ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Pasta Polonaise: de politieke paringsdans – 't Scheldt

Pasta Polonaise: de politieke paringsdans

Kent U Elke Van den Brandt? Dit Brussels Groentje verkeert in een permanente staat van opwinding over zoveel leuke samenwerking tussen de leuke partners in de nieuwe Brusselse regering die van Brussel een leuke stad wil maken. Vooral voor de mensen. En de kinderen van de mensen. Elke gaat nooit buiten zonder haar Zweedse genotsballetjes en gelijk heeft ze! Hoe zou ze anders de flinkse verpakking verkocht kunnen krijgen die het regeerakkoord uiteindelijk is?

Kent U Elke Van den Brandt? Dit Brussels Groentje verkeert in een permanente staat van opwinding over zoveel leuke samenwerking tussen de leuke partners in de nieuwe Brusselse regering die van Brussel een leuke stad wil maken. Vooral voor de mensen. En de kinderen van de mensen. Elke gaat nooit buiten zonder haar Zweedse genotsballetjes en gelijk heeft ze! Hoe zou ze anders de flinkse verpakking verkocht kunnen krijgen die het regeerakkoord uiteindelijk is? Weg met de niet leuke auto’s, maar niet weg met de leuke allochtone terreurchauffeurs. Weg met de niet leuke vuile lucht, maar de leuke diesel blijft alvast tot 2030. Weg met de niet leuke wachtlijsten voor een sociale woning, maar niet weg met de leuke nieuwkomers die de lijsten blijven overbevolken. PS-garnituur Rudi Vervoort doet voort, Olivier Maingain (voor eeuwig FDF) passeert voorbij de vervaldatum en Ecolo-heks Zakia Khattabi waant zich de politieke Dancing Queen die over iedereen heen walst.

Bij de Open VLD is het pas echt lachen geblazen: Guy Vanhengel dacht: ‘Gewoon doen!’ en liet de WC-bril omhoog staan vooraleer zijn nationale voorzitster een zitje voor de Franstalige Liberalen van de MR kon vrijhouden. Na de wekelijkse heisa op het partijbestuur over de houding tegenover Vlaams informateur Bart De Wever krijgt ze nu na al haar smachtend gesmeek de deur tegen de bebrilde neus van haar Brusselse partijafdeling. Sven Gatz mag dan wel de ministeriële pluimen in zijn gat steken; het was toch maar Dikke Guy die het kieken mocht pluimen. Op de liberalen kun je altijd rekenen om elkaar te raken. Deze keer wellicht niet meteen een dure pasta na een goedkope paring zoals ze dat bij de Open VLD gewend zijn. Wat moet Gwendolyn nu met Guy’s middenvinger?

Jef Van As

***

Er is nog werk aan de winkel om Vlaanderen vrank en vrij te maken. Steun ‘tScheldt! Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *