ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Peter Jan Rens fileert voor ‘tScheldt het begrip ‘fout’ in ware Kevin Spacey stijl – 't Scheldt

Peter Jan Rens fileert voor ‘tScheldt het begrip ‘fout’ in ware Kevin Spacey stijl

Kevin Spacey lanceerde vorige week een briljante video over ‘fout’ zijn. Sommige mensen zijn inderdaad echt heel fout, anderen zijn gemiddeld fout en weer anderen een heel klein beetje fout. Maar werkelijk niemand is helemaal, tot op het bot, ‘zonder fout’. De ooit Grote Meneer Kaktus, Peter Jan Rens, parodieerde speciaal voor ‘tScheldt de Kevin Spacey video omdat ‘fout zijn’ in essentie een meerlagige jas is die vandaag door iedereen te pas en te onpas uit- dan weer aangetrokken wordt.

Featured Video Play Icon

We moeten eerlijk zijn.
We moeten het eens hebben over ‘fout’ zijn.

We leven in een tijd waar iedereen bij het minste ontploft, standpunt kiest en met een priemend vingertje het eigen grote gelijk in het gezicht van ‘de Ander‘ duwt. Vandaag de dag volstaat een genster om van ‘fout zijn‘ beticht te worden. Sommige mensen zijn daarbij gewoon echt heel fout, anderen zijn gemiddeld fout en weer anderen een heel klein beetje fout. Maar werkelijk niemand is helemaal, tot op het bot, ‘zonder fout’.

De Katholieke Kerk maakte van ‘fout zijn’ een business model. Vermoedelijk het meest winstgevende business model ooit. Sinds de Middeleeuwen verdiende er niemand meer aan fout zijn dan de Kerk. De Kerk verloor echter al haar macht omdat ze zelf heel fout was geworden. In plaats van de Kerk kwamen Disney, Hollywood, Hilversum, Dag Allemaal en de VRT.

Vorige week maakte het veelgeplaagde Hollywood icoon Kevin Spacey een briljant fout YouTube filmpje waarin zijn karakter Frank Underwood de acteur Kevin Spacey parodieerde. Heerlijk. Wat men ook van de man of van zijn handelingen mag denken.

In Nederland is er nog zo’n acteur die goed ‘fout’ bezig is. Vroeger was hij met zijn Grote Meneer Kaktus Show wereldberoemd in Vlaanderen en Nederland. Vandaag is Peter Jan Rens een zogenaamde foute jongen die geen enkele verdienste meer schijnt te hebben tenzij het op 63 jarige leeftijd bezwangeren van een 21 jarige Nederlandse. (By the way Rens versloeg hiermee Charlie Chaplin, die was 54 toen hij zijn vierde vrouw Oona leerde kennen. Zij was 18. Ze zouden nog 8 (!) kinderen krijgen. Heel fout!)

Niet alleen kinderen maken met een veel te jonge vrouw wordt Peter Jan Rens aangewreven, nee ook…fraude, inbraak, oplichting, schulden….wie Peter Jan Rens googelt krijgt het complete ABC der mogelijke zonden te lezen…

Wie beter dan Peter Jan Rens om in ware Kevin Spacey stijl voor ‘tScheldt het begrip ‘fout’ in deze tijd te kaderen…

1 reactie op “Peter Jan Rens fileert voor ‘tScheldt het begrip ‘fout’ in ware Kevin Spacey stijl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *