ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Overheid bestelt voor 50 miljoen euro mondmaskers bij postbusbedrijf van Hamzeh Khalil Talhouni – 't Scheldt

Overheid bestelt voor 50 miljoen euro mondmaskers bij postbusbedrijf van Hamzeh Khalil Talhouni

Het blijft hard gaan in mondmaskerland! Na de schier onuitlegbare beslissingen en bestellingen van Maggie De Block, doet de overheid er nog een schepje bovenop!

Het blijft hard gaan in mondmaskerland! Na de schier onuitlegbare beslissingen en bestellingen van Maggie De Block, doet de overheid er nog een schepje bovenop.

**

Ze bestelde naar verluidt 15 miljoen stoffen mondmaskers bij Avrox, een obscuur postbusbedrijf in Luxemburg, gelinked aan enkele buitenlanders die op Malta wonen. De oprichter is een zekere Hamzeh Khalil Talhouni.

De bestelling is goed voor ca 50 miljoen euro!

Het gaat om stoffen maskers die ook in België kunnen geproduceerd worden. De textielindustrie in België is dan ook stom verbaasd dat de overheid de opdracht niet door Belgische bedrijven laat uitvoeren.

De manier waarop dat deze bestelling werd uitgevoerd is er ook één voor het boekje. Eerst was Maggie De Block bevoegd voor mondmaskers. Omdat zij meer bucht bestelde dan echte mondmaskers ging het dossier naar Philippe De Backer. Philippe De Backer (Open Vld) startte onderhandelingen met de textielsector in België maar besloot zich te concentreren op het medisch materiaal en niet op textiel. Zo werd het dossier doorgeschoven naar Koen Geens (CD&V). Dan weet je alras dat het fout gaat gezien zijn affiniteit met mondmaskers. Hij denkt namelijk dat die het meest effectief zijn op je voorhoofd. Eenmaal ter orde geroepen door de CD&V-zuilen, schoof Geens het dossier door naar Philippe Goffin (MR), minister van… jawel Defensie.

Op defensie hebben ze het echter zo druk met het leeghalen van hangaars en vernietigen van mondmaskers om plaats te maken voor migranten dat ze niet konden lachen met de doorgeschoven hete aardappel. Uiteindelijk werd de opdracht zo ver naar beneden gedelegeerd tot ze op het bureau terecht kwam van 1e sergant-chef K. Dumoulin. Die vroeg via zijn privé-Twitter account aan zijn vrienden wie hij gelukkig kon maken met een bestelling van 50 miljoen euro. Daarop reageerde Yazan Khalil Talhouni, broer van Hamzeh Khalil Talhouni die zei dat zijn broer een groot bedrijf had in Luxemburg gespecialiseerd in stoffen mondmaskers. Dumoulin liet het zich geen twee keer zeggen en plaatste de bestelling bij Hamzeh. Nu blijkt dat Hamzeh achter een soort postbedrijf zit met linken naar het belastingsparadijs Malta. Er zijn ondertussen minstens 50 paraplu’s opengegaan bij de overheid en defensie en er is een communicatie-stop afgekondigd. 1e sergant-chef Dumoulin is momenteel op ziekteverlof.

***

Echt, je houdt het niet voor mogelijk wat hier allemaal in België gebeurt. Steun ‘tScheldt om alle stinkende potjes te onderzoeken. Kies een abonnement:

 

 

8 reacties op “Overheid bestelt voor 50 miljoen euro mondmaskers bij postbusbedrijf van Hamzeh Khalil Talhouni

 1. Kotsmisselijk wordt ik hiervan… zoals de Vlaming Van Laer in china. Die biedt maskers aan maar wordt genegeerd. Gelukkig hebben wij als Lions maskers kunnen kopen bij die man.
  Afschieten deze regering (???)

 2. Jammer dat de reactie niet reageert op mijn email over mogelijke fouten in het bericht.
  Correct nieuws brengen is dan toch niet zo belangrijk

   1. Ik heb deze gemeld via de ‘anoniem nieuws melden’ knop. Vorige week of de week ervoor.
    Op de aankoopdienst zitten geen sergeant-cheffen, minimum graad is adjudant. Voor zo’n bedrag volstaat zijn handtekening ook niet, daar moet altijd een officier voor getekend hebben.

    1. We hebben je via mail geantwoord, je had gelijk wat het einde van ons verhaal betrof, dat wat een satirische pastiche over hoe de bestelling geplaatst werd… (‘tScheldt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *