ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Opnieuw mondmaskermiserie voor Maggie De Block: mogelijks nieuwe schadevergoeding aan haar been – 't Scheldt

Opnieuw mondmaskermiserie voor Maggie De Block: mogelijks nieuwe schadevergoeding aan haar been

Maggie De Block bestelde 13 miljoen mondmaskers bij het Waalse Pharmasimple. Het bedrijf kreeg 7 dagen tijd om te leveren. Terwijl een Turkse leverancier, het Waalse bedrijf en de overheid overleg plegen over nog meer mondmaskers laat de overheid plots weten dat ze geen mondmaskers meer wil en annuleert ze de volledige bestelling van 13 miljoen stuks… die staan nu gewoon in een hangaar in Turkije.

Dit keer komt het nieuws niet van een Turkse liberaal uit Temse, die een schadevergoeding eist van Maggie De Block nadat hij door de overheid van fraude werd beticht toen hij niet tijdig mondmaskers leverde, maar van een groot farmabedrijf uit Wallonië, Pharmasimple.

In tegenstelling tot het Turkse bedrijf uit Temse, M.O.S.S.A vof, waar Maggie eerst mondmaskers bestelde (een bedrijf met een kapitaal van 1000 euro!) is Pharmasimple geen kleine jongen. Het is een online farma bedrijf waar de overheid in participeert via de SRIW (Société régionale d’investissement de Wallonie) en de IMBC (Invest Mons Borinage Centre).

Op 19 maart 2020 bestelde de overheid bij Pharmasimple 3 miljoen mondmaskers FFP2 (voor ziekenhuispersoneel) en 10 miljoen chirurgische mondmaskers (in tegenstelling tot wat de naam suggereert zijn dat niet de meest geavanceerde mondmaskers die chirurgen gebruiken, maar zijn het juist de meest eenvoudige mondmaskers die iedereen van de bevolking zou moeten dragen.)

Het bedrijf kreeg 7 dagen om te leveren.

Het team van Pharmasimple vond uiteindelijk de materialen in Turkije. Beter nog, het bedrijf in Turkije zou niet 3 miljoen FFP2 mondmaskers kunnen leveren, maar 5 miljoen. Daarvoor moest wel een groter voorschot betaald worden. Pharmasimple ging in overleg met de overheid.

In plaats van een groter voorschot kreeg Pharamsimple plots de boodschap dat de overheid de hele bestelling… terugtrok.

Terwijl de roep om mondmaskers in België zo groot is, trekt de overheid de gehele bestelling tegen alle verwachting volledig in.

Zowel het bedrijf als de Waalse pers vragen tekst en uitleg bij het kabinet van Maggie De Block. Het antwoord is in eerste instantie zeer vreemd. Het kabinet zegt dat ze mondmaskers gevonden hebben bij een “andere en betrouwbare” partij.

Via via vernam ‘tScheldt dat de overheid verschillende bestellingen heeft lopen voor in totaal minstens 52 miljoen mondmaskers.

Het Waalse bedrijf Pharmasimple laat nakijken of de overheid hier niet opnieuw in de fout is gegaan en contractbreuk pleegde.

In principe hadden de mondmaskers van Pharmasimple vandaag in het land kunnen zijn en hadden ze duizenden mensen in de zorgsector kunnen beschermen.

Ondertussen wordt het mondmasker verhaal dat Maggie De Block de wereld instuurt, als zouden mondmaskers niet werken, onhoudbaar. In verschillende landen zoals China is momenteel het niet-dragen van mondmaskers strafbaar. Indien de overheid de economie niet finaal naar de filistijnen wil helpen dan zal ze op een bepaald moment kleur moeten bekennen en de mensen terug aan het werk laten gaan in beschermende kledij.

Eigenlijk is de verplichte ophokplicht voor de Belgen een gesofistikeerde vorm van mondmaskerdracht. Het is gewoon omdat  de overheid niet voorzien heeft in mondmaskers dat ze 1: zegt dat mondmaskers niet helpen en 2: dat iedereen verplicht binnen moet zitten. Het feit dat de overheid 52 miljoen mondmaskers heeft besteld, bewijst dat ze er wil en dat ze nodig zijn. Ze durft alleen niet bekennen dat ze te laat besteld werden, en dat het enorm moeilijk is ze te pakken te krijgen.

***

Binnenkort krijgt elke abonnee van ‘tScheldt een pakje mondmaskers. Als iedereen er toch moet aangaan zullen het de ‘tScheldt abonnees zijn die als laatste der Mohikanen Vlaanderen van de ondergang proberen te redden. Kies een abonnement:

2 reacties op “Opnieuw mondmaskermiserie voor Maggie De Block: mogelijks nieuwe schadevergoeding aan haar been

  1. Ik kreeg net bericht dat de W.H.O. de Wereld Gezondheid Organisatie heeft bekendgemaakt dat corona ook in de lucht hangt en daar 8 uren kan blijven hangen ,de tegenstrijdige verklaringen van M.D.B. het onbekwaam nijlpaard en notoir kot zitter ! dit gebeurd enkel op plaatsten met veel humiditeit en /of hitte , de besmettingen zijn het gevolg van open grenzen het stokpaardje van de linkse liberale loge broeders en hun rood-groene collabo’s , gedenk dat na de “crisis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *