tegenover de politieke kaste werd vervangen door wat de media omschreven als ‘een emotionele oproep tot verantwoordelijkheid in eigen stijl’. De dubbelganger werd zelfs niet afgeleid door het gekreun dat uit de gigantische kerstboom naast hem opmoffelde. Dat bleek van voormalig royaltywatcher Kathy Pauwels te komen. Daarom hadden we haar niet meer gezien: ze zat al enige jaren in die boom die de rest van het jaar op de paleiszolder uitrust. Paola – de echte moeder van de echte koning – had niets in de gaten.

Bernard Bidet is overigens al vaker ingezet. Zo was het de bedoeling om premier Michel te vervangen in Marrakesh, maar de egards lonkten net iets te heftig. Wel heeft hij al vaak Guy Verhofstadts plaats ingenomen op het spreekgestoelte van het Europees Parlement. Als Guy in Toscane zichzelf ontkurkt staat Bernard klaar. Het is geweten dat Verhofstadt een prachtig Oxford-Engels spreekt, dus herkent U makkelijk de imitator aan zijn schabouwelijke worsteling met die taal. De echte belezen liberaal zou nimmer dergelijk krom gekauwd gebrabbel uit de bek gespuwd krijgen. Bernard Bidet is een fenomeen dat we nog vaker niet zullen herkennen. Opletten !

1 reactie op “Pigs in Space(y)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *