Overheid staat op punt 12 miljoen afgekeurde mondmaskers ‘goed’ te keuren om uit te delen aan bevolking – 't Scheldt

Overheid staat op punt 12 miljoen afgekeurde mondmaskers ‘goed’ te keuren om uit te delen aan bevolking

De Nationale Veiligheidsraad van 24 april 2020 heeft één ding bewezen…. het nu al maanden durende leugenachtige discours over de mondmaskers

De Nationale Veiligheidsraad van 24 april 2020 heeft één ding bewezen…. het nu al maanden durende leugenachtige discours over de mondmaskers.

**

Het kan niet dat mondmaskers de ene dag niet helpen en de andere dag wel. Het kan niet dat mondmaskers wel werken op het gelaat van een dokter, maar niet op het gelaat van een kapper. Het kan niet dat Koning Filip (FOTO) wel wordt beschermd door een mondmasker, maar U als klant in de Delhaize niet. Het kan niet dat het coronavirus de intelligentie heeft om voor 24 april wél door een FFP2 mondmasker heen te vliegen, en na 24 april niet meer.

De overheid heeft hier een dodelijk spel gespeeld.

Maar nu wordt het nog erger. Terwijl virologen met uitgestreken gezicht op TV al weken verklaren dat mondmaskers niet helpen tegen het ‘griepje’, is de overheid achter de schermen met man en macht op zoek gegaan naar mondmaskers. Een speciale taskforce onder leiding van Philippe De Backer werd geïnstalleerd, de wet op de openbare aanbestedingen werd geschrapt wegens ‘oorlogstijd’ en de overheid is massaal mondmaskers gaan bestellen.

De manier waarop Maggie De Block mondmaskers heeft besteld tart alle verbeelding. Mocht Maggie De Block dit als ondernemer hebben gedaan, was ze nu falliet verklaard door een ondernemingsrechtbank en had de curator een strafklacht tegen haar ingediend. Het resultaat van de mondmasker-saga is dat er op dit moment meer dan 20 miljoen afgekeurde mondmaskers in België zijn.

Onder druk van de ERMG, de Economic Crisis Management Group, een zoveelste denktank door de overheid geïnstalleerd met allemaal dure namen op de businesskaartjes, is de Nationale Veiligheidsraad overgegaan tot een versnelde afbouw van de lockdown-maatregelen. Voorwaarde om de afbouw door de strot van de mensen te duwen is hen te doen geloven dat er genoeg beschermend materiaal is om terug aan het werk te gaan.

Geloof ons. Er is niet genoeg beschermend materiaal.

Wat er nu gaat gebeuren is het volgende. Er zijn 12 miljoen afgekeurde maskers die werden afgekeurd door de overheid omdat uit onderzoek bleek dat ze niet volledig aansloten op het gelaat. Het filterende materiaal van de maskers kwam wel positief uit de testen, met andere woorden, het virus geraakt niet door deze maskers mochten ze wel goed aansluiten op het gelaat.

De overheid staat nu op het punt hun afkeuring stilletjes te laten verdwijnen en de maskers toch toe te laten op de markt als je de maskers met een ‘nose-strap‘ vastkleeft op je neus. De ziekenhuizen die deze maskers ook al afkeurden staan op hun achterste poten omdat het geen zin heeft slechte maskers goed te maken door middel van een sticker op de huid van de neus en de wangen. Dus gaan deze 12 miljoen maskers niet naar de ziekenhuizen.

Ze zullen bij U terecht komen, en U zal denken dat U een perfect masker heeft gekregen in Uw woonzorgcentrum, van Uw gemeente of van Uw werkgever.

En U zal opnieuw…. voorgelogen zijn door de overheid. Want remember… mondmaskers…. die hielpen toch niet?

***

Het groepje naamloze vrienden van ‘tScheldt in de gangen van ministeries en politieke partijen groeit gestaag. Hardwerkende mensen die dingen horen waar ernstige vragen over kunnen gesteld worden. Steun ons, met informatie of een abonnement. Steun de ‘nar’ in het gezelschapsspel dat samenleving heet. Kies een abonnement:

 

17 reacties op “Overheid staat op punt 12 miljoen afgekeurde mondmaskers ‘goed’ te keuren om uit te delen aan bevolking

 1. Stomme leiers met mal wette ,Kriminele oortredings wat deur linkse regering gedek word ,Wie glo nog die Nasionale Veiligheidsraad? hulle is nie minder misdadigers nie

 2. Die smeerlapjes gaan ons nog verplichten om met die AFGEKEURDE rommel op onze mond rond te lopen. Dat NOOIT. Snap je ? NOOIT. Trouwens. Hoeveel dokters en mensen in de zorgcentra zijn besmet geraakt met nochtans betere maskers in gebruik ? De helft ? Driekwart ? Of neem nog maar gerust (veel) meer. Die mondmaskers als bescherming zijn dan ook niets meer dan een volkomen walgelijk misplaatste klucht.

 3. Sorry meneer de schrijvelaar. U hebt de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt.
  Dan maar nogmaals een snelcursus ‘maskers voor dummies’.
  Enkel de FFP2 maskers beschermen de drager er van. De andere maskers verhinderen enkel dat speekseldeeltjes of partikels welke bij hoest- of niesbuien vrolijk gaan ronddartelen ( en waarin virussen kunnen meereizen ) vrolijk rondgestrooid worden, en dat nu niet meer of veel minder zullen doen als ze worden tegengehouden door een masker.
  Desondanks blijven de meeste mensen denken dat als ze zo een maskertje dragen ze beschermd zijn. Wat dus het geval helemaal niet is. Dragers van zo een masker bedank ik steeds als ik ze tegenkom omdat ze daardoor mij tegen hen beschermen. En als ik dan verder uitleg dat ze door het dragen van een masker niet zichzelf maar de anderen beschermen moet ge eens de grote ogen van verbazing zien.
  Ik hoop dat u, beste schrijvelaar, en allen die dit leest nu eindelijk de klepel weet hangen.

  1. Het is duidelijk dat U graag uitpakt met Uw kennis. En dat lijkt ook de enige bedoeling van Uw commentaar. Indien U het artikel gelezen had dan had U gezien dat het helemaal NIET over soorten maskers ging of wie met welk masker beschermd wordt. Maar we gunnen U Uw 15 minuten fame. (‘tScheldt)

   1. De bedoeling van mijn commentaar was om duidelijk te maken dat maskers afgekeurd voor gebruik in ziekenhuizen nog steeds nuttig kunnen zijn voor het grote publiek.
    Is het nu duidelijker?

    1. Nee, de info waarover wij beschikken gaat over een ziekenhuisgroep die een grote partij chirurgische maskers afkeurde om uit te delen aan het publiek, maskers die zoals U correct stelde niet de drager beschermen maar de anderen. Het ging niet om FFP2 maskers. (‘tScheldt)

     1. En u stelt zich geen vragen bij zulke informatie? 12 miljoen maskers betekent aan een gebruik van 20 maskers per dag per personeelslid in deze coronatijden nog steeds 600.000 man/vrouwdagen maskergebruik. Dat moet een serieuze ziekenhuisgroep zijn of ze hebben voor jaren stock.

     2. Maar dat schreven we toch niet?! Die ziekenhuisgroep heeft een partij van 400.000 stuks geweigerd. (‘tScheldt)

     3. Maar als iedereen een masker draagt dat de ander tegen de drager ervan beschermt zijn we dus met zijn allen wél tegen elkaar, en dus tegen besmetting, beschermd.

     4. Beste bedoeling is dat iedereen een masker zou dragen ter bescherming van elkaar
      Groetjes

  2. ffp2 maskers zijn niet voldoende om jezelf te beschermen ! die zijn maar P2 klasse of 50 micron ,een stofmasker of NBC P3 is 5 micron en een virus zoals de corona is 0,125 micron of 125 nanometer klein ! daar kan alleen een echt antivirus filter effectief tegen werken de Microgard II C Pulmonaal is 99,99% virusvrij en van DUITSE makelij geen Chinezenfilterpapierkes waar ge koffie mee kunt maken . alleen een fullface mask met lichte overdruk en een echt virusfilter kan je het beste beschermen met een factor 5000, een mondvod is factor 4 in tbeste geval en dan moet het goed aansluiten ! Mvg , Tegenwringer

 4. Heel de desinformatie over de maskers was bedoeld om te verhullen dat er geen waren. Wegens verbrand om plaats te maken voor azieligzoekers. Maggie wilde aan de goede kant van de geschiedenis staan en niet aan die van de eigen bevolking. En partijgenoot De Backer laat zich keer op keer oplichten door Turken en Chinezen. Het zal dus uiteindelijk toch een inlegkruisje met een elastiek moeten worden.

 5. Jammer ( of eerder misdadig met vele doden tot gevolg) dat Marc Olbrecht, media, virologen, politiekers nog altijd de verkeerde informatie verspreiden!
  Er zijn studies van oa wereldvermaarde virologen die reeds in 2009 hebben aangetoond dat OOK DE CHIRURGISCHE maskers helpen om besmetting van DE DRAGER met een factor 4 te verminderen.
  Het beste bewijs zijn trouwens de goede cijfers van alle Aziatische landen die dat massaal toepassen.
  Hadden we dat begin Maart ook gedaan dan hadden we nu ook enkele tientallen/honderden doden ipv 6000+

  https://www.livescience.com/7661-masks-protect-colds-flu.html?fbclid=IwAR2r3gP6128LbiUfHOG3X9qy5cOhf5JJtBKLCcftPaksvJYJliNa0HkD148

  They may look silly but a new study finds surgical masks are your best protection against a cold or the flu.
  Donning a face mask — either a surgical mask or a P2/N95 respirator mask (high particulate filter mask) — boosts protection from severe respiratory illnesses such as influenza and SARS, say researchers from the University of New South Wales (UNSW). These masks are not necessarily the same as the dust masks that some people use when cleaning or doing construction work.
  In the study, adult mask wearers in the home were four times more likely than non-wearers to be protected against respiratory viruses, including the common cold.
  Professor Raina MacIntyre
  My Expertise
  Emerging infectious diseases, infection, biosecurity, biodefense, influenza, adult vaccination, elderly vaccination, epidemiology, outbreaks, epidemic control, pandemics, travel and border control, HPV, pneumococcal disease, bioterrorism, smallpox, anthrax, Ebola, viral haemorrhagic fevers, MERS coronavirus, health security, health intelligence, modelling, clinical trials, big data, precision harm.
  Field of Research (FoR)
  Infectious DiseasesEpidemiologyAged Health CarePublic Health and Health Services not elsewhere classifiedGenomicsMedical Infection Agents (incl. Prions)Preventive Medicine
  SEO tags
  Public Health (excl. Specific Population Health)
  Biography
  Professor Raina MacIntyre (MBBS Hons 1, FRACP, FAFPHM, M App Epid, PhD) is
  NHMRC Principal Research Fellow and Professor of Global Biosecurity. She heads the Biosecurity Program at the Kirby Institute, which conducts research in epidemiology, vaccinology, bioterrorism prevention, mathematical modelling, genetic epidemiology, public health and clinical trials in infectious diseases.

  https://www.livescience.com/7661-masks-protect-colds-flu.html?fbclid=IwAR2r3gP6128LbiUfHOG3X9qy5cOhf5JJtBKLCcftPaksvJYJliNa0HkD148

  1. Toevallig heb ik die zaak in Italie aanstoot gegeven, begin maart om duikmaskers te gebruiken die FULL FACE beschermen zowel voor hulppersoneel als voor anderen en patienten en het werkt behoorlijk ! 10 maart heeft Decathlon zijn masks ingezet in de Italiaanse klinieken daar , aangesloten op de zuurstof en dienstig als respirators dan , ondertussen heb ik alles verder doorontwikkeld en geef gratis een systeem met servoluchtpomp aan mijn dokter en apotheker ( die me de juiste antivirus filters bezorgde die in DUITSLAND ge maakt worden en niet in China!! die filters zijn degen die gebruikt worden voor ademhalings meetapparautuur zoals SPIROMETERS , als bescherming om de meettoestellen clean te houden 99,99% virus filter ! kostprijs van één filter : 1,1 Eu BTW INCLUSIF !! kostprijs van een duikmask waar je de snorkel vervangt door de filter is 25 Eu bescherming = 1000 maal effectiever dan een onderbroek over je kop of een mondvod , een extra servoluchtpomp kost ongeveer 10 Eu !! en dat is comfort ademen met een lichte overdruk zodat NIKS in je masker kan komen ! overdruk is een 5-tal gram maximaal of gelijk aan 0,5 meter diepte duiken onder water ! verder commentaar : de politie beschikt over NBC full face panoramische masks die ze alleen mogen gebruiken als er met pepperspray wordt gewerkt !!! graaf !!!!! de filters zijn van Drager ! de beste in Europa , en zijn NBC dat is Nuclear ,Biological en Chemical WAR filters ! en die moeten op schap blijven liggen !! vraag maar na bij de politiediensten !! moet ik er nog bij vertellen dat ik verschillende malen radio , teevee en gazetten heb aangeschreven over deze dingen ?? en wat denk je dat de reactie is ?? JUIST : NOPPES !!!

 6. En de China-ezen die kennen er wat van !! die spelen Biologisch Oorlogsken , maken heel de Westerse wereldeconomie en industrie kapot en overspoelen daarna de wereld met hun goedkope namaakbrol !! en allemaal zonder een kanon of raket af te schieten ,den 3de wereldoorlog zoal gewonnen ! verder al de oude knuiters achter den hoek geholpen , die lopen toch maar in de weg en die kosten pensioen , da kunnen we beter in ons eigen zakken steken , goe geredeneerd !! En ons linkse klootzakken trappen dan ook verder nog in alle stront die ermaar te vinden is , vroeger waren da alleen de Sossen die hun poten vuilmaakten aan stront oprapen en erin roeren , nu doen ze het bijna allemaal , en wij maar rechts proberen stemmen zeg ! Ben eens curieus als er ooit nog verkiezingen komen of er al den enen en den anderen zijn verstand heeft gekregen en heel die bende naar huis stuurt om daar verder te gaan feesten , maar dan liever nie op ons kosten , ondertussen, kunnen ze misschien eens ne coronapositieven ‘verplicht’ in hun eigen kot zetten, als huispersoneel ipv bij de ouwkes te laten kuissen en stof afnemen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *