ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Piet Vanthemsche bedreigt journalisten van ‘tScheldt op zijn Facebookpagina – 't Scheldt

Piet Vanthemsche bedreigt journalisten van ‘tScheldt op zijn Facebookpagina

De door de overheid ingehuurde baas van de economische crisiscel, Piet Vanthemsche, roept niet alleen op om kritische websites, zoals ‘tScheldt, te boycotten, hij bedreigt nu ook onverholen de journalisten die ervoor werken…

De door de overheid ingehuurde baas van de economische crisiscel, Piet Vanthemsche, roept niet alleen op om kritische websites, zoals ‘tScheldt, te boycotten, hij bedreigt nu ook onverholen de journalisten die ervoor werken.

**

Na enkele kritische artikels op ‘tScheldt over de manier waarop Piet Vanthemsche en zijn ERMG groep een kunstmatige monopoliepositie creëerden voor de tuincentragroep AVEVE riep Piet Vanthemsche eergisteren op om ‘tScheldt te ontvrienden. Enkele uren later werd de website van ‘tScheldt gehackt. Gisteren ging Vanthemsche op zijn Facebookpagina nog een stap verder. Zijn rancuneuze karakter kreeg de bovenhand en hij publiceerde: “Maar wie mij aanvalt is nog niet met mij klaar! Ik laat niet met mij sollen. Ik bijt terug.”

Misschien kan de Koning, een connectie waar Vanthemsche graag mee uitpakt, hem even de definitie van satire uitleggen. Vanthemsche denkt op kinderlijke wijze dat satire een vrijkaart is om mensen zomaar aan te vallen of te beschimpen of om er mee af te rekenen.

Niets is minder waar.

Satire is een kunstvorm.

Satire hekelt wantoestanden door ze uit te vergroten, waardoor ze soms lachwekkende proporties aannemen.

In die zin wordt satire toegeschreven aan de nar, het gemaskerde figuurtje dat al lachende, vaak in het paleis, de waarheid zei.

En met sarcasme, ironie en spot weerspiegelt de nar de holle houding van hooggeplaatsten die zich laag gedragen.

In het Engels wordt nog het best uitgelegd waar satire voor staat: “shaming individuals or government into improvement”.

Door aan te tonen dat Piet Vanthemsche als ex-baas van de Boerenbond, de AVEVE’s (eigendom van de Boerenbond) voortrekt door alleen de AVEVE’s van overheidswege te openen en ALLE andere tuincentra gesloten te houden, vervult ‘tScheldt een maatschappelijke rol. We tonen aan dat er is niet klopt. We vertolken de frustratie van duizenden mensen die in de Belgische tuincentra werken, en die met afgrijzen constateren dat AVEVE momenteel de hele markt verstoort.

Dat Piet Vanthemsche boos is omdat ‘tScheldt het enige medium is dat met sarcasme dit ONRECHT aankaart is zijn goed recht. Dat hij oproept om  een medium te boycotten doet al meer wenkbrauwen fronsen. Dat hij ervoor zorgt dat een medium gehackt wordt is een misdrijf. Dat hij nu op schrift stelt wraak te nemen is een reden om hem per onmiddellijk te ontslaan uit zijn functie als co-voorzitter van een coronacrisiscel. Het is duidelijk dat hij niet meer in staat is de ware vijand te herkennen. De vijand is niet ‘tScheldt. De vijand voor de mensen is corona. De vijand voor de tuincentra is Vanthemsche.

Als de AVEVE’s vrij spel blijven krijgen zal volgende week de staat allicht gedagvaard worden door de Belgische vereniging van tuincentra. Terwijl zich daar een nieuw totaal onnodig gevecht afspeelt zal Piet Vanthemsche bezig zijn wraak te nemen op die enkele journalisten van ‘tScheldt. Goed bezig Piet!

Wij kennen onze plek bij ‘tScheldt. Wij betekenen niets.

Het feit dat zij die wel iets betekenen, de reguliere pers, het niet aandurven om Piet Vanthemsche op zijn plaats te zetten als hij een volledige economische sector ontwricht, roept zeer veel vragen op.

Het feit dat deze reguliere pers de pertinent neergeschreven oproepen om een medium te boycotten en wraak te zullen nemen op haar journalisten negeert, roept niet alleen vragen op, het is een teken dat de ware echte journalistiek in Vlaanderen binnen enkele maanden samen met corona zal verdwenen zijn. Er blijft alleen nog entertainment over.

De tekst die Piet Vanthemsche gisteren op zijn Facebook publiceerde:

Gisteren kreeg ik bezorgde reacties naar aanleiding van aanvallen op de de sociale media, in de zin van: Piet zie je nog zitten? Ik zie het natuurlijk nog zitten! Maar wie mij aanvalt is nog niet met mij klaar! Ik laat niet met mij sollen. Ik bijt terug. Onder het motto dat ik opnam toen ik baron werd: no guts, no glory. Sine audacia, nulla gloria. Het moest voor de vorst in het latijn zijn ????.

Deze ene paragraaf leert een gewone Vlaming wat voor soort man je moet zijn om tot de top van dit land te behoren… je bent een echte kerel want je belooft wraak te nemen, je vermeldt dat je baron bent, en je herhaalt nog eens dat je een dikke vriend bent van de koning.

Lang leve het katholieke Vlaanderen uit de jaren zestig.

***

Lees meer:

Tuincentrum lokt PV uit om oneerlijk systeem aan te kaarten dat alleen AVEVE’s open mogen zijn…

Alle tuincentra toe! (behalve die van AVEVE)

De AVEVE MAFFIA

Piet baron Vanthemsche vraagt Facebookvrienden ‘tScheldt te ontvrienden…

***

Wij zijn geen baron. Wij hebben geen dure vrienden. Wij kennen de Koning niet. Wij doen het met de abonnementen van de gewone Vlaming. Kies een abonnement:

 

6 reacties op “Piet Vanthemsche bedreigt journalisten van ‘tScheldt op zijn Facebookpagina

  1. Vanthemsche, de belgenhond die niet alleen zou blaffen, maar ook bijten. De coronatijden blijven hopelijk nog een tijd aanslepen. De ware aard van bepaalde despoten komt zeker nog boven en de Vlaming, dronk nog een glas, piste nog een plas en alles bleef zoals het was.

  2. Wel dikkop ik neem uw uitdaging met graagte aan liefst fysiek dan ! uw collaboratie met natuurpunt in de mestmaterie is niet door iedereen vergeten ,er bestaan nog oude voorvechters zoals ik ,uw belgicistisch onderkruiperig gedrag is niet aan de jonge boeren besteed ! als men een corrupt sujet als u tot de “crisis” cel benoemd zal de maskerade niet lang standhouden en volgt de rekening , het feit dat u een satire krant bedreigd toont aan dat uw ideologie de druk van het plebs niet meer aankan ,en uw volgevreten figuur zal plaats moeten ruimen voor figuren die de weinige open ruimten met kennis en zorg willen vrijwaren van fascisten zoals u ,die al decennia lang de hardwerkende landbouwers hebben uitgezogen en misbruikt ! stront hoort thuis op de mesthoop , ik zal dit posten op alle agrarische sociale media,zonder dank !!

  3. Zoals vermeld. Kijk eens naar alle organisatorische tentakels van De Boerenbond en hun omzetten, winsten en subsidies. Ook naar de gecumuleerde mandaten van hun bestuurders. Die deinzen niet terug voor dreiging en intimidatie. Zelfs Joke Schauvlieghe en yves Leterme moesten doen wat ze hun opdroegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *