ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Petra De Sutter over orgasmes en andere orale verwennerijen – 't Scheldt

Petra De Sutter over orgasmes en andere orale verwennerijen

‘Ik ben opgehouden met vragen stellen over de zin van het bestaan’, of ‘Orgasmes veroorzaken de aanmaak van gelukshormonen‘… het kwam allemaal uit de mond van Petra De Sutter op de Openbare Omroep…

Voor wie zijn pand niet tijdig uitgeraakte was er de onvermijdelijke Nic Balthazar die de middag op Eén kwam gijzelen in gezelligheid met een praatgast die inzichten heeft opgedaan alsof het om een aandoening gaat. Nic heeft niks te zeggen maar alles te vragen. Nic heeft niks in de zakken en niks in de mouwen. Nic heeft zelfs niks haar. Zijn Über-boeiende gaste van deze week was vroeger een gast: Petra De Sutter, gerenommeerd fertiliteits-expert (met koppelteken), celliste en in haar vrije tijd Europarlementslid, pardon Europarlementariër voor Groen.

In de aankondiging op ons tv-scherm stonden een paar inzichten van Petra te lezen. ‘Een dieptepunt is vaak een kantelmoment’ was er zo een en dan kan het niet anders of er gaat iets kantelen in je ingewanden. ‘Als de boot in de goede richting vaart, maakt het niet uit wie er aan het roer staat’, was nog zo’n knaller die deed vermoeden dat ze democratische volkswil maar dunnetjes vindt. ‘Ik heb zowat alle boeken over filosofie, religie en zingeving gelezen’ poneerde Petra zonder te willen overdrijven. ‘Mensen zijn sociale wezens’, lichtte ze toe voor haar eco-onlogische achterban die ook eens thuiszat zoals gewone mensen. Tof, hè? ‘Orgasmes veroorzaken de aanmaak van gelukshormonen’, peuterde Petra uit haar pruilend mondje. ‘Die meervoudsvorm moet ik onthouden’, prentte Balthazar in zijn kalende achterhoofd, waardoor hij er voor zijn geëngageerde kijkers nog gelukkiger uitzag dan toen de uitzending begon.

‘Ik ben opgehouden met vragen stellen over de zin van het bestaan’, voegde het prominente Groen-lid eraan toe waarbij Nic de zin van zijn programma enigszins in elkaar zag stuiken. ‘Trek het u niet aan’, had de Dalai Lama haar ooit toevertrouwd tijdens een thee-uitspatting. Dat doet Petra sindsdien ook niet meer. Dit vonden haar activistische kiezers wellicht een onvruchtbare insteek. Nic Balthazar likte aan zijn befbaardje omdat de in het rond spuitende inzichten van zijn wereld een betere plek maakten, dat zag je zo. Tenslotte gaat het er alleen maar om dat zulke mensen zich op de Openbare Omroep wat kunnen vermeien. Petra gniffelde en krabde aan haar echte haar. Echt mooi.

***

Verwen U zelf met het verwenabonnement op ‘tScheldt. Inbegrepen in het abonnement is een massage door Petra De Sutter, een zangsessie met Nic Balthazar en iets wat lijkt op een orale tegemoetkoming van journaliste Trui De Swaffelaere wat dat ook moge zijn. Kies je abonnement:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *