ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Paniekvirus de reden van een koortsige rede – 't Scheldt

Paniekvirus de reden van een koortsige rede

Vanuit een fobie voor Vurige Tongen besloten de Belgische bisschoppen geen hostie op de tongen der gelovigen meer aan te reiken…

Vanuit een fobie voor Vurige Tongen besloten de Belgische bisschoppen geen hostie op de tongen der gelovigen meer aan te reiken.

**

Robert Long zong ooit op ‘Vroeger of later’ – de best verkochte Nederlandstalige plaat van de jaren 70 – over dipsaus bij de hosties, maar dat bleek na rijp beraad toch geen alternatief om tijdens de misviering gewoon iets in huis te hebben. De Kerk verbiedt voorlopig dus gemeenschap met het Hogere. Gemeenschap met het lagere blijft kroost- en koortsvrij, zo wordt althans gegarandeerd in de priesteropleidingen.

In Frankrijk kussen ze niet langer en zoiets waait zeker over naar hier. Goed nieuws dus voor mensen zonder bovenlip zoals de excellenties Alexander De Croo (Halfopen VLD) en Ben Weyts (Halfgesloten N-VA) die allebei lijden aan het redelijk ongemakkelijk syndroom van de ‘Luc Appermont-mond’. Zij kunnen voortaan opgelucht het smoskussen laten. Het lurken van soep blijft echter problematisch voor deze terecht culinaire paria’s.

Bij Groen is men opgetogen opnieuw enige politieke relevantie aan de horizon te zien verschijnen. De jubelende uitspraak bij monde van een intussen ontslagen studiedienstbureaucraat dat al die migranten nu perfect dode corona-Belgen kunnen vervangen kwam niet voldoende over bij het publiek. Goed bedoeld om het langverwachte nut van allochtonen te willen bewijzen, maar de communicatie getuigde spijtig genoeg van een verslapt potentieel, aldus een gloednieuwe eco-medewerkster wier haardos verraadde waar het Amazonewoud is gebleven.

De keuze van sp.a-voorzitter Conner Rousseau om geen alcohol meer te drinken joeg een elektroshock door het rode bastion. Als onze leden niet zat blijven, dan blijven ze natuurlijk geen lid, stelde een syndicalist met een overall van de Antwerpse Dok over zijn kostuum gedrapeerd. Conner, die sterk gelooft in mode voor de modale mens, kiest normaal voor de minste weerstand denkbaar. Dit besluit is de spreekwoordelijke druppel te veel voor de oudere sossen wier pint het laatste verzet is tegen de islamisering van hun volkshuis. Welke partij vangt hen op met bier en sateekes?

Een enkeling uit de orthodoxe joodse gemeenschap vraagt zich in dit huidig klimaat zuchtend af waarom ze bij de kandidatenzoektocht van de CD&V toen niet begrepen waarom er beter geen hand wordt gegeven aan een vrouw. Je kunt inderdaad te vroeg gelijk hebben, alhoewel die orthodoxen hun tijd wel heel ver en vooral al heel lang vooruit waren.

Op een receptie waar je je perceptie nu eenmaal wil maximaliseren zijn de kusjes en kneepjes even belangrijk als de kwaliteit van de hapjes. Het paniekvirus treft de politiek tot onder de gordel van de al afgezakte broek. Hadden de bewindslieden maar wat extra tijd op overschot om een en ander aan te pakken. Godzijdank bestaan er ons van de paniek genezende heren die ondanks hun plompe elegantie en hun gemanicuurde arrogantie al hun tijd en liefde wijden aan het redden van ons allen. Hun woorden glijden als op een glijbaan van de tong en stellen ons even gerust als vredesvoorstellen van de Taliban. Vandaag vervangt de traumatherapeut de politicus op de trampoline van de macht.

***

Steun het ‘tScheldt fonds ter bekering van Marc Van Ranst. Hij heeft op Twitter zoveel Vlamingen uitgemaakt voor racist en fascist dat we hem op cursus zouden willen sturen ter lering van normale conversatietechnieken op sociale media. Kies je abonnement:

1 reactie op “Paniekvirus de reden van een koortsige rede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *