Peter Mertens (PVDA) opent kapsalon – 't Scheldt

Peter Mertens (PVDA) opent kapsalon

Een nieuwe medewerker van ‘tScheldt, onderzoeksjournalist Odo De Vlaeminck legt haarfijn bloot wat Peter Mertens (PVDA) van plan is…

In this June 29, 2020, photo provided by U.S. Customs and Border Protection, a field operations officer inspects a suspect hair accessory at a centralized exam station in Newark, N.J. On Wednesday, July 1, 2020, U.S. Customs and Border Protection detained a shipment of weaves believed to be made in a Chinese detention camp. The shipment is suspected to be human hair. Some information on the package was blurred by the source. (U.S. Customs and Border Protection via AP)

Met de fiets slalommend tussen stilstaand verkeer op de Turnhoutsebaan in Borgerhout bij Antwerpen, valt ons onderzoeksjournalistiek oog op een wervende affiche. Tussen een dichtgespijkerd pand, een shisa-bar, een viswinkel en het allerlaatste witte werkmanscafé, lezen we tot onze niet geringe verbazing: ‘Hier opent binnenkort Kapsalon Peter Mertens!’.

Voor alle duidelijkheid: met kapsalon wordt niet het vettige, halve meter lange stokbrood met kebab, friet en zigeunersaus bedoeld. Het gaat hier wel degelijk om een plek waar al uw haarproblemen op een deskundige en betaalbare manier worden opgelost. Geneeskunde voor het volk! Haar voor het volk! Dat zaakvoeder Peter Mertens via de uit het maoïstische Amada geboren PVDA bevoorrechte relaties met China onderhoudt, wisten we. Weinigen weten evenwel dat er tussen China en Europa – en Antwerpen in het bijzonder – een levendige, lucratieve handel in Echt Haar is gegroeid. Dat komt zo.

Oeigoerse tressen

In het arbeidersparadijs China neemt Grote Roerganger Xi-Jinping het niet zo nauw met de mensenrechten. Laat staan met de honderdduizenden Oeigoeren, een bevolkingsgroep met Turkse wortels en in de regel moslim van geloof. De Oeigoeren zitten in de weg van de Nieuwe Zijderoute die China over land met het Oude Avondland moet verbinden, teneinde Europa economisch te koloniseren. Onder Oeigoerse tenten en kampementen bevinden zich schatten aan edele metalen en levensnoodzakelijke grondstoffen. Die ‘Untermenschen’ moeten daar weg! Oeigoeren worden bij tienduizenden opgesloten in Chinese heropvoedingskampen. Ze worden vernederd en geslagen tot ze de Koran afwijzen, een onmogelijke opdracht voor eender welke aanbidder van Allah waar ook ter wereld.

Van Oeigoerse moslimvrouwen wordt het haar afgeknipt en de schedel glad geschoren. Een beetje zoals Hitler dat in Auschwitz en andere concentratiekampen heeft voorgedaan. Die prachtige, manu militaris met de tondeuse brutaal en schaamteloos afgeschoren lokken gaan evenwel niet verloren. Omdat er in Europa grote vraag is naar hair-extensions vullen die slimme Chinezen containers met echt haar en verschepen tonnen Oeigoerse tressen richting Hamburg, Rotterdam en Antwerpen.

Wanneer zo’n container aangemeerd in het Bevrijdingsdok openzwaait, hebben de haaruithalers in dienst van Peter Mertens BVBA de winst voor het grijpen. Uit goede bron vernemen we dat Peter Mertens binnenkort een tweede vestiging van zijn kapsalon hoopt te openen in de Abdijstraat, trendy zakenhart van het florissante Antwerpse Kiel. Op middellange termijn wil het gevierde kamerlid/gemeenteraadslid met Peter Mertens Hair Extensions naar de beurs. Peter Mertens zegt bij herhaling dat parlements- en gemeenteraadsleden te veel verdienen. De helft van wat hij als volksvertegenwoordiger/gemeenteraadslid opstrijkt, stroomt naar de partijkas van de Partij van de Arbeid. Insiders beweren dat Peter Mertens Hair Extensions dat inkomensverlies moet proberen goed te maken. De wervende slogan van Peter Mertens Hair Extensions liegt niet: ‘Knippen in China, groeien in Antwerpen!’

***

Foto: “U.S. Customs and Border Protection” neemt een container met illegaal haar in beslag op weg naar Peter Mertens Hair Extensions in Antwerpen.

***

Steun FOEF het onafhankelijke Fonds voor Ongebonden Evenwichtige Frontjournalistiek. Dankzij een subsidie van het FOEF kan ‘tScheldt beroep doen op journalistieke onderzoekstalenten zoals dat van Odo De Vlaeminck. Kies een abonnement:

 

6 reacties op “Peter Mertens (PVDA) opent kapsalon

  1. Misschien er ook eens bij vertellen dat de meeste IS terroristen in Irak Oeigoeren waren en dat dit de reden is dat ze serieuze problemen hebben in China

  2. Blijkbaar zijn al die media bedrijven gerunt door RIJKEN die VEEL TE VEEL GELD hebben ?ZO ZOU U DENKEN terwijl jet de corrupte LIBERALEN zijn van de OVLD MR VB NVA die onze welvaart AFBREKEN !!! Ja, dentro er maar even over na. BE moet VEEL SOCIALER WORDEN opdat er geen 400.000 burgers meet zijn die slechte een schandalig pensioentje krijgen onder het LEEFLOON ttz. €700….!!!! ROT POLITICI .

  3. Geen slecht idee van die Chinezen… op die stenentijdperkers blijven kloppen tot ze hun misdadig geloof voor goed hebben afgezworen en terug normale mensen geworden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *