ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Philippe baron Bodson, ex-CEO Lernout & Hauspie, dood door corona – 't Scheldt

Philippe baron Bodson, ex-CEO Lernout & Hauspie, dood door corona

Philippe baron Bodson was de man die probeerde te vermijden dat België haar electriciteitsvoorziening zou verliezen aan Frankrijk. Hij streed hard, maar verloor. Vandaag verloor hij ook de strijd tegen corona

Philippe Bodson (1944) voerde in 1998 een heroïsche strijd voor het behoud van Tractebel als Belgische energieleverancier. Hij wilde daartoe Tractebel fusioneren met Electrabel. Maar de toenmalige regering volgende hem niet. In 1999 kwam Tractebel dan voor 100 % in handen van Suez terecht. Sindsdien is België schatplichting aan Frankrijk voor haar energie en heeft Macron meer te zeggen over Uw electriciteitsrekening dan de volledig Belgische regering.

Na een discussie met Suez-voorzitter Gerard Mestrallet over de verhuis van de hoofdzetel van Tractebel van Brussel naar Parijs, mocht Bodson beschikken.

Daarom hulde aan Philippe Bodson…

Bodson was in 2001 ook even CEO van Lernout & Hauspie toen het schip al aan het zinken was. Hij was de man die Jo Lernout buiten gooide. Bodson kon het faillissement niet vermijden.

Bodson kreeg twee weken geleden corona. Hij overleed vandaag aan het griepje (Marc Pullover Van Ranst terminologie).

***

Oeps je hebt geen abonnement. Kies een abonnement.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *